Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az igaz, hogy az MSZP idején...

Tekergő68 kérdése:

Az igaz, hogy az MSZP idején sokkal nagyobb volt a munkanélküliség, és a Fidesz alatt sokkal több munkahely lett?

Figyelt kérdés
Fideszes ismerősöm mondta, de én nem tudom hogy mit higgyek, mert a Facebookon azt írták, hogy kamu.

2023. aug. 14. 21:32
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Statisztika ide vagy oda, én mindenesetre a Fidesz alatt lettem először munkanélküli 11 éve, 23 év közalkalmazotti állás után, leépítés miatt. Azóta többször voltam munkanélküli, pedig IT-ben dolgozom, csak hát a korom, de ez már nem a Fidesz hibája. (Mondjuk, azóta a többszörösét keresem a közalkalmazotti béremnek, így még hálás is lehetnék nekik, de nem vagyok.)

#17: én inkább olyanokat láttam, akik innen költöztek Írországba szoftverfejlesztőként. Nem hiszem, hogy kevesebb fizetésért...

2023. aug. 16. 09:50
 22/23 anonim ***** válasza:
73%
A fideszesek nem értik meg azt, hogy a mai embernek az kevés, hogy legyen valami alulfizetett szhar melója. Ez lehet hogy a leszakadó falvakban még esetleg értéknek számít ma is, hogy beállhatsz valamis órás gyári műszakra nulla szakképesítés mellett, de aki minőségibb életet akar élni, annak ez nem pálya.. Azért, hogy ők még a szocializmusban ragadtak értelmileg is, attól ma már más lett az értékrend. A komcsi időkben az is elég volt, hogy félrészegen bementél a melóba, azt aláírtad a jelenlétit, a lényeg, hogy ott voltál ezáltal nem voltál munkakerülő,stb. Nulla teljesítményt nyújtva, de ez ma már nem járja így.
2023. aug. 16. 14:39
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

#22: "A komcsi időkben az is elég volt, hogy félrészegen bementél a melóba, azt aláírtad a jelenlétit, a lényeg, hogy ott voltál ezáltal nem voltál munkakerülő,stb. Nulla teljesítményt nyújtva, de ez ma már nem járja így."

Nem, nem volt elég, szerintem nem éltél még akkor, és benyaltad a propagandát.

Dolgoztam már a "komcsi időkben is", volt olyan, amit írsz, de NEM EZ VOLT az általános. Ilyenkor hazaküldték az illetőt és szabadságot írtak neki (apám művezető volt, mesélt ilyen esetet), a "nulla teljesítmény" nem reális, a lakhelyem mellett lévő szénbánya millió tonna szenet termelt, ez nem nevezhető nulla teljesítménynek, sok mai nagy munkavállalónak leszállna a töke attól a melótól.

2023. aug. 16. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!