Hogy ha a "nem-bináris" identitásból indulunk ki, akkor bármilyen nemű lehetek, amit éppen kitalálok?
Pl. én kitaláltam azt, hogy biológiai férfiként az identitásom is férfi, de csak addig, amíg be nem megyek a női wc-be: akkor ugyanis nővé változom.
Mivel létezik ilyen "genderfluid" identitás is (tehát egyik nap fickó vagyok, másik nap csaj), ez annak a rokona. Lehetne a neve mondjuk WC-fluid nemi identitás.
Tehát ha a nők ezek után felsikítanak a női wc-ben, amikor belépek és hívják a szekuritit, akkor mindenki WC-fluid-fób és jöjjön az Anmesty meg a 444, hogy elnyomás van.
Mielőtt bárki azt hinné, hogy viccelek, nem, ez nem vicc. Én komolyan ezt érzem, sőt követelem az 50%-os kvótát a felsővezetői helyekre a WC-fluid embereknek, és a személyi igazolványomban is ez szerepeljen. Gyűlölöm a megbélyegzést és azt, hogy minden nap egy heteró nap... ELÉG VOLT!!!
Mit gondoltok, igazam van?
"és a személyi igazolványomban is ez szerepeljen"
Senkinek a társadalmi neme nem szerepel egyetlen ország által kiállított személyi igazolványon sem. Mindenkinek minden országban egységesen a biológiai nemét tüntetik fel a személyesen, amit alapos indokkal egyes országokban (Magyarországon nem) megváltoztathatsz a másik nemre, ha átestél nemváltoztatáson és életvitelszerűen a másik nem szerint élsz.
"nem, ez nem vicc."
Ha nem vicc, akkor elég szánalmas hogy ennyire buta és tájékozatlan vagy a témában. Legalább olyan alapfogalmaknak és szokásoknak utánanézhettél volna, amire a teljes kérdésedet alapozod. Jelenleg a mosdók is biológiai nem alapján működnek, nem társadalmi nem alapján, ezt abból a nagyon egyszerű jelből lehet kitalálni, hogy csak női és férfi wc van. A rendőr pedig a személyidet fogja elkérni ha elkap a másik nemhez tartozó wc-ben, hiszen azzal a hivatalos irattal igazolhatod a jogilag elismert nemedet, ami alapján jogosult vagy a nyugdíjba vonulásra, vagy éppen a wc használatára.
Szóval sikerült összehoznod egy jóóóó nagy baromságot, aminek semmi értelme, és ahelyett hogy legalább viccnek állítanád be, még jól le is járatod magad azzal, hogy komolyan is gondolod :D
6: de a hozzám hasonló, sajátos nemi identitással élő emberek éppen azt szeretnék elérni, hogy ne a biológiai nem határozza meg a mosdók használatát.
Elég náci dolog nem elismerni azt, hogy amikor belépek egy mellékhelységbe megváltozik a nemi identitásom, tehát szeretnék a nőibe menni, hiába, hogy farkam van. Ha ennyit sem tudsz a genderről, nagyon tájékozatlan vagy.
"Senkinek a társadalmi neme nem szerepel egyetlen ország által kiállított személyi igazolványon sem."
Én ugy tudtam hogy mexikoban már nem így van. Tévedtem?
"de a hozzám hasonló, sajátos nemi identitással élő emberek éppen azt szeretnék elérni"
Igen, de a kérdésed nem erről szól.
"Elég náci dolog nem elismerni azt, hogy amikor belépek egy mellékhelységbe megváltozik a nemi identitásom"
Miért változna meg? A nemi identitásodnak semmi köze a wc-be járáshoz. Azt, hogy melyik nemű ember melyik nemű wc-be mehet be, állami, vagy önkormányzati tulajdonú mellékhelyiségek esetében jogi keretek, magánterületen saját szabályok határozzák meg. A jog viszont nem foglalkozik a nemi identitásokkal, nem is kell neki. Sehol a világon nem foglalkozik a jog külön a nemi identitással. A jog és a törvények a személyi igazolványon szereplő nemed alapján határozzák meg, hogy rád milyen szabályok vonatkoznak, azon pedig csak biológiai nemek szerepelhetnek. Nem tudom ezen mi olyan nehezen értelmezhető.
"Ha ennyit sem tudsz a genderről, nagyon tájékozatlan vagy."
A genderről tett állításaid mindegyike hamis, a saját tájékozatlanságodat ne vetítsd ki másra, inkább olvass utána a témának, ha ennyire hülye vagy hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!