Van olyan aki nem gondol viszza nosztalgiával a Kádár rendszerre?
Jelenleg az átlagos életszínvonal objektív kritériumok szerint (lakhatás minősége, vásárlóerő, átlagos élettartam, vagyoni helyzet a globális átlaghoz képest, stb.) Magyarországon majdnem minden tekintetben magasabb, mint a Kádár rendszer idején.
Más kérdés, hogy az észlelt életszínvonal alacsonyabb, mivel
1. a társadalmi különbségek megnőttek
2. a szociális média miatt mindenki pontosan látja, hogy az elit hogyan él, milyen luxus dolgokat enged meg magának.
A szocializmusban is luxusban élt a pártelit, de ezt nem dörgölték a nép orra alá.
Nekem ami most legjobban hiányzik a Kádár rendszerből, az az 55 éves nyugdíjkorhatár. Na és a megélhetéshez elegendő nyugdíj.
Meg az ingyenes orvosi ellátás az állami támogatásos gyógyszerekkel. Az ingyenes fogászat. Az 1 Ft-os villamosjegy. De ebbe ne menjünk bele.
Nekem jobb volt, mint most. Akkor lázadtunk a rendszer ellen, de ezt, ami a rendszerváltás után lett, soha nem akartuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!