Miért nem akar senki ma már fizikai munkát végezni?
10 éve felénk nettó 60-70 ezret kaptak az emberek 3 műszakra, és ölték az emberek ennyi pénzért egymást a munkáért. Hivatalos létminimum volt nettó 80 ezet Ft. Ma már egy gyári munkás kap 250 nettókat és most már a kutya se jelentkezik.
Akkoriban megmondták aki nem mérnök informatikus, az ne rinyáljon ,hogy hivatalosan is létminimum alatt keres, esztergályosok, targoncások, lakatosok kerestek nettó 90-100 nettókat. Ma meg 300 nettóérz nincs targoncás.
Ismét #15-nek:
Csak úgy elgondolkodtam:
Hány tubus naptejjel készülnének be? XDXDXD
Szerinted használ valaki, bármit is?
És az is érdekes, hogy az építőipari emberek általában még 50-60 éves korukban is olyan állóképességgel bírnak, hogy egy 30 évessel felveszik a versenyt!
#19-nek:
Ha nyitva vannak az ablakok, márpedig nyitva vannak, akkor legfeljebb 4-5 fok lehet a különbség. Fizika.
Kiállítanám fél órára a napra, dolgoznia sem kellene, és sírva futna vissza az árnyékba.
DK-s:
Szabad térben az esetek többségében sokkal nagyobb a légmozgás, ami csökkentheti a hőérzetet. Egyes gyárakban viszont a munkavédelmi ruházat, és egyenruha további probléma lehet. Az építőiparban nem mindig öltöznek fel egységesen mondjuk így... ott a napártalom lehet borzalmas.
#22-nek:
10 kilós csapágyakat? Most viccelsz?
A 38-as Porotherm falazó-blokk darabja 17 Kg. És fejmagasságban lévő állásra kell hordani a raklapról, vagy magasabbra. Ekkor odaraksz egy másik téglát, és arra lépve rakod fel.
A zsákos habarcs 25 Kg, és nem fog magától a keverőgéphez menni.
Egy talicska habarcs simán van 40 Kg.
Abdullah_-nak:
Azt te csak hiszed. Kíváncsi lennék a hőérzetedre, miután pár tonna téglát átmozgattál talicskával. Állsz az árnyékban ha van, és 10-15 percen keresztül szakad rólad a víz, pedig nem csinálsz semmit.
És a tonnára ne hidd hogy túlzás. Egy raklapon 60 darab van, én percenként 4-5 darabot rakok fel, és egy raklap súly 1020 Kg nettó.
Ha percenként csak 4-et rakok fel, akkor 15 perc alatt megmozgatsz egy tonnát.
DK-s:
Igen ha most kihajtod a gyári melósokat ez történne velük, idő kell ahhoz hogy a szervezetük átálljon az újfajta igénybevételre. De néhány hét alatt egy egészséges erős szervezet képes már alkalmazkodni.
Én is láttam már meglőve korábbi segédmunkásokat meglőve a gyárban gépek mellett hidd el.
A gyárak jellemzően nem klimatizáltak maradjunk ennyiben.
Abdullah_-nak:
A klimatizáció kérdését elhiszem.
De abban teljesen biztos vagyok, hogy egy gyári melós nagyon hamar megpusztulna egy építkezésen. Persze ez a korától, és az állóképességétől is függ. Amelyik segédmunkás nem bírta a gyári munkát, az az építkezéseken is egy link fax volt. Egyébként sem jellemző, hogy egy segédmunkás gyárba menjen. Egyszerűen idegileg nem bírják. Nem a fizikai állóképességgel van a baj. Nekem is hiába ajánlanának fel valami tedd-ide, tedd-oda irodai munkát qrva jó pénzért. 5 perc alatt megőrülnék.
". Egyébként sem jellemző, hogy egy segédmunkás gyárba menjen. Egyszerűen idegileg nem bírják."
Jellemzően nem látják át a rendszert. Nehéz átlátniuk a gépek működését, és a kezelésükhöz nincs türelmük. Nehezen alkalmazkodnak a szabályokhoz, amelyek korlátozzák őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!