A közoktatásban oktató tanárok hány %-a tud a megértés szintjén oktatni? Van annyi tanár Mo-on akikkel minőségi oktatást lehet csinálni?
Van annyi nyelvtanár akik képesek megfelelő türelemmel beszédcentrikus órát tartani? (tehát meg van a tudás és az emberség hozzá)
Van annyi fizikatanár akik nem csak leadják az anyagot, hanem értik is a gyakorlati jelentőségét?
Van annyi szaktanár akik dolgoztak is a gyakorlatban és tudják miről beszélnek?
Lehetséges egyáltalán a minőségi oktatás Magyarországon?
Vannak tanár ismerőseim.
Mit értesz nyelvtanár alatt?
Ismerősöm iskolájában nem volt nyelvtanár.
Minden osztályfőnököt, akinek nyelvvizsgája volt "megkértek" hogy a saját osztályának tanítsa az angolt.
Nem volt feltétel, hogy aktív használható nyelvtudása is legyen a tanárnak.
.
De ugyanígy tanítanak pl biosz tanárok fizikát, vagy matekot.
.
Az óra meg van tartva, akkor minden oké.
Nem kell, hogy megértse a gyerek, elég ha meg van tartva az óra, és nem bukik meg.
4 "Nyelvtant is lehet idegen nyelven tanítani."
Lehetetlen. Mivel ha egy egyszerű nyelvtani problémát nem tudsz csak bonyolultabb nyelvtanú beszéddel magyarázni, amit még annyira sem ért meg. A kisgyermeknél ez már. Ők nem is értik a nyelvtant, csak a logikai tömböket tanulják meg összerakni
"Szerintem a jó nyelvóra az, amibe a tanár igyekszik bevinni az összes nyelvi kézséget."
Ki mondta hogy nem?
Még mindig mellébeszéltek és a kérdés egyáltalán nem arról szól, hogy milyen a jó nyelvtanítás! Az viszont elvitathatatlan tény, hogy sok idegen nyelvű kommunikáció nélkül nincs jó nyelvóra! Ezt hívják beszédcentrikusságnak. Persze ha te nem ilyen órát tartasz akkor nyilván neki állsz kötekedni...
Én is idegen nyelven tanultam az angolt, így nem tudod azt beadni, hogy lehetetlen.
Másrészt egyetlen szóval nem mondtam, hogy úgy KELL tanítani!
Amúgy szerinted a 2 éves gyereknek elmagyarázzák a nyelvtant? Oszt mégis megtanulja! :DDDD
"Lehetséges egyáltalán a minőségi oktatás Magyarországon?"
Szerintem jelenleg nem lehetséges. Tanárként azt mondom, hogy a minőségi oktatás a minőségi juttatásoknál kezdődik. Egy nyelvtanár, fizikus háromszor annyi fizetést találhat más szektorokban.
Én olyan szaktanár vagyok, aki tényleg benne is van abban, amit tanít. A diákjaink javarészt el is érik a céljaikat. Sose egy köszönöm sem érkezett a munkáltatómtól, bónuszról nem is beszélve... Nagyon erős volt az utóbbi időben, hogy valami mást keresek, csak nagyon szeretek tanítani.
De van néhány magánintézményt, mint például ez: [link]
Anyanyelvi tanárok. Csak ezt ki is kell tudni fizetni.
És ki mondott olyat, hogy ez nem így van????
Nem ez volt a kérdés!!!!
Érted!!!?
NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!