Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy Magyarorsz...

Miért mondják, hogy Magyarország még így is a világ élhetőbb országai közé tartozik, amikor a tapasztalat nem ezt mutatja?

Figyelt kérdés

Haverom nem rég volt Indonézia fővárosában, egy csajnál akit neten ismert meg. Elmondása alapján Jakarta (a főváros) nem lepukkantabb és koszosabb mint Budapest. Viszont elképesztő nagy az olcsóság, tized annyi árak vannak mint itt. Azt mondta a taxi vitte őket 40 percig a reptértől, és kb. 1000 forint volt. Meg hogy egy színvonalas helyi étteremben egy kajálás az ilyen 2 dollár (800 forint).

Meg azt mondta, hogy ott mindenhol csak ilyen nagy autókat látott, legtöbbjük új vagy csak pár éves. Kifejezetten ritka volt régi kisautókat látni, amivel Budapest tele van, sőt az emberek 90%-a olyannal jár.

Pedig megnéztem, Indonézia egyáltalán nem számít gazdag országnak. Tipik harmadik világbeli országnak van nyilvántartva. Akkor miért van az, hogy még az is effektíve élhetőbb mint Magyarország? Lepukkantságra kb. egy szinten vannak, de tized olyan az árszínvonal.

Elbizonytalanodtam. Biztos, hogy mi világ szinten jól élünk?

2023. júl. 29. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azt tegyük hozzá Indonézia nem egyenlő Jakartával. Utóbbi egy Budapest méretű város, Magyarországnyi lakossággal. Agglomerációval együtt 3,5 Magyarországnyian élnek ott. Nyilván egyszerre van jelen a jólét és szegénység is.
2023. júl. 29. 10:40
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

6 voltam

Huhuuuu de lepontoztak egy 1 ismeretlenes egyenlet miatt a fidesznyikek :)))

1.200.000Ft a megoldás :))

2023. júl. 29. 10:40
 13/14 anonim ***** válasza:
Amúgy ez a "jól élünk" dolog is annyira értelmetlen. Hiszen most hiába írja az ember, hogy itt meg ott milyen jólét vagy nélkülözés van, attól még az egyszeri panellakó proli semmivel nem lesz előrébb :D
2023. júl. 29. 10:41
 14/14 A kérdező kommentje:

Csak akkor azt nem értem, miért mondják azt, hogy "Oké, Európának az alja, sőt már lassan a legalja vagyunk. De világszínvonalban még mindig jól élünk".

Amikor még haverom is mondta, hogy meg volt lepődve azon, hogy nem. Egy echte harmadik világbeli országban járt és Budapesti szemmel nézve nem volt lepukkantabb. Csak sokkal-sokkal olcsóbb.

Akkor hol élnek a harmadik világban annyira rosszul?

2023. júl. 29. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!