Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mekkora gyomros lesz ez a...

Mekkora gyomros lesz ez a Fidesznek, hogy jövőre újraválasztjuk Karácsonyt?

Figyelt kérdés
Szerencsére a fővárosra kevésbé hat az M1 által hazudott orosz propaganda, így jó eséllyel marad megint az ellenzéki vezetés. Amin a fideszes nyáj tud majd tovább fröcsgni.

2023. aug. 21. 12:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
#10. Szerencsére más sem maradt mára a ballibeknek, mint (vélt) győzelem néhány online szájkaratéban. Ez így részemről tök okés is, nem is szabad egyébként engedni, hogy azt érezzétek, már a feszkót sem tudjátok levezetni még ilyen szinten sem, így ez teljesen okés. Ti jól beszóltok a Fidesznek, majd gyógyszer+pia és alvás. A normális emberek meg addig választanak kormányt.
2023. aug. 21. 14:41
 22/28 anonim ***** válasza:
42%
Amúgy azért szerintem meg lehet szorongatni Karácsonyt is. 2019-ben elég elhibázott Fidesz-taktika volt a saját bevallása szerint is fáradt Tarlóst indítani, akit úgy kellett győzködni, hogy induljon el még egyszer...hát mégis milyen üzenet ez a választóknak? Én is szívesebben voksolok olyanra, akinek kedve is van ahhoz, amire meg akarom választani. Aztán ott volt a Borkai-botrány, ami végleg eldöntötte a mérkőzést. Ha most ilyen nem lesz, továbbá talál a Fidesz egy valóban jó jelöltet (Budapestre nyugodtan lehet egy nőt is felépíteni), akkor nem kizárt az sem, hogy az nyer. Így sem tennék rá nagy összeget, szerintem továbbra is Karácsonynak áll a zászló, főleg hogy az őt lejárató fideszes üzenetek amúgy rendesen kontraproduktívak és konkrétan TÖBB kedvem van/volt tőlük Gerire szavazni. Az viszont, hogy több gond van például a hajléktalanokkal, mint korábban (akárki akármit mond, ez sajnos így van, napi szinten tapasztalom), valamint hogy azonnal beültek pozícióba a választást követően a full lejáratódott ballib arcok, hogy pontosan ott folytassák a lopást, ahol 2009-ben abbahagyták (csak ez most nem narancskorrupció, hanem kék, meg zöld, meg lila, meg piros), az megintcsak nem Kari malmára hajtja a vizet, továbbá a kerékpárosoknak kedvező döntéseinek én kifejezetten élvezem az előnyeit, de látni kell, hogy pár embert azért rendesen magára haragított vele.
2023. aug. 21. 14:50
 23/28 anonim ***** válasza:

Semekkora gyomros sem lesz. Bár még nincs döntés, de egy olyan tekintélyes személyiség nevét dobták be a köztudatba, mint Szentkirályi Alexandra. Ha akár megsemmisítő vereség is éri, jelentéktelen dolog lesz.

Nem kockázat biztosnak lenni abban, hogy a DK is Karácsonyt fogja támogatni, csak amíg ezt kinyilvánítják, addig arra használják a lebegtetést, hogy a támogatás reményében Karácsony minél több elvárásukat teljesítse. Bár, Karácsony igen buta, ha úgy gondolja, hogy tepernie kell a DK támogatásáért. A DK is dicsekedni akar a támogatásával, nem pedig bukni.

Óriási, országos jelentőséget tulajdonítanak a főpolgármester megválasztásának, holott a fővárosi közgyűlés egy tagja, a testület további tagjai a kerületi polgármesterek és a fővárosi kompenzációs listáról mandátumot szerző kilenc képviselő. (Utóbbiak a vesztesekből kerülnek ki, így többségük Fidesz-KDNP jelölt volt, és valószínűleg lesz is.)

