Mi történik az állampapírokkal, ha az állam becsődől?
Figyelt kérdés
Ha van pár állampapírom, és az állam becsődöl, akkor mi lesz a pénzemmel?2023. júl. 27. 04:39
1/17 anonim válasza:
Ha jól sejtem csőd esetén a pénz rendkívűl elértéktelenedik.
Ha vissza kapod akkor is töredékét érné!
2/17 anonim válasza:
Görögöknél vmi 200 % fölött GDP arányos adósság volt ha jól emlékszem és mégsem engedte el az EU a kezüket. En arra nem sok esélyt látok, hogy jelenleg egy eu tag ország csődbe menjen.
3/17 anonim válasza:
Nem csődöl be, mert baj esetén az IMF-hez fordulnak. A csődöt felejtsd el, mert egyik ország sem várja meg a csődöt, baj esetén az IMF segít.
4/17 anonim válasza:
Bizonyos kis összeget ki fizetnek majd nagyok meg bukják a pénzt.A görögök meg azért segíteték mert ők nem plakátolták tele az országot eu ellen.Ez olyan mint a csöves oda jön adók neki pénzt utána megy káromkodik nekem biztos majd legközeleb is segitek.
5/17 anonim válasza:
Ja meg tusványoson azt monda Orbán az eu pénz nem jelentös magyaránt problémát se ