Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki rendel/étterembe/kifőzdébő...

Aki rendel/étterembe/kifőzdéből eszik, az tulajdonképpen nem szegény?

Figyelt kérdés

Olvastam olyan társadalomkritikai cikkeket, amik azt feszegetik, hogy rengeteg pénzt kidob az ember készételekre Pizza a CBA-ba ahol még olcsóbb is, de sokkal drágább mintha te készíted el. Az emberek állandóan rendelnek kaját, kifőzdébe, étterembe esznek 10x-es áron. Megy a hedonizmus ezerrel, mert lusták vagyunk és nem akarunk dolgozni az étel elkészítésével és eközben ekézzük a kormányt, holott régen nem is éltünk ilyen szinten. Én is ezt tapasztaltam, szerinted?

Még a '70-'90-es években a szüleim a piacról kerítették be a jó minőségű és olcsó húst, tojást, savanyút, burgonyát és mindent otthon kszítettünk el. Aztán ma ott tartunk, hogy az ember készen a kifőzdében vásárol jóval drágábban vagy rendel a futártól vagy tízszeres áron és eközben azt hazudjuk magunkat, hogy rosszabbul élünk persze ki tehet róla?

2023. aug. 17. 15:13
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ha ennyire spórolsz egyél a szegénykonyhàn! Vegyél turiból pár szakadt göncöt, ne fürödj meg semmi testápolás három napig, mehetsz, hogy te autentikus alkesz hajléktalan vagy, és adjanak ingyen enni.
2023. aug. 17. 18:50
 32/40 A kérdező kommentje:

31 Miért kell szétrollkodni a kérdést? Folyamatosan 10x annyiért rendelünk élelmiszert, mint amennyibe kerülne. Megyünk étterembe rohadt drágán

Egyébként emberek : féláron vettem ma túrót a CBA.-ba. Sokkal olcsóbban mint a német üzletláncokba

2023. aug. 17. 18:53
 33/40 anonim ***** válasza:
85%

@32

"Folyamatosan 10x annyiért rendelünk élelmiszert, mint amennyibe kerülne. Megyünk étterembe rohadt drágán"

Es nekem mi kozom ahhoz, hogy ti 10x aron rendeltek elelmiszert, meg rohadt dragan mentek etterembe? Vagy most csak vernyogni jottel fel? Sirankozni hogy nincs penzed? Meg is erdemled ha 10x aron rendeled az elelmiszert

2023. aug. 17. 19:18
 34/40 qkker1 ***** válasza:
86%

"Miért kell szétrollkodni a kérdést?"

Itt te vagy az, aki folyamatosan trollkodik!

2023. aug. 17. 19:18
 35/40 A kérdező kommentje:

33 A sima étterem kerül 10x annyiba. A drága még több 20-30x is lehet!

34 ti írtok hülyeségeket, hogy drága a túró máskor meg hogy olcsóbb

2023. aug. 17. 19:24
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi kerul 10x annyiba te szerencsecsomag? :D 250 ft-ert 3 fogasos vacsorat hoznak nekem hazhoz, en elvbol nem adok 500 forintot egy kilo ocska turoert, ilyennel csak teged tudnak atverni
2023. aug. 17. 19:40
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Na mi van kerdezo, de csendben lettel hirtelen :D Majszolgatod a turodat? Mondjuk en is csendben lennek inkabb, ha igy atejtenenek, mint teged :)
2023. aug. 17. 20:12
 38/40 A kérdező kommentje:

36 "250 ft-ert 3 fogasos vacsorat hoznak nekem hazhoz, "

jAH csak nem annyit fizetsz érte, hanem a 20x-át minimum 😅

2023. aug. 17. 21:49
 39/40 anonim ***** válasza:
85%
Maga a kérdés trollkodás! Itt a baj!
2023. aug. 18. 07:16
 40/40 anonim ***** válasza:
58%

"en elvbol nem adok 500 forintot egy kilo ocska turoert"

Akkor te nem vagy szegény. 250Ft-ért meg legfeljebb anyukád visz neked vacsorát. Te voltál már valahol a szobádon kívül?

Aki igazán szegény, az nem rendel készételt. Persze a szegénységnek több fokozata van. Pl akinek van egy 200-300ezer Ft-os autója az szegény? Vagy csak az, akinek nincs semmilyen autója? Vagy aki havi 180ezret keres? Vagy csak az, aki 100ezer alatt?

2023. aug. 19. 00:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!