Például, a DK-nak nincs szüksége általa jelölt főpolgármesterre, a főváros egésze szempontjából többre mennek azzal, ha minél több általuk jelölt kerületi polgármester kerül megválasztásra. És a kerületi önkormányzatokban is az a lényeg számukra, hogy a képviselők többsége DK-s legyen, akkor tök mindegy, hogy milyen más párt, pártszövetség jelöltje a polgármester; a polgármester szavazata is egy szavazat, ugyanúgy, mint a kompenzációs lista utolsó helyén bejutott képviselő szavazata. A főpolgármester elképzelése akkor valósítható meg, ha a fővárosi közgyűlés többsége támogatja, és ha a többség megszavazza bármelyik képviselő, képviselőcsoport beterjesztését, az kötelezi a főpolgármestert. Ugyanez a viszony a polgármesterek és a helyi önkormányzati képviselők esetében is.

2023. aug. 21. 15:36
 24/28 anonim ***** válasza:
7%
Nekünk semennyire, ti Pestiek fogjátok szívni rendesen..
2023. aug. 22. 12:19
 25/28 anonim válasza:
23%
Én azt értem,hogy semmiféle képpen nem szeretnétek a Fideszre szavazni, viszont kérdezem alásan! Mit többet adott nektek Karácsony Gergely, mint anno Tarlós István. Én jelenleg sajnos leginkább a főváros visszafejlődését látom. Persze, lehet mondani, hogy a rémesen kinéző Blaha Lujza téet felújították,viszont sajnos ezek is csak mondva csinált dolgok.A Lánchíd felújítása szükséges volt,tényleg nagyon szép lett, viszont a mainapig nem értem, hogy miért nem közlekedhetnek rajta gépjárművek. Igen, tudom, a többség döntött, viszont nem hiszem, hogy mindenki örült ennek a döntésnek, mivel nincs elég híd , amivel ezt a forgalmat ki lehetne váltani. Én is, majdnem mindennap kerékpározok, valamint használom a közösségi közlekedést, DE a közösségi közlekedést komolyabban kellene fejleszteni, mert tényleg az a jövő! Bár nem is olyan rég összesen érkezett 40 darab, új Solaris trolibusz, viszont azt a tendert is még Tarlós István korában írták ki (egyébként a jövőben érkező CAF villamosokkal ugyan az a helyzet). Ennek például örülni kell, viszont úgy gondolom, hogy nem kellene itt leállni, mivel még 2026 után is kb. a villamos szerelvények 40 százaléka nem lesz alacsonypadlós, valamint idősebbek lesznek mint 40 év! Sajnos a fővárostól, a zárt, bocsánat védett kerékpárútak helyett az elmúlt 4 évben nagyon semmit nem kaptunk. Az M3-as metró felújítása már el lett kezdve, a Blaha Lujza tér, valamint a Lánchíd felújítása már elő lett készítve, valamint a Soalris trolikra és a CAF villamosokra már megvolt az Európai Uniós forrás. Úgy gondolom, hogy mi, a fővárosban élők eddig semmi olyat, semmi olyan csúcs szuper, semmi eget rengető fejlesztést nem kaptunk az elmúlt 4 évben. Hozzá kell tennem, hogy ez amit leírtam csak a saját véleményem! És akkor a kérdésre válaszolva: szerintem várjuk ki, hogy a Fidesz ki állít a porondra! Ha Vitézyt, szerintem mindenki szemszögéből megfontolandó! :)
2023. aug. 22. 13:19
 26/28 ...Laci ***** válasza:
20%
Sok sikert Karácsonynak az eltékozolt Budapesti költségvetéssel. Csak a Budapestieket sajnálom.
2023. aug. 22. 13:37
 27/28 anonim ***** válasza:
13%
26. Ne tedd, maguknak keresték a bajt, hogy ilyen idiótát választanak meg..
2023. aug. 22. 13:52
 28/28 anonim ***** válasza:
65%

#26 ne sajnáld, nekünk jobb mint tarlós pipi idejében, annak ellenére, hogy A PÁRT minden eszközzel fojtogatja a fővárost.

Eltékozolt (lopott) költségvetés tarlós pipi idején volt, aki összehozta a világtörténelem talán leghosszabb metrófelújítását, a gagyi szovjet metrószerelvények túlárazott vásárlása mellé, pár tér teljes letérkövezése minden növényzet kiirtása mellé, és mást semmit nem csinált.

2023. aug. 22. 15:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!