Miért nem akar senki ma már fizikai munkát végezni?
10 éve felénk nettó 60-70 ezret kaptak az emberek 3 műszakra, és ölték az emberek ennyi pénzért egymást a munkáért. Hivatalos létminimum volt nettó 80 ezet Ft. Ma már egy gyári munkás kap 250 nettókat és most már a kutya se jelentkezik.
Akkoriban megmondták aki nem mérnök informatikus, az ne rinyáljon ,hogy hivatalosan is létminimum alatt keres, esztergályosok, targoncások, lakatosok kerestek nettó 90-100 nettókat. Ma meg 300 nettóérz nincs targoncás.
Abdullah_-nak:
Szerintem ne akarj beleokoskodni olyasmibe, amiről fogalmad sincs.
Az előző építkezésen a segédmunkás vette észre a "vas-terven", hogy a tervező-mérnök teljesen elbaxta a kiviteli mennyiségeket, egy sem volt jó. Nem tudom mi a faxt művelt.
Szerinted ki számolta újra az egészet, és javította ki a tervező számításait?
A SEGÉDMUNKÁS. Hagytam, mert láttam hogy képben van. És mindent helyesen számolt ki.
És egy olyan segédmunkással semmire sem mész, akinek mindig, mindent mondani kell. Egy jó segédmunkás pontosan tudja hogy mikor-mit csinálok, miért, és mi lesz a következő lépés amire előkészül. És ha elbaxok valamit, mert csak az nem hibázik aki nem dolgozik, akkor észreveszi és szól.
Csak óvatosan azzal az előítélettel, hogy a segédmunkások buták. Pontosan tudom hogy sokukat simán be lehet állítani szakmunkára, ha megfizeted.
#31:
Én is ugyanúgy a saját tapasztalataimat írom ahogyan te is.
A gyár egy másik világ, sokkal kötöttebb a munkavégzés, nem mindenki bírja
Abdullah_-nak:
Hát igen. Az építő-iparban "valamit-valamiért".
Ha valaki szükségesnek érzi akkor egy 5-10 percre félrevonul, iszik, elszív egy cigit, ha éhes, eszik pár falatot.
A kutya sem fog szólni.
Amelyik vállalkozó szóvá teszi, az állandóan embert keres. XD
Mert több igényük van, mondjuk munka után sportolni szeretnének.
Ha 1 milliót fizetnének se dolgoznék fizikai munkát, az azoknak való, akiknek a hobbi a sör+focinézés kifingott melegítőben.
#34-nek:
Sötét vagy mint az éjszaka.
Csak szeretnéd, hogy a fizikai munkát végzők ennyire igénytelenek legyenek.
Az én hobbim az olvasás, a híradástechnikai műszerészet, és a barkácsolás.
A sör és a foci pont az a két dolog, ami utálok. De az alkoholt már alapból nem szeretem.
"Az előző építkezésen a segédmunkás vette észre a "vas-terven", hogy a tervező-mérnök teljesen elbaxta a kiviteli mennyiségeket"
Ez is ékes példája annak, hogy a dipólusúak nem értenek semmihez. Azért van szükség segédmunkásokra, hogy felügyeljék a dipisek balfaxságait.
Most elképzelek egy kőművest, aki 10 óra munka után, a tüző napon nekiáll olvasni:)
Azért isznak, mert azt az életet csak piával lehet elviselni.
Inkább keresek kevesebbet, de nem purcanok ki 50 éves alkeszként.
Általában ostoba emberek kényszerből vállalják a jó pénzért, mert már 30 évesen 3 gyereke van, mert sötét, mint az éjszaka.
Én jelenleg félig fizikai, félig irodai munkát végzek és azon vagyok, hogy valódi irodai dolgozó legyek. Hogy miért?
Az irodai kollégáimnak magasabb a fizetésük, jár nekik ingyen kávé és tea, ingyen gyümölcs, a COVID alatt ők otthonról dolgozhattak, én meg ugyanúgy gályázhattam, csak szívattak a maszkkal, turnusokban étkezéssel, távolságtartással, ha ők betegek, home office-ban lábadoznak teljes fizetésért, én meg mehetek táppénzre.
Szerinted miért akarnék fizikai munkát végezni?
Én végeztem fizikai munkát is. Most szellemit végzek. Van összehasonlításom. A fizikai sokkal nehezebb volt. A test sokkal keményebben igénybe van véve. Nem tudod pihentetni, mint mondjuk amikor te végzed az edzést, szóval nem ugyanaz. Megizzadsz, idegesítő amikor a vizes ruhád folyton hozzádér. Télen hideg van, nyáron meleg. Nagyon kimerítő és fárasztó
A szellemi munkában meg kell találni azokat a folyamatokat, ahol más munkafolyamatokból tudsz copyzni, automatizálni kell mindent és sablonosítani a szabványokat aztán minden sokkal könnyebb. Klimatizált iroda
"Ma meg 300 nettóért nincs targoncás."
Napi 25 euró, kaja elvisz belőle vagy 15-öt, ha száraz kiflit eszel vajjal, akkor talán csak 10-et. Albérlet pedig a maradékot. Egyről kettőre nem jutsz, házra soha nem gyűl össze, karrierrel sehova nem haladsz. Mégis ki a faxom akarja ezt ennyiért csinálni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!