Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most még nem késő külföldön...

Most még nem késő külföldön munkát vállalni és elköltözni Magyarországról a jövő évi államcsőd miatt?

Figyelt kérdés

2023. júl. 27. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
91%

A portfolio cikkében:

"Magyar államcsőd veszélyéről ír egy német lap"

A vg cikkében:

"Részleges államcsőd az adó miatt?

Nem jelent szelektív államcsődöt a bankok újabb adóztatása a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint. Magyarország már jelenleg is bóvli adósminősítésére ugyanakkor nem lehet kedvező hatással, hogy folytatódik az unortodox gazdaságpolitika"

A harmadik nem érdekel móricka lapokat olvasgasd ha akarod, mindkét cikk ugyanarra az eseményre reflektál, miszerint az állam az önkormányzatok adósságának kifizetésének a részbeni kikerülését adókkal szeretné elérni.

Ez az önkényes magatartás pedig a részleges államcsőd definíciója. krumpliorr ezek a tények

Mintha azt mondaná most az állam, kifizetem az államkötvényre a kamatot természetesen, de azt rögtön elvonom 99% különadóval. Nyilván azért, mert nem tudja kifizetni, ezt jelenti a részleges csőd. csúcsszakáll :D

2023. júl. 27. 12:33
 32/64 anonim ***** válasza:
0%

#31 és #32 Teljesen értelmetlen dolgon vitatkoztok.

#31 A kérdés arról szól, hogy el kell-e menni innen a közelgő államcsőd miatt. Pontosan ugyanilyen állítások mentek a médiában 2010 óta folyamatosan. Azzal vitázol hogy létezik-e az ami kérdésnél te most vitázol.

Azt próbálod cáfolni hogy ilyen állítások a mindjártrögtön bekövetkező csődről voltak 13 éve folyamatosan, hogy nem is ment csődbe az ország meg nem is azt írták le, hogy azonnal csődbe megy hanem majd nemsokára csődbe megy. ????? Pont ez a lényeg, hogy mindig ment ez a hangulatkeltés, miközben maguk a cikkek írói is tudták hogy egy szó sem igaz belőle. Azonban a hangzatos címadásokkal el tudták hitetni a kérdezőhöz hasonlókkal, hogy a csőd lehetősége valós - mert tudják hogy az ilyen emberek nem olvassák el a cikket amiben meg már más van leírva.

Ezzel nem cáfolod az állításainkat hanem igazolod.

#32 hagytad magad behúzni a csőbe. A 31-eshez hasonlók célja az, hogy lekösse az idődet, olyan keresésre vegyen rá amit utána azonnal félresöpör, teljesen mindegy mit teszel be neki linken. Ilyen esetben nem kell folytatni a vitát, mert annak nem az a célja, hogy te bizonyítsd az állításod. Azt már akkor tudja hogy igaz amikor elkezdett veled vitázni. A célja az, hogy lekösse a figyelmedet, idődet és azt a hatást keltse, hogy nem neked van igazad. Amiben te segíted azzal, hogy nekiállsz személyeskedni.

Ilyenkor vagy szó nélkül keress neki linket, másold is be a tartalmának fontos részét, hogy ne ignorálhassa, vagy hagyd figyelmen kívül! mert ez a parttalan vita a személyeskedéssel rád vet negatív fényt és nem rá.

2023. júl. 27. 12:37
 33/64 anonim ***** válasza:
65%

Mire leírtam a válaszomat már vagy töröltek egy korábbi választ vagy hülye voltam és felcseréltem a sorszámokat.

A 12:37-es válaszomban a #31-nek címzett válasz szól a #32-nek és fordítva, a #32-nek szóló a #31-nek.

