Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem tesz...

A kormány miért nem tesz semmit a feketemunka ellen? Van egy millió ember akik feketén dolgoznak csak mivel nincsennek bejelentkezve a munkaügyibe így statisztikailag nem is munkanélküliek.

Figyelt kérdés
Nálunk a fél falu Pestre jár dolgozni feketén pl.
2023. aug. 14. 08:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%
Hülyeség, hogy 1 millió feketemunkás van. Az én ismerettségi körömben egy sincs.
2023. aug. 14. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
A munkaügyi felügyelőség szúrópróbaszerűen jár ellenőrizni, de logikusan mindenhova ők se tudnak oda érni. Ha tudomásod van feketefoglakoztatásról, akkor névtelenül is bejelenteheted az illetéeks munkaógyi felügyelőségnél
2023. aug. 14. 12:40
 13/18 anonim ***** válasza:
42%
10: névtelen bejelentést lehet tenni ilyenekről
2023. aug. 14. 12:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Mindig előre szólnak ha jönnek, már reggel mindenki kap napi papírt, aznapra persze. Építőipar erről szól, nagyon ritja aki bejelentett, az is nettó 200-ra, vicc!
2023. aug. 14. 13:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13, névtelenül jelentettem, szó szerint kiröhögtek és kérdezték, hogy komolyan gondolom-e?! Próbáltam bizonygatni, hogy igen, annyi volt a kérdés, hogy mivel tudom bizonyitani, hogy ott dolgoztam és nem jelentettek be?! Hát köszi.
2023. aug. 14. 13:59
 16/18 anonim ***** válasza:
79%

Hát egyrészt áttételesen tesznek, mert az építőipari támogatások burkoltan erről is szólnak. Mondjuk, hogy kiadok egy 50%-os felújítási pályázatot, ami nagy pénznek tűnik, de ugye ehhez muszáj fehéren csinálni. Ha meg fehéren van csinálva, akkor az SZJA 15%-a, meg az ÁFA 27%-a majdnem vissza is hozta a pénzt, amit kifizettem. Cserébe látom, hogy a vállalkozó mennyit dolgozik, és ha a pályázat kivezetése után hirtenel 40%-kal visszaesik a bevétele, akkor tudom, hová kell menni ellenőrizni.

Másrészt sajnos nehéz ezt felszámolni, mert a jelenlegi rendszer a csalásra ösztönöz. Sajnos megéri a kockázatot a csalással elért nyereség.

1: túl magasak az adók (nagyot lehet nyerni, megéri kockáztatni)

2: nem támogató az infrastruktúra (akkor is megbüntetnek, ha becsületes vagyok, akkor minek legyek becsületes?)

3: historikusan félnek az emberek a jövőtől, ezért féltik a forintjaikat, úgy vannak vele, hogy amit most megkaptak, az az övék

4: nem bíznak az emberek a kormányban, ezért nem szívesen adják oda a pénzüket.

5: a bizalom miatt feljogosítva is érzik magukat a csalásra (ők is lopnak, akkor nekem miért nem lehet?)

6: a hivatali korrupció támogatja a csalást (ahogy említetted: úgyis szólnak, ha ellenőrzés van)

7: megint csak történelmileg elnyomott gondolkodású népként a magyar ember az adóban a "rabszolgaságot" látja, ami ellen lázadni kell

+1: ezek fent egyesülve kulturálisan a csalás lett a normalitás; a be nem fizetett adót nem csalásnak élik meg, hanem alapnak. Nemhogy szégyenérzet nincs, de egyenesen az számít okosnak, aki meg tudta bugázni.

Szóval összegezve: a jelenlegi rendszer sajnos sokkal több előnyt és pozitív visszacsatolást nyújt a csalóknak. Ezt kellene elkezdeni megfordítani, de ez kemény munka, és bizony a kormány hitelességével kellene, hogy kezdődjön. A mi kormányunk ugyanakkor éppen a legnagyobb tolvaj minden adócsaló között, és baromi nehéz bármit tenni korrupció és csalás ellen, ameddig pl maga a kormány abból űz sportot, hogyan tudja a saját zsebébe terelni az EU-s közbeszerzéseket.

2023. aug. 14. 14:38
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

Inkább a szürke foglalkoztatás a bevett...még állami cégeknél is

Minimálos vagy bérminimumos bejeletés a többi boríték.

Vagyis az alkalmazó ellopja/megspórolja a dolgozó nyugdíját tb jét.

Ebben az a szopás, hogy hitelt felvenni ilyen bejelentés után lehetetlen.

Ha pedig baleset ér...beteg leszel éhen halsz, mert akkor nincsen boríték.

Szégyen hogy a magyar kormány támogatja és hagyja ezt.

Európa más országaiban 5 fő feletti alkalmazás esetén kötelező a szakszervezeti tagság.

És így a full bejelentés.

Nem rúghatnak ki miközben beteg vagy.

Nem rúghatnak ki ha terhes vagy.

Mo n meg kb alap hogy aki terhes mer lenni az ki van rúgva.

Vagy otthon kell maradjon 2 havonta 1 hetet mert alakul az ovis gyereke immunrendszere...ki van rúgva.

És akkor csodálkoznak hogy a magyarok nem szaporodnak.

2023. aug. 14. 17:18
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

Az egymást követő - és több életre saját életüket bebiztosító - kormányoknak nem érdeke, hogy nyugdíjra legyél jogosult úgy, ahogyan az sem, hogy megéld ezt a kort.

Van még kérdésed?

-Nem is lehet!

2023. aug. 16. 23:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!