Aki keveset keres, miért nem tanul, fejleszti magát, épít kapcsolatokat?
Utóbbi időben megfigyeltem hogy itthon a siránkozás nagyon megy, de az hogy valaki feltalálja magát, változtasson az már nem.
Persze mindenért a kormány a hibás.
Látom nehéz felfogni, hogy az ellen írok, aki semmibe veszi a tanulást, mert szerinte az hobbi.
Plusz külön leírtam - de látom hiába - hogy nyilván ez nem oldja meg a keveset kereső emberek problémáját, de ha fiatalok kérdezik tőlem, vagy majd a gyerekem, akkor nyilván olyan pályára próbálom irányítani őt, amivel jól fog keresni.
Vagy majd ha neked lesz gyereked mit fogsz mondani neki? Hogy nyugodtan menj el tanárnak, egyiptológusnak, germanisztikusnak mert úgyse kereshet mindenki jól, nem lehet mindenkinek szakmája, mérnöki/IT/orvosi diplomája? (Meg még amúgy egy rakat szakma amivel jól lehet keresni)
És a gyengébbek kedvéért leírom 100x is, hogy nem lehet mindenki ez, nem oldja meg a tanárok meg a másik száz szakma kereseti problémáját, de miért is baj az ha a karrierük előtt álló embereknek olyan tanácsot adok, amivel jól járnak később?
És akkor a 25-s jön az empátiával xd Mert az írni nem tudó 24-s mérnök nagyon empatikus azzal a szöveggel, hogy ő ha tehetné megemelné az adót a jobban keresőknek... hát kösz ezzel ki lett segítve a szegénység :D Ennyiben ki is merült az empátia? Szerintem az a mindennapokban mutatkozik meg, hogy a segítségre szorulóknak segítesz-e, nem azon, hogy olyanokon elmélkedik, amire nincs ráhatása... Írjam le, hogy de jó lenne ha fizum felét szegényeknek osztanák, dehát sajnos nincs így, és akkor már én is empatikus leszek?
Jogos is ez a kérdés...meg nem is.
16ban januárban unatkoztam és mivel a kereskedelemben holtszezon a január februàr..ezert elmentem egy targoncavezető tanfolyamra.
Aztán jött 20ban a covid...és a 17 eve működő vállalkozasom csődbe ment és jól jött hogy tudok targoncàt vezetni.
És még meg is fizették.
Viszont
Mivel a fizu nem követi az inflaciót ebben az országban.
jelenleg már fillereznem kell hogy tudjak élelmiszert venni.
Miközben végigmelózom a hónapot.
Szintèn új nekem, hogy a cégek nem jelentik be normálisan a dolgozóikat és így csalnak adót es lopjàk meg a munkavállalót.
Én full azt hittem hogy ez 23ra már kihalt. Európaban.
Erre full alap.
Szégyen ez az egèsz ami ebben az országban folyik.
Hogy egy normàlisan dolgozó embernek nyomorognia kell miközben vegigdolgozza eredményesen es hatèkonyan a munkaidejet.
31! Köszönd meg a drága kormánynak, hogy kátyús az út. Tegnap mikor írtam épp anyósomhoz mentünk, feleségem vezetett, én meg "merészeltem" itt írni nektek.
De most már legalább tudom, hogy épp az sipít a leghangosabban a progresszív adózás ellen, aki magát jól keresőnek HISZI, miközben nem is az. Azért elég szánalom, hogy itt havi 5-600 ezret kereső emberkék osztják azv észt a "képzetlen csórókról".
Én azt hittem minimum ilyen 2-3 illiós nettó fizuk mellől ugattok, akkor megérteném. Hogy "féltitek".
Mondjuk fura, én gond nélkül kifizetnék havi 2-300 ezret még adóba nektek meg 40-60 ezer is vállalhatatlan.
32! Dzsonzi! Igen ki lenne segítve a szegényebb réteg, tudod, progresszív adózás! Megvan mit jelent?
Hogy mondjuk a tanár kevesebbet adózik, mert kevesebbet keres. Máris nem kéne annyira félteni a gyereket, aznilsen szakmáról, mert nem lenne akkora szakadék béreket. Így már érted?
Amúgy közgazdaságtan alapjai ma nincs mérnöki? Vagy csak szándékosan nem akarsz emlékezni rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!