Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem akar senki ma már...

Miért nem akar senki ma már fizikai munkát végezni?

Figyelt kérdés

10 éve felénk nettó 60-70 ezret kaptak az emberek 3 műszakra, és ölték az emberek ennyi pénzért egymást a munkáért. Hivatalos létminimum volt nettó 80 ezet Ft. Ma már egy gyári munkás kap 250 nettókat és most már a kutya se jelentkezik.

Akkoriban megmondták aki nem mérnök informatikus, az ne rinyáljon ,hogy hivatalosan is létminimum alatt keres, esztergályosok, targoncások, lakatosok kerestek nettó 90-100 nettókat. Ma meg 300 nettóérz nincs targoncás.

2023. aug. 27. 14:52
1 2 3 4 5
 21/42 DK-s ***** válasza:
67%

Ismét #15-nek:

Csak úgy elgondolkodtam:

Hány tubus naptejjel készülnének be? XDXDXD

Szerinted használ valaki, bármit is?

És az is érdekes, hogy az építőipari emberek általában még 50-60 éves korukban is olyan állóképességgel bírnak, hogy egy 30 évessel felveszik a versenyt!

2023. aug. 27. 15:50
 22/42 anonim ***** válasza:
75%
Hát gondolom azért mert jobb.Általába azok mennek gyártósorra akiknek még az általánost is nehéz volt elvégezni.Én diákmunkástként dolgoztam egy gyarban,de már az elég volt.Nyáron dög meleg volt,a "nagy légkondi" az volt,jogy oda hoztak egy szar ventilátort és néha bekapcsolták.Tényleg nagyon jó volt,meg hoztak néha fél literes palackozott hűtötvizet.Cserébe meg majd megdöglöttél,mert leállni nem lehetett.Alig bírtam ki a 8 órát.Az ottani munkások meg 12-be nyomták.Volt,hogy öreg asszonyt raktak be pakolni 10kg-os csapágyakat,mert nem volt ember.Tényleg remek életcél.Akkor mehetsz wc-re amikor megengedik,az ebéd szünetet lekellett dolgozni.A mostani helyem mérnök gyakornoként ég és föld.Normálisak a kollégák,nem szólnak be,normális emberi hőmérséklet van,akkor megyek kajálni és wc-re amikor akarok.Egy kikötés van:legyen meg a munka az adott időpontra.Semmi más.Jobb a fizu is jóval.Szerintem röviden összefoglalva:azért akarnak az emberek jobb munkát,hogy tudjanak élni.De,ha akarsz,menj el gyárba és meglátod,milyen érzés kérdező...
2023. aug. 27. 15:53
 23/42 DK-s ***** válasza:
77%

#19-nek:

Ha nyitva vannak az ablakok, márpedig nyitva vannak, akkor legfeljebb 4-5 fok lehet a különbség. Fizika.

Kiállítanám fél órára a napra, dolgoznia sem kellene, és sírva futna vissza az árnyékba.

2023. aug. 27. 15:54
 24/42 Abdullah_ ***** válasza:
96%

DK-s:

Szabad térben az esetek többségében sokkal nagyobb a légmozgás, ami csökkentheti a hőérzetet. Egyes gyárakban viszont a munkavédelmi ruházat, és egyenruha további probléma lehet. Az építőiparban nem mindig öltöznek fel egységesen mondjuk így... ott a napártalom lehet borzalmas.

2023. aug. 27. 15:57
 25/42 DK-s ***** válasza:
63%

#22-nek:

10 kilós csapágyakat? Most viccelsz?

A 38-as Porotherm falazó-blokk darabja 17 Kg. És fejmagasságban lévő állásra kell hordani a raklapról, vagy magasabbra. Ekkor odaraksz egy másik téglát, és arra lépve rakod fel.

A zsákos habarcs 25 Kg, és nem fog magától a keverőgéphez menni.

Egy talicska habarcs simán van 40 Kg.

2023. aug. 27. 15:59
 26/42 DK-s ***** válasza:
77%

Abdullah_-nak:

Azt te csak hiszed. Kíváncsi lennék a hőérzetedre, miután pár tonna téglát átmozgattál talicskával. Állsz az árnyékban ha van, és 10-15 percen keresztül szakad rólad a víz, pedig nem csinálsz semmit.

És a tonnára ne hidd hogy túlzás. Egy raklapon 60 darab van, én percenként 4-5 darabot rakok fel, és egy raklap súly 1020 Kg nettó.

Ha percenként csak 4-et rakok fel, akkor 15 perc alatt megmozgatsz egy tonnát.

2023. aug. 27. 16:05
 27/42 anonim ***** válasza:
83%
Mert ma már olyan nyámnyila pávakölkök születnek hogy összeesnek egy zsák búza alatt.
2023. aug. 27. 16:12
 28/42 Abdullah_ ***** válasza:
96%

DK-s:

Igen ha most kihajtod a gyári melósokat ez történne velük, idő kell ahhoz hogy a szervezetük átálljon az újfajta igénybevételre. De néhány hét alatt egy egészséges erős szervezet képes már alkalmazkodni.

Én is láttam már meglőve korábbi segédmunkásokat meglőve a gyárban gépek mellett hidd el.

A gyárak jellemzően nem klimatizáltak maradjunk ennyiben.

2023. aug. 27. 16:13
 29/42 DK-s ***** válasza:
73%

Abdullah_-nak:

A klimatizáció kérdését elhiszem.

De abban teljesen biztos vagyok, hogy egy gyári melós nagyon hamar megpusztulna egy építkezésen. Persze ez a korától, és az állóképességétől is függ. Amelyik segédmunkás nem bírta a gyári munkát, az az építkezéseken is egy link fax volt. Egyébként sem jellemző, hogy egy segédmunkás gyárba menjen. Egyszerűen idegileg nem bírják. Nem a fizikai állóképességgel van a baj. Nekem is hiába ajánlanának fel valami tedd-ide, tedd-oda irodai munkát qrva jó pénzért. 5 perc alatt megőrülnék.

2023. aug. 27. 16:19
 30/42 Abdullah_ ***** válasza:
88%

". Egyébként sem jellemző, hogy egy segédmunkás gyárba menjen. Egyszerűen idegileg nem bírják."

Jellemzően nem látják át a rendszert. Nehéz átlátniuk a gépek működését, és a kezelésükhöz nincs türelmük. Nehezen alkalmazkodnak a szabályokhoz, amelyek korlátozzák őket.

2023. aug. 27. 16:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!