Mi a különbség a Momentum és a DK között?
Szerintem mindkét pártnak a parlamentben a helye. A momentum fiatal, agilis, a DK tapasztaltapp politikusokból áll.
Mindkettőnek van előnye.
Na nem tetszik az igazság?
Orbánotok csúnyán leöregedett.
#11 vagyok.
a DK tudja mit akar, a momentum meg még azt sem tudja mit akar, vagy mit akar képviselni.
Jelenleg egy épkézláb párt van az ellenzéki oldalon(sajnos) az a DK.
És amig ez igy marad, Orbán sose fog megbukni.
Szinte biztos hogy Orbán és Gyurcsány még egyeztetni si szoktak néha:D
A Momentum az egy centrista, klasszikus liberális párt, hasonló jelszavakkal próbálnak kommunikálni, mint a Nyugat-Európai liberális pártok(mint példaul Macron pártja, a "La République en Marche!"). Mivel a fiatalokra a nyugati média nagy hatással van, ezért az ő köreikben ez egyre népszerűbb.
A DK magát szociáldemokratának hívja, de szerintem nem az. Egy szociáldemokrata fontosnak tartja az állami szolgáltatások(vasút, egészségügy) minőségének javítását. Ezt soha nem látod az ő kommunikációjukban. Ők a szocializmust visszasíró, örök elégedetlen, idősebb generációt próbálják megszólítani. Azért örök elégedetlen, mert nem tudnak rendes érveket felhozni a Fidesz ellen, csak hogy "régen jobb volt".
Én liberálisként azt gondolom, hogy a Fidesz ezerszer liberálisabb, mint a DK. A Fidesznek, bármennyire is igazságtalanul kormányoz, vannak tervei, elképzelései. A DK viszont nem azt határozza meg, hogy nekik mik a terveink, hanem azt, hogy mik nem a terveink. Nem a tervük olyannak lenni, mint Orbán. Akkor mit várnak, miért szavazna bárki rájuk?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!