Azoknak, akiknek nem szimpatikus Amerika, miért rögeszméjük, hogy minden velük szövetséges országban amerikai bábkormány van?
"Japán és a NATO kölcsönös megállapodás jegyében erősiti a katonai együttműködést."
Ez pontosan igaz volt a Varsó Szerződés országaira is. Ha kicseréled a szavakat Moszkvára és Budapestre, kb mintha Brezsnyev mondaná.
"#10: De Kádár nem volt a magyarok többsége."
A magyarok többsége a kádár rendszerben nem politizált, nem érdekelték az orosz csapatok. A japánok többsége meg nem akar amerikai katonákat, sose kérdezték meg őket erről.
Egy olyan ország nem szuverén aminek a területén egy nagyhatalom hadserege állomásozik. Ráadásul arról az USA-ról beszélünk ami az elmúlt pár évtizedben tucatnyi országot rohant és bombázott le, csak mert nem tetszett neki a vezetés.
Ezek mind tények, és még csak Amerika ellenes sem vagyok. Az USA a világ egyik legjobb országa, laktam ott és imádtam, viszont külpolitikában hatalmas nagy szemétládák másokkal.
Japán megszállt ország volt, Németország is.
Innen kivonultak a szovjetek, ott viszont még mindig ott vannak az amerikaiak.
Ne próbáld azt bemesélni,hogy a megszállókból hirtelen "támogatók" lettek, mert aztért nem mennek haza, mert vizsgáznak a szöve... megszállt ország lakóira.
A francia kormányról például elhiszem,hogy nem amerikai bábkormány.
#16: Nekem valahogy egyetlen akkor élt rokonom sem azt mondja, hogy nem zavarta őket az orosz csapatok. A közhangulat egyáltalán nem olyan volt ezzel kapcsolatban, mint most Japánban.
Sok mindent lehet Amerikára mondani, én nem mondom, hogy nem szereti a befolyását kiterjeszteni, de szerintem nem érzitek a különbséget a szövetség és a bábkormány között. Az az érzésem, hogy nem is vagytok tisztában vele, hogy az utóbbi mit jelent és hogy kerülnek hatalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!