Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan aki nem gondol...

Van olyan aki nem gondol viszza nosztalgiával a Kádár rendszerre?

Figyelt kérdés
2023. aug. 21. 20:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%
🙋🏼‍♂️
2023. aug. 21. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Most hogy egy még kegyetlenebb diktaturában élünk, egyre inkább.
2023. aug. 21. 20:33
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Mivel a mostani rosszabb mint a kádár rendszer persze hogy jobb volt az.
2023. aug. 21. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
A krumplileves legyen krumplileves elvtársak!! De ma már nem tudják mi a krumplileves!! Ma már egy fogyasztói társadalomban az a jó, ha kéthetente, veszel mosógépet, meg mobilt!!! És akkor király vagy!!!
2023. aug. 21. 21:12
 5/14 anonim ***** válasza:
91%
A többség.
2023. aug. 21. 23:48
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Ha nosztalgiával gondolok vissza az egyedül a fiatalságom miatt van, amúgy a Kádár rendszerből semmi nem hiányzik.
2023. aug. 21. 23:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg az átlagos életszínvonal objektív kritériumok szerint (lakhatás minősége, vásárlóerő, átlagos élettartam, vagyoni helyzet a globális átlaghoz képest, stb.) Magyarországon majdnem minden tekintetben magasabb, mint a Kádár rendszer idején.

Más kérdés, hogy az észlelt életszínvonal alacsonyabb, mivel

1. a társadalmi különbségek megnőttek

2. a szociális média miatt mindenki pontosan látja, hogy az elit hogyan él, milyen luxus dolgokat enged meg magának.

A szocializmusban is luxusban élt a pártelit, de ezt nem dörgölték a nép orra alá.

2023. szept. 4. 14:46
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Nekem ami most legjobban hiányzik a Kádár rendszerből, az az 55 éves nyugdíjkorhatár. Na és a megélhetéshez elegendő nyugdíj.

Meg az ingyenes orvosi ellátás az állami támogatásos gyógyszerekkel. Az ingyenes fogászat. Az 1 Ft-os villamosjegy. De ebbe ne menjünk bele.

Nekem jobb volt, mint most. Akkor lázadtunk a rendszer ellen, de ezt, ami a rendszerváltás után lett, soha nem akartuk.

2023. szept. 4. 22:22
 9/14 anonim ***** válasza:
40%
MINDEN hiányzik, elsősorban a fiatalság. DE komolyan: a Kádár rendszer utolsó 15 évében sokkal jobban éltünk, mint ma, amikor sehogy nem elég a fizetés egy hónapig. Voltak hiánycikkek, de nem fújták állandóan a politikát, hagytak ÉLNI. És nem volt ellenség családon belül, mert ő Fideszes, te meg nem. ÉS nem hülyítették s népet azzal, hogy jaj de jó a napelem, aztán pár hónap múlva... EZ A kormány az orosz PAKS II-nek szervezi a piacot?! Putyinnak kell még egy nukleáris felrobbantandó csernobili erőmű?! Ez hazaárulás, amit az a lúzer kakadú csinál!
2023. szept. 4. 22:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én örülök, hogy a Kádár rendszerben voltam fiatal. Nem irigylem a mai fiatalokat. Ez az őrült versengés, ami most megy egy jobb iskolába bejutásért, az egyetemi helyekért, a jobb állásokért, a jobb megrendelésekért, ez nem volt akkor. Az is megélt, aki nem könyökölt. Most muszáj teperni, mert aki lemarad, az kimarad. Vergődhet egész életében a periférián. Aki pedig bármi miatt munkaképtelenné válik, (sérülés, betegség, öregség), annak vége. Ez nem gondoskodó társadalom. Ez a kapitalizmus. A hőn áhított nyugat. Örülök, hogy nekem nem ez jutott.
2023. szept. 5. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!