Aki rendel/étterembe/kifőzdéből eszik, az tulajdonképpen nem szegény?
Olvastam olyan társadalomkritikai cikkeket, amik azt feszegetik, hogy rengeteg pénzt kidob az ember készételekre Pizza a CBA-ba ahol még olcsóbb is, de sokkal drágább mintha te készíted el. Az emberek állandóan rendelnek kaját, kifőzdébe, étterembe esznek 10x-es áron. Megy a hedonizmus ezerrel, mert lusták vagyunk és nem akarunk dolgozni az étel elkészítésével és eközben ekézzük a kormányt, holott régen nem is éltünk ilyen szinten. Én is ezt tapasztaltam, szerinted?
Még a '70-'90-es években a szüleim a piacról kerítették be a jó minőségű és olcsó húst, tojást, savanyút, burgonyát és mindent otthon kszítettünk el. Aztán ma ott tartunk, hogy az ember készen a kifőzdében vásárol jóval drágábban vagy rendel a futártól vagy tízszeres áron és eközben azt hazudjuk magunkat, hogy rosszabbul élünk persze ki tehet róla?
Ez, és az ott linkeltek is, az ő agymenései /vagy azé, aki irányítja/!
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
"Az emberek állandóan rendelnek kaját, kifőzdébe, étterembe esznek 10x-es áron. "
Tehát te 200-250 ft-ból meg tudsz főzni-sütni egy-két emberre való kaját? Mik a hozzávalók, hogy csinálod?
"Gondolj bele : veszel 1 kiló paradicsomot most 500 Ft. Kell hozzá 1-2 db paprika és két szelet hús. Zacskós rizs csomagja 200 Ft. Ebből kb ~8 adag étel készíthető."
Hmm, tehát így csinálod. Csak szólok, hogy kb 600-700 ft egy kiló rizs, vagyis 200 ft-ból kb. 20-25 deka rizs jön ki. Ezt 8 főre készíted, vagyis egy emberre jut kb. 3 deka rizs. Az egy evőkanálnyi, ha nem rakod tele. Kábé Észak-Koreában ennyi a fejadag a munkatáborokban. És még ezt is napokig akarod enni?
Egy-két szelet hús 8 főre? Vagyis egynegyed szelet hús egy főre? És még azt is három napig akarod enni?
"és eközben azt hazudjuk magunkat, hogy rosszabbul élünk persze ki tehet róla?"
Te meg azt hazudod magadnak ilyen vacsorák után, hogy jóllaktál. Szerinted te mennyivel vagy ezzel előrébb?
Értem én, hogy a rossz helyzet miatt most a szegénységet és a csóróságot akarod promotálni, de azért azt ésszel is lehetne csinálni, nem ilyen eszetlen hülyeségeket összehordani...
4@ "Mennyi idő összedobni egy 2-3 fogásos vacsit? Másfél óra biztos, de inkább kettő....főzni a luxus."
Miért kell eltrollkodni a kérdést? Amikor lemész vagy sorban állsz az is idő. Ha elalváshoz olvasnod kell este az is idő, akkor aludni luxus?
9@ "Heti 3x rendelek menüt, a többi napon nem eszek fött ételt. Heti ebédem/vacsorám meg van 10.000 forintbol."
Igen, mert igen keveset rendelsz. Jól csinálod!👍
5@ "A paradicsomos, két szelet húsos 1kg rizs elég NYOLC NAPRA??? hány kg vagy? 40??? Hogy ez elég? Meg mi ez amúgy hajléktalan konyha kezdőknek?"
Tudod milyen kevés értékes alapanyag van a kifőzdékben? Tudod mennyire puffasztják fel vízzel azt a kevés húst, hogy nagynak hasson mint a TESCO-ba? Alig kapsz egy kis marék mosléfot. Magadnak pedig annyit főzől amennyit csak akarsz
13@ "Tehát te 200-250 ft-ból meg tudsz főzni-sütni egy-két emberre való kaját? Mik a hozzávalók, hogy csinálod?"
Alapanyagokból készítem el többet és azt kiporciózom naponta. Szívesen!👌
"Csak szólok, hogy kb 600-700 ft egy kiló rizs, vagyis 200 ft-ból kb. 20-25 deka rizs jön ki"
Na de azt az egy kilót nem egyszerre burkolod be ugye? Egy marék kidőzdei moslékban sincs 20 dekánál több rizs
"Egy-két szelet hús 8 főre? Vagyis egynegyed szelet hús egy főre? És még azt is három napig akarod enni?"
Most ez egy példa volt. Sokkal olcsóbban kapod ugyanazt az ételt, amit alapanyagokból készítesz a CBA-ból akár, mint amit megrendelsz. Most ezért írtam ezeket, mert ez a legnépszerűbb fíroszos menü.
De futároknél a levesben alig van 10 deka zöldség sem ugye. A boltban fagyasztva kilója 800 Ft, ha összevásárolod kevesebb, de ha már kiolvasztósat választod, akkor is 150 Ft egy napi menübe a leves
"Te meg azt hazudod magadnak ilyen vacsorák után, hogy jóllaktál. Szerinted te mennyivel vagy ezzel előrébb?"
Most legyünk őszinték : a rendeléses menüben a levest ha megnézed a kisgyermek markában is elfér. Te azzal jóllaksz? Jól lehet lakni egyetlen gírosos étellel is? :XD
Amit pedig magadnak készítesz az sokkal több, ha úgy porciózod, akkor annyit eszel amennyit akarsz
Most nem provokációból irtam, de a cikkekben igenis van igazság! Ma az ember kényelmes lett. Nem is vesszük észre mennyit javult az élethelyzetünk. Még a 90-es években is az embereknek a mosógépé mellett centrifugája volt, amellett hogy helyet foglalt pakolgatni kellett a ruhákat és persze a fregolin szárítai. Ma meg az összes programot megcsinálja a gép
El is megyünk az élet kényelmei mellett mintha természetes lenne és nem is vesszük észre mennyivel jobban élünk.
Most jöttem a boltból. Vettem 1 kiló túrót. Hatósági akciósan 500 Ft! Tészta 550 CBA-s. Tejföl szintén hatósági akciós 330 gr 500 Ft. Tudod mennyi túrós tészta lesz belőle?
1500 Ftz-ból 8 adag, az mennyi is lenne rendelve?🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!