Szerintetek Szíjjártó holnap melyik városba jelent be új akkumulátorgyárat?
Hát már bocs, de roh@dtul nem értem a lepontozásomat. Tudom miről beszélek. Gyárban dolgozni műszakosként azt jelenti számomra, hogy meg vagyok fizetve! Nem dolgoznék olyan magyarnak, aki nem jelent be vagy csak minimálbérre, nincs szabi, nincs cafetéria, nincs egy fix rendszer. Mert ha elmennék holmi akármilyen magyar tulajdonú és vezetőségű céghez ott csak lehúznának. Egy multiban igenis messze a legtisztességesebb a helyzet. Nekem a budai "értelmiség" ne mondja meg, hogy egy gyár rossz. Ha így gondolja csináljanak olyan munkahelyeket ilyen tömegével, ami meg is fizet.
Csak ismételni tudom magam, ha van szakmád azzal csak jól járhatsz egy gyárban.
Arányaiban egy 2e fős autóipari gyárban 500-an irodásak 8 órában. 200-an műszakos alsóvezetők és műszakos asszisztensek, vmilyen papírtológatók. 100-an "egyszerű, de lényegi" karbantartók pl. villanyszerelői, autószerelői végzettséggel. Kb. 50-en épületkarbantartók és szennyvízesek, hulladékkezelők.
És akkor a többi eloszlik gépkezelők, gépbeállítók, szerszámosok, laborosok, minőségellenőrők és operátorok között. Teljes egész:10%-10%-10%-10%-10%-50%
Tehát lényegében az össz. létszám 1/4 az operátori munkakör, ami egy folyamaton akár kb.20-40 féle munka fajtát is jelenthet.
Úgyhogy jó lenne, ha kicsit mindenki tájékozódna a vállalati felépítéssel és ráadásul olyannal, amit nem itthon találnak ki, hanem amilyet behoznak, mert meglepődnének sokan, hogy milyen komoly munka folyik ott. Milyen komoly technológiával.
Mindenki németországgal pedálozik. Hát kérem szépen ugyan az folyik itthon is! Keletről jönnek nyugatra az emberek dolgozni a jó világba!
Nehogy azt higyjétek, hogy nyugaton annyira örülnek nekünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!