Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki keveset keres, miért nem...

Aki keveset keres, miért nem tanul, fejleszti magát, épít kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben megfigyeltem hogy itthon a siránkozás nagyon megy, de az hogy valaki feltalálja magát, változtasson az már nem.

Persze mindenért a kormány a hibás.

2023. aug. 11. 08:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
42%

"5-6 évet szoptunk az egyetemen"

Ittenem, ittenem, jaj. Jaj, jaj, jaaaaaj!

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..

39F incel

2023. aug. 11. 09:37
 22/36 anonim ***** válasza:
90%

Jó, és akkor, aki nem képes elvégezni egy mérnökit vagy orvosit, csak tanárit, akkor az, lakjon a híd alatt?

Sok diplomás fizetésből albérletre se futja, azért, hogy mások drága öltönyt vegyenek, mikor olcsóbban is ugyanúgy lehet dolgozni.

Vagy 100 ezres karóra helyett elég lenne 20 ezres is.

Ezek nem fontos dolgok, lakni viszont kell valahol.

Ha nem akarja az általad középrétegnek nevezett réteg, hogy a csórók is megéljenek, akkor jobb, ha hozzászoknak, hogy majd filippinó fogja a magyar nyelvet tanítani.

Mondjuk legalább magániskolára költenék azt a sok adókedvezményt, de inkább a legdrágább okostelót veszik a kölkeiknek.

2023. aug. 11. 09:39
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
A középosztály pont nem az Armani öltöny + 100 ezres karóra + iPhone kategória. Én értem a problémát, viszont ezt nem rajtuk kéne leverni. Ha az egyetem elvégzése érdekében tett plusz erőfeszítésekért nem jár semmi, az annyi, mintha azt mondanánk, hogy a diplomások csak felesleges kolonc. Ami a lilahajú genderszakos pc-rohamosztagra igaz lehet, de eüsök és műszakisok nélkül nagy lenne a baj.
2023. aug. 11. 09:51
 24/36 anonim ***** válasza:
31%

19! Nyugi öcsi az egyik diplomám vegyészmérnöki, csak kíváncsiságból, te mennyi pénzt kapsz egy hónapban?

Én ilyen havi 1.3-1.4 milliót. Fizu+befektetések. Megérdemlem? Abszolúte nem!

És igen, ennek ellenére azt mondom, hogy igazságtalan a rendszer! Pont mert ezt hagyja, más meg nettó 250ért is kínlódik avtűző napon, csak mertvèn wzeretek tanulni, ő meg nem! Vagy még rosszabb ha nem képes rá.

De most be fogod dobni, hogy

1. Kamuzok

2. Ajánljam föl a fologtwlan csóróknak a pénzem, de hagyjam a tiédet, nem?

Mert ezt a két panelt szoktam kapni ilyenkor.

2023. aug. 11. 10:04
 25/36 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudják elképzelni, hogy van, akibe szorult empátia.

Nem fogja fel, hogy a földtúróból sosem lesz mérnök, mert még az sem tudja felfogni mi az a négyzetgyök.

Ellenben ő is éhes, meg neki is jól esne azt éreznie, hogy van értelme, ha minimálisan is felkelnie.

2023. aug. 11. 10:16
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha a 16-os komment az empátia csúcsa, akkor én inkább maradok pszochopata állat.
2023. aug. 11. 10:26
 27/36 Dzsonszi ***** válasza:
93%

Tisztán leírtam, hogy sajnálom azokat akik keveset keresnek. Semennyire nem nézem le a fizikai munkásokat, pontosan tudom, hogy 100x annyit dolgoznak, mint én. Nekem azokkal az idiótákkal van bajom, mint a #16-os, akit az "élet iskolája" tanított valószínűleg, azt nem tetszik neki, hogy többet keresnek azok, akik karriert építettek, nem mint ő, aki semmit nem tett az életkörülményeinek javítása érdekében, csak írogat kommenteket a GYIKre hogy a Fidesz miatt csóró.

Amúgy is elég nagy butaság azt várni, hogy majd az aktuális kormányzó párt miatt lesz nagyobb fizetésed. És tudom, hogy ezzel a szöveggel nem oldom meg a tanárok bérét, de ha lesznek gyerekeim, biztos nem tanári meg egyiptológiai pályára fogom pusholni őket, hanem olyanra, amivel egy kényelmes életet élhetnek, persze sok előzetesen befektetett munkával.

Persze egy ideális világban mindenki milliókat keresne, mert valamennyi munka értékes, csakhogy nem így működik a világ. USA-ban se fog annyit keresni egy tanár, mint egy mérnök és egy földmunkás se fog tudni sok pénzt elrakni.

#24 Az én fizum a felét nem éri el a tiédnek, és mégis megkapom hogy többet kéne beadnom a közösbe, mert nem 250 nettót keresek a hatvani Bosch összeszerelő üzemében operátorként. Én meg egyáltalán nem várom el, hogy te arányosan is több adót fizess be, hogy nekem kevesebbet keljen, mikor már így is nagyobb összeggel járulsz hozzá az ország eltartásához.

+ Gondolom nem a takarítók/tanárok/földmunkások bérét csökkentette le az állam, és adta neked oda azt a pluszt, hanem olyan cégnél dolgozol, ami ki is termel annyit önállóan, hogy ennyi fizut osszon neked. Ilyen cég meg nem fog akármilyen jöttmentet összeszedni az utcáról, hogy végezzen már vegyészmérnöki munkát (egyik diplomám éppen nekem is az), mert alkalmatlan lenne rá. És amíg mi ezzel a szellemi munkával kitermelünk 1 kg anyagot, ami ér 100 millió ft-t, a földmunkás meg 350 ft/kg paradicsomot, akkor nyilván a fizetések is úgy változnak.

2023. aug. 11. 10:41
 28/36 szántóvető ***** válasza:
88%
27) fogd,már fel hogy nem állhat az egész ország mérnökből meg IT-szakemberből.ha mondjuk százezerből több lenne belőletek akkor a túlkínálat miatt minimálbért keresnétek vagy pedig mennétek külföldre.
2023. aug. 11. 11:17
 29/36 anonim ***** válasza:
81%
28! Ezt nem fogja megérteni, soha! Ahhoz nem elég okos.
2023. aug. 11. 14:55
 30/36 anonim ***** válasza:
32%
Azért nem lehet mindenki mérnök, mert ahhoz teljesítmény is kell. Aki többet teljesít, az logikus, hogy többet is érdemel. Bár az előbb egyikőtök írta, hogy a tanulás csak egy hobbi, amire bárki képes és nem ellenkeztetek. Ha viszont így van, akkor miért nem mérnök még mindenki?
2023. aug. 11. 15:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!