Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Ukrajnában pár évig tűzszün...

Ha Ukrajnában pár évig tűzszünet lesz, és az orosz hadsereg újra támadna, akkor is teli torokból védené a magyar társadalom?

Figyelt kérdés
Belegondoltam Ukrajnában 2015.02 havában lett tűzszünet, és 2022.02 hónapban indult az orosz teljes körű invázió. Itt vidéken alig volt olyan ember ki nem az oroszoknak adott igazat. Szinte egy emberként éltette az egész társadalom az orosz inváziót.
ma 10:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%

Legalább is a társadalom azon része, akik zokszó nélkül elfelejtették, hogy a ruszkik mit tettek velünk, akiknek elég volt egy politikai üzenet arról, hogy az ukránok nem szeretnek minket, miközben a valóság semennyire sem érdekli ezeket az embereket.

Nem mindenki ilyen.

ma 10:31
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
A magyar társadalom most sem tesz ilyet. Egyes magyarok =/= a magyar társadalom.
ma 10:35
 3/16 anonim ***** válasza:
31%

"hogy a ruszkik mit tettek velünk,"

Igen, és azok a "ruszkik" részben ukránok is voltak, én azt nem értem, miért is kell mindenképp az egyik oldalnak nyalni.

Apám még korábban járt munka miatt szovjetekhez (ukrán részre), csak "ruszkik" voltak.

ma 10:36
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
3, az akkori magyarokkal el felejtették volna közölni, hogy mi nem is a ruszkikkal, hanem az ukránokkal álltunk harcba és rossz táblákat tartottak fel, hogy ruszkik haza, oroszok haza?
ma 10:38
 5/16 anonim ***** válasza:
35%

4 nem álltunk harcbaN, hanem épp kivonultak a SZOVJETEK a megszállás után.

A kommented mutatja a legjobban, hogy mennyire egybitesen tudsz gondolkodni.

Nem tudod elképzelni, hogy a szovjetek oroszok, ukránok, lettek, litvánok, kirgizek stb., fel sem tudom sorolni midet. Tehát ukrános is.

Te pedig nem tudsz elszakadni attól, hogy csak 2 vélasztás van, és az egyiknek nyalnod kell.

Légy erős, és fogadd el, hogy van aki egyiknek sem szeretne, és az nem azt jelenti, hogy akkor a te démonjaid mellett áll.

Tudom, egy biten nehéz egy harmadik lehetőséget leképezni, de erről nem te tehetsz.

ma 10:46
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, most fel lehetne sorolni mi mindent követtek el ellenünk a németek, franciák, amerikaiak és a többi ország sorban, amiket ma viszont te is támogatsz, elvárod, hogy azokhoz tartozzon az ország egy közösségben és hogy a döntéshozók azokat ajnározzák.

A múlt már lezárult. Éppen úgy semmi köze a mai Oroszországnak ahhoz amit a Szovjetunió követett el, ahogy nincs köze a mai Németországnak ahhoz amit a náci német birodalom követett el. Pont.

Ma, 2025-ben azt lehet számon kérni ami a jelen helyzetben történik. Még mindig ott tartunk, hogy nem az oroszok fenyegettek meg minket lerohanással, nem az oroszok csorbították a magyar kisebbség jogait, nem az oroszok próbáltak meg minket elzárni az energia forrásainktól és nem az oroszok keltik a nemzetközi médiában negatív hírünket. Ahogy nem is vagyunk az oroszokkal hadban és az ukránokkal sem vagyunk semmiféle szövetségben.

Ez az ő kettejük háborúja, vagy szélesebben nézve a nyugati nagyhatalmak és az oroszok közötti háború, semmi közünk hozzá.

A magyarok - így általánosítva - elítélték és most is elítélik az orosz támadást Ukrajna ellen és azt szeretnék ha vége lenne végre. Az, hogy normálisan és reálisan tudják felmérni mi vezetett oda hogy ez megtörténjen még nem azt jelenti hogy az oroszoknak adnának igazat és támogatnák. Ha látsz két idegent és látod ahogy a kicsit hergelik a mögötte álló nagyobbak, hogy rugdossa meg még egyszer, még egyszer, nyugodtan verje meg a nagy barom kistestvérét újra, majd a nagy nekiugrik és összeveri míg a többi aki eddig hergelte az távolról figyeli csak, akkor még nem kell senki oldalára beállnod. Nem leszel attól a nagy barom haverja, éltetője ha elmondod a rendőröknek hogy a kicsi provokálta ki a verést és ettől még hogy ezt te jól látod még nem fogod helyesnek tartani ha agyonverte. Ezt miért nem lehet megérteni az orosz ukrán háborúval kapcsolatban? Nem nehéz.

ma 10:47
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
5, de, 1 nagybátyám, meghallt 1956-ban egy meg elmenekült! Az én családom, egészen biztosan harcban állt a ruszkikkal és tudomásom szerint, még jópár ezer magyar család érintett volt ebben.
ma 10:48
 8/16 anonim ***** válasza:
40%
7 azt hittem a kivonulásra utalsz, 56-ben sem az oroszokkal, hanem akkor pláne szovjetekkel álltunk harcan. Illetve a saját kommunista vezetéssel, akik sehítségül hozták a szovjeteket. Akik még mindig vegyes csapat voltak. Lehet a nagybátyádat pont egy ukrán lőtte le, vagy grúz.
ma 10:55
 9/16 anonim ***** válasza:

*harcban

*segítségül

ma 10:56
 10/16 anonim ***** válasza:

8, amire én utalok, az ez:

[link]

ma 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!