Szivarványos zászló a bolt előtt/boltban, mire gondolnátok?
Mikor olvastam a kérdést nekem is 9-eshez hasonlóan a Nagy-Magyarországos tárgyak jutottak eszembe. A napokban voltam egy irodaszerű üzletben, ami tele volt a főnök kincseivel, mindenféle régi magyar emlék, árpádsávos zászló, Nagy-Magyarország meg még sok más. Nekem nem feltétlen szimpatikus, de az ő dolga, gondolom neki jó ránézni.
Szivárványos zászló is hasonló, dekoráció. Aki támogatja vagy LMBTQ+-ba tartozik annak jó ránéznie, örül, hogy megteheti, hogy kitegye. Ő van ott egész nap, számára kellemessé, otthonossá akarja tenni a környezetét. (Ez egy szempont, biztos van más ok is.)
"Amennyiben a tulajdonos a zászlóval jelzi hogy szimpatizál az lmbtq-val, akkor ez pozitiv diszkriminációnak minősül, és kirekesztés is azokkal szemben, akik lehet nem lmbtq rajongók, viszont a boltban rendszeresen vásárolnának, de a diszkrimináció miatt nem fognak." Ezt e részt nem értem, hol a pozitív diszkrimináció, kirekesztés? LMBTQ+ embereknek olcsóbb a kenyér? Bemész, megveszed, kijössz, semmiben nem lettél diszkriminálva vagy kirekesztve.
Vásárlóként meg a saját döntésünk, hogy kit támogatunk. Nekem is van olyan üzlet/személy, akinek a nézetei miatt inkább nem szeretnék pénzt adni. Valamelyiknél sikerül betartani, de máshol szükségből mégis tovább igénybe veszem a munkájukat. Nem kell eladóként se mindenkinek megfelelni. Mások vagyunk, valakinél plusz pont a nézeteid, másnál meg negatív.
Ha Magyarországon látsz szivárványos zászlót a következőt csináld: menj el mellette. Megsúgom semmi se fog történni. Nem esz meg, nem ver meg, nem leszel meleg tőle. Egy darab textil, semmi több. Attól, hogy nem vagy szimpatizáns még nem kell utálnod, semleges is lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!