Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azoknak, akiknek nem szimpatik...

Azoknak, akiknek nem szimpatikus Amerika, miért rögeszméjük, hogy minden velük szövetséges országban amerikai bábkormány van?

Figyelt kérdés
Már beteges szintű ez az Amerika-fóbia egyeseknél. Most legutóbb pl Japánról állították itt, hogy ott is amerikai bábkormány van, csak mert nem ellenségesek velük. Miért nem tudják egyesek elviselni, ha valaki jó kapcsolatokra vagy szövetségre törekszik az Egyesült Államokkal? Nem kötelező szeretni senkinek, de szerintem ha valakiben ilyen szintű ellenszenv van, az már nem tud racionálisan gondolkodni és csak a gyűlölet vezérli minden ezzel kapcsolatos véleményét. Nekem sem a szívem csücske például Oroszország, de attól még nem gondolom, hogy azokban az országokban, amelyek jó kapcsolatot ápolnának velük, orosz bábkormány lenne.

2023. aug. 8. 13:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
29%
Japán és a NATO kölcsönös megállapodás jegyében erősiti a katonai együttműködést. Ennyi erővel, Magyarország NATO tagsága miatt is amerikai megszállás alatt él, már lassan 30 éve.
2023. aug. 8. 14:38
 12/28 A kérdező kommentje:
#10: De Kádár nem volt a magyarok többsége.
2023. aug. 8. 14:38
 13/28 A kérdező kommentje:
#11: Szerintem ők kb ebben a tudatban vannak :)
2023. aug. 8. 14:39
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Kádárt senki sem választotta meg, pontosabban, nem volt más választásod, mint rászavazni.
2023. aug. 8. 14:41
 15/28 anonim ***** válasza:
76%
13, ezt üldözési mániának hivják szakszerűen.
2023. aug. 8. 14:41
 16/28 anonim ***** válasza:
18%

"Japán és a NATO kölcsönös megállapodás jegyében erősiti a katonai együttműködést."

Ez pontosan igaz volt a Varsó Szerződés országaira is. Ha kicseréled a szavakat Moszkvára és Budapestre, kb mintha Brezsnyev mondaná.

"#10: De Kádár nem volt a magyarok többsége."

A magyarok többsége a kádár rendszerben nem politizált, nem érdekelték az orosz csapatok. A japánok többsége meg nem akar amerikai katonákat, sose kérdezték meg őket erről.

Egy olyan ország nem szuverén aminek a területén egy nagyhatalom hadserege állomásozik. Ráadásul arról az USA-ról beszélünk ami az elmúlt pár évtizedben tucatnyi országot rohant és bombázott le, csak mert nem tetszett neki a vezetés.

Ezek mind tények, és még csak Amerika ellenes sem vagyok. Az USA a világ egyik legjobb országa, laktam ott és imádtam, viszont külpolitikában hatalmas nagy szemétládák másokkal.

2023. aug. 8. 14:50
 17/28 anonim ***** válasza:
65%
16, igazad van, nagyapám is kimondottan élvezte, mikor kötelezően vitték a rendőrök Kádárra szavazni, ha épp elfelejtett elmenni.
2023. aug. 8. 14:52
 18/28 anonim ***** válasza:
58%

Japán megszállt ország volt, Németország is.

Innen kivonultak a szovjetek, ott viszont még mindig ott vannak az amerikaiak.

Ne próbáld azt bemesélni,hogy a megszállókból hirtelen "támogatók" lettek, mert aztért nem mennek haza, mert vizsgáznak a szöve... megszállt ország lakóira.

A francia kormányról például elhiszem,hogy nem amerikai bábkormány.

2023. aug. 8. 15:00
 19/28 anonim ***** válasza:
17# Aham és ennek mi köze a hadsereg állomásoztatásához? Japánban tök mindegy kire szavazol, az amerikai katonák maradni fognak.
2023. aug. 8. 15:00
 20/28 A kérdező kommentje:

#16: Nekem valahogy egyetlen akkor élt rokonom sem azt mondja, hogy nem zavarta őket az orosz csapatok. A közhangulat egyáltalán nem olyan volt ezzel kapcsolatban, mint most Japánban.

Sok mindent lehet Amerikára mondani, én nem mondom, hogy nem szereti a befolyását kiterjeszteni, de szerintem nem érzitek a különbséget a szövetség és a bábkormány között. Az az érzésem, hogy nem is vagytok tisztában vele, hogy az utóbbi mit jelent és hogy kerülnek hatalomba.

2023. aug. 8. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!