Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szivarványos zászló a bolt...

Szivarványos zászló a bolt előtt/boltban, mire gondolnátok?

Figyelt kérdés
Az Usa-ban lelőttek egy bolt tulajdonost, mert az a boltjába, és a boltja elé szivárványos zászlót rakott. Elgondolkodtam azon, ha Mo-n is szivárványos zászlók lennének a boltokban/előttük, akkor én mire gondolnék? A következőkre jutottam: a bolt mit akar számomra a leendő vásárló számára közölni? Azt, hogy ez valamilyen lmbtq bolt, vagy csak az lmbtq emberek vásarolhatnak ott, vagy hogy a bolt szimpatizál az lmbtq-val, és valami miatt a vásárlók tudomására akarja ezt hozni. Nekem mint leendő vásárlónak mi közöm van a bolt tulajdonosának az lmbtq iránti szimpátiájához? Vásárolni szeretnék, azt pedig nem egy zászló meglététőt vagy hiányától döntöm el, hogy ott vásárolok-e, hanem az áraktól, termékektől, kínálattól. Tehát felesleges kirakni a zászlót. Amennyiben a tulajdonos a zászlóval jelzi hogy szimpatizál az lmbtq-val, akkor ez pozitiv diszkriminációnak minősül, és kirekesztés is azokkal szemben, akik lehet nem lmbtq rajongók, viszont a boltban rendszeresen vásárolnának, de a diszkrimináció miatt nem fognak. Ti mire gondolnátok, ha Mo-n is megjelennŕnek a boltokon, boltok előtt a szivárványos zászlók?
2023. aug. 21. 19:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
7-es hol olvasrad azt higy homofób vagyok? Ja hogy sehol. Valoban nem vagytok kepesek összefüggéseiben értelmezni egy szöveget. Igy elhiszem hogy mindenre homofóbot mondok, mert a gondolkodás nem az erősségetek.
2023. aug. 22. 11:36
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Tehát nem vagy homofób ugye?
2023. aug. 22. 12:29
 13/19 A kérdező kommentje:
Ha neked a kérdésemből homofóbia jött le, akkor gond van nálad a toronyban. Nem is kicsi!
2023. aug. 22. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Tehát akkor nem vagy homofób? Egyszerű a kérdés :)
2023. aug. 22. 12:48
 15/19 A kérdező kommentje:
Nyilván aki homofóbiát feltételez ész nélkül, annak hiába mondom hogy nem vagyok az. Eleve az a problémas, aki mindenhol homofóbiát lát.
2023. aug. 22. 13:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha nem lennél homofób, megmondanád. De mivel tudod hogy homofób vagy és hogy ez civilizált körökben vállalhatatlan, ezért kerülöd a válaszadást.
2023. aug. 22. 13:52
 17/19 A kérdező kommentje:
16-os fentebbi kommentem nagyon nem értetted ugye? Aki homofóbnak akar látni valakit, annak ha magyarázod nem vagy az, akkor meg az van miert magyarázkodsz? Eleve aki abbol indul ki hogy a másik homofób, azzal érvelni felesleges, mert beszűkükt a tudata a homofóbiára.
2023. aug. 22. 14:09
 18/19 anonim ***** válasza:
77%
Arra gondolnék, hogy milyen jó, hogy vannak elfogadó emberek és bátor emberek még egy olyan országban is, ahol a lakosság nagy része egy beképzelt proli és 13 éve Fidesz van.
2023. szept. 1. 09:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Mikor olvastam a kérdést nekem is 9-eshez hasonlóan a Nagy-Magyarországos tárgyak jutottak eszembe. A napokban voltam egy irodaszerű üzletben, ami tele volt a főnök kincseivel, mindenféle régi magyar emlék, árpádsávos zászló, Nagy-Magyarország meg még sok más. Nekem nem feltétlen szimpatikus, de az ő dolga, gondolom neki jó ránézni.

Szivárványos zászló is hasonló, dekoráció. Aki támogatja vagy LMBTQ+-ba tartozik annak jó ránéznie, örül, hogy megteheti, hogy kitegye. Ő van ott egész nap, számára kellemessé, otthonossá akarja tenni a környezetét. (Ez egy szempont, biztos van más ok is.)

"Amennyiben a tulajdonos a zászlóval jelzi hogy szimpatizál az lmbtq-val, akkor ez pozitiv diszkriminációnak minősül, és kirekesztés is azokkal szemben, akik lehet nem lmbtq rajongók, viszont a boltban rendszeresen vásárolnának, de a diszkrimináció miatt nem fognak." Ezt e részt nem értem, hol a pozitív diszkrimináció, kirekesztés? LMBTQ+ embereknek olcsóbb a kenyér? Bemész, megveszed, kijössz, semmiben nem lettél diszkriminálva vagy kirekesztve.

Vásárlóként meg a saját döntésünk, hogy kit támogatunk. Nekem is van olyan üzlet/személy, akinek a nézetei miatt inkább nem szeretnék pénzt adni. Valamelyiknél sikerül betartani, de máshol szükségből mégis tovább igénybe veszem a munkájukat. Nem kell eladóként se mindenkinek megfelelni. Mások vagyunk, valakinél plusz pont a nézeteid, másnál meg negatív.

Ha Magyarországon látsz szivárványos zászlót a következőt csináld: menj el mellette. Megsúgom semmi se fog történni. Nem esz meg, nem ver meg, nem leszel meleg tőle. Egy darab textil, semmi több. Attól, hogy nem vagy szimpatizáns még nem kell utálnod, semleges is lehetsz.

2023. nov. 13. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!