2023. júl. 27. 12:39
 34/64 anonim ***** válasza:
76%

33

31 vagyok és érdekes, hogy miközben az írásod arról tanuskodik, hogy van valamiféle intelligenciád, mégis teljesen elvakult vagy. Az enyém 140 feletti szóval mondhatni kirívó vagyok ezzel. Állítom, hogy ma már csak buták és korruptak támogtaják a fideszt, akinek van némi esze az már elpártolt. Vállalhatatlanok, keleti diktatúrákhoz dörgölőzés, orosz propaganda, köztv 0-24 hazudozás ferdítés, állami vagyon 30-40%-ának magánkézbe játszása (kuratóriumok, konzorciumok stb), egészségügy nem felfelé, hanem visszafejlődött, az oktatás szintén olyan buta gyerekek kerülnek ki akik a gyári munkán kívül másra alkalmatlanok egy pitagorasz tételt nem tudnak 2023-ban gyakorlatban alkalmazni. A kultúra hamisítás, nyugat ellenesség, stb

2023. júl. 27. 12:49
 35/64 anonim ***** válasza:
10%

Érdekes az én IQ-m 180 feletti. Miért nincs ilyen az ellenzékiek közt?

Ha mégis van...nevezzétek meg kérlek.

Ha van, miért dobrev-mzp-karigeri mögé álltok?

2023. júl. 27. 12:52
 36/64 anonim ***** válasza:
65%

"Ez az önkényes magatartás pedig a részleges államcsőd definíciója. krumpliorr ezek a tények"

Csak mégegyszer, kedves szellemi fogyatékos, nem ez votl az állítás, és egyik idézet sem igazolja az állítást. Az állítás szerint 2 hét múlva lesz államcsőd. Ezt kell igazolnod, erről kell cikket hoznod.

Amúgy ennyire szeretsz krumpliorrt hordani, hogy mindig le kell írd?

"A kérdés arról szól, hogy el kell-e menni innen a közelgő államcsőd miatt."

Csak nem a kérdséről vitatkozunk. Elhangzott ez az állítás: "Rendszeresen leírják az okosak, hogy 2 hét és Orbán belebukik az államcsődbe."

Ezt az állítást támadta meg egyébként rajtam kívül más és erre kér MINDEN ÉRTELMES EMBER itt bizonyítékot. Az hogy te nem teszed, sokat elmond rólad is.

"Pont ez a lényeg, hogy mindig ment ez a hangulatkeltés, miközben maguk a cikkek írói is tudták hogy egy szó sem igaz belőle"

Csak ez a hazugság.

Tegyük fel, hogy a kormány olyan intézkedést hoz, hogy minden évben elégetik az államhoz érkező pénzek felét. MINDEN ÉRTELMES EMBER, amikor kitárgyal egy intézkedést, akkor tárgyalja azt is, hogy a jövőben ennek milyen hatása lehet, hogy lássuk, hogy mi az új intézkedés, így ilyen esetben, ha felmerül az államcsőd kérdése, akkor azt TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁBÓL kötelező leírni és nem hangulatkeltés.

Viszont ebből nem következik, hogy holnap államcsőd lesz, nem következik, hogy 10 év múlva államcsőd lesz, mert holnap is lehet új törvényeket hozni.

Viszont amit ma látunk a gazdasági mutatóinkon, azok pont a 10 évvel ezelőtti ostoba döntések következménye is. Vagyis ami ma van, az bizonyítja, hogy ezen szakértőknek igaza volt.

"Ezzel nem cáfolod az állításainkat hanem igazolod."

Nézd, ha nem tudsz olvasni hagyjuk, az állítás arról szólt, hogy itt emberek megjósolták pontosan, hogy mikor lesz államcsőd.

Ilyen sosem történt.

Viszont új intézkedés esetén beszélni KELL a hosszútávú következményekről. Így lehet valamit elemezni, vannak rövid és hosszútávú hatások.

"Érdekes az én IQ-m 180 feletti. Miért nincs ilyen az ellenzékiek közt?"

Akkor nevezd meg az IQ tesztet, amit kitöltöttél.

Azért érdekel, mert bizony lehet tudni, hogy melyik teszt meddig mér milyen szórással, és így nem kaphatsz végtelen értéket. A 180-as már olyan, amit emlékeim szerint jelenleg már egyik se mér.

A legjobb tesztek is max azt mondják, hogy az IQ-d az emberek 99.9%-a felett van. Pl. a magyar Mensa teszt csak 99%-ig mér, és 99.9%-ot már nem tud.

2023. júl. 27. 13:13
 37/64 anonim ***** válasza:
0%

36 :) az összeset kitöltöttem:) kivétel nélkül.

Bár kérdéssel kérdésre nem válaszolunk. 140 felett ezt illene tudni...

Hibás volt a teszted? Vagy pénzért kaptál jó eredményt?:)

2023. júl. 27. 13:18
 38/64 anonim ***** válasza:
74%

#36 Elárulok neked valamit, amit mások már ismernek, neked újdonság lesz: amikor valaki elkezd olyasmivel jönni, hogy neki tuti igaza van mert hiszen ő intelligensebb a másiknál - akkor egyértelművé válik mindenkinek, hogy még ő maga sem hiszi el azt amit korábban mondott. Hogy kénytelen valódi érvek, bizonyítékok helyett előjönni ilyesmivel.

A másik neked meglepő dolog: az intelligencia csak lehetőség. Nem azt jelenti hogy többet tudsz, mint a másik, hogy neked van igazad. Intelligens lehet egy kisgyerek is akinek még fogalma sincsen a világról. Attól mert egy IQ teszten magas pontszámot szereztél még nem lesz igazad ha nem ismered a tényeket, a valóságot. Az csak annyit jelent, hogy az ismereteidet - azt ami van és ami kevés - azt jól tudod átlátni, hasznosítani.

2023. júl. 27. 13:20
 39/64 anonim ***** válasza:
67%

38

Először is én érveltem, amikor 31-ben leírtam, hogy az állam a különadóval a részleges államcsőd definíciójának megfelelő lépést kívánt tenni, ez nem riogatás, hanem ténymegállapítás volt a szakértők részéről. Egyebet pedig a krumpliorr nem linkelt, mint mindig csak hazudik valamit aztán odébáll.

Általában az intelligensebbnek van igaza, ugye ezt nem vonod kétségbe. Miért? Mert ezt jelenti az IQ hogy képes vagy az álláspontodat módosítani új információk esetén. A birka tart ki, amikor már minden veszett akkor is.

Az a véleményem, tekintve hogy éltem gyurcsány és orbán alatt is, ma már nem kérdés melyik volt a jobb, mint leírtam:

"Vállalhatatlanok, keleti diktatúrákhoz dörgölőzés, orosz propaganda, köztv 0-24 hazudozás ferdítés, állami vagyon 30-40%-ának magánkézbe játszása (kuratóriumok, konzorciumok stb), egészségügy nem felfelé, hanem visszafejlődött, az oktatás szintén olyan buta gyerekek kerülnek ki akik a gyári munkán kívül másra alkalmatlanok egy pitagorasz tételt nem tudnak 2023-ban gyakorlatban alkalmazni. A kultúra hamisítás, nyugat ellenesség, stb"

Ha MO-n vagyok és a célom a szabadság és a nyugati jólét, akkor gyurcsány ha bukdácsolva is de irányban volt. Orbán viszont lépéseket tett kelet felé, egész sokat, amivel csak távolodtunk eredeti és mindenki által áhított célunktól. Sőt azt hazudja a 100 IQ alattiaknak, a nyugat rosszabb mint a kelet. Persze, hogy elhiszik, nem gondolkoznak, hanem hisznek. De hauzgságokra épített szavazatokon keresztül a saját érdekünk ellen kormányozni bennünket hazaárulás. Ezért minimum kivégezték volna a legnagyobb magyar idejében. Túlzás nélkül lógtak volna mint disznók a hűtőházban, mészárossal szíjjal meg ki tudja milyen más hazaárulókkal együtt.

Intelligens emberként ha támogatod őket,

1 Vagy te is cinkos vagy

2 Valami okból elvakult vagy (bár ez nem logikus)

3 Mégse vagy intelligens, max olvasott ezért kelted a látszatot

2023. júl. 27. 13:54
 40/64 anonim ***** válasza:
65%

38

Van egy rossz hírem: hazudtak neked, hogy magas az IQ-d...

Kérlek tegyél be linket ahol Orbán azt állítja a nyugat rosszabb, mint a kelet.

Különben sajnos ebben a kérdésben is át vagy verve, mint az IQ teszttel.

2023. júl. 27. 13:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!