Rajtam kívül más is könnyes nosztalgiával gondol vissza ezekre az időkre?
https://www.youtube.com/watch?v=RifAjo05uLI
Ekkor még általános iskolás voltam, de sokkal jobb világnak éreztem mint most.
Akkor vettük első nyugati autónkat egy F Astra-t. A sulinet miatt csomó informatikai cuccot tudtunk venni (gép, nyomtató, szkenner stb.), beköttettük a netet, nem volt ennyi burzsuj milliomos, akiknek a halálos közúti baleseteiről napi szinten lehetett volna hallani (Árpád-hídi gyilkosság).
A TV-ből nem áramlott a gyűlölet, a propaganda, nem volt instagram vagy kivagyiság.
Mindenki boldogult a saját szakmájában és nem az volt, hogy mindenhova csak 2 nyelven beszélő mérnököket/programozókat kerestek a többi meg le volt sz**va.
Szóval szebb emlékeim voltak, most viszont egy élhetetlen Orwell-i vadkapitalista diktatúrában szenvedek.
A '90-es években is voltak problémák.
Igaz, diktatúra nem volt, mint most, de a pártok nagyon acsarkodtak egymásra.
Szegénység volt és infláció, a '90-es évek első felében még kőkemény munkanélküliség is.
Robbantásos merényletek, olajszőkítés. Szóval akkor is volt bűnözés, és akkor is azt éreztem, hogy gyenge az állam, hogy megvédje a törvénytisztelő polgárait.
A kérdező a videó alapján nem a '90-es évekrről beszél, hanem inkább 2002-2006 környéke lesz. A Sulinet program is kb akkoriban ment.
(Mondjuk le lehetett volna írni, mikor voltál általános iskolás.)
Igen, sajnos egyre gyorsabban haladunk a rossz irányba. Az egész világot értve, nem kifejezetten Mo-ot.
Persze, akinek csak a mostaniról vannak emlékei, mert túl fiatal, az nem így gondolja, neki ez a természetes. Nincs összehasonlítási alapja. Amit meg történelemből tanítanak, az mindig az aktuális politikai nézőpontot tükrözi, azzal nem sokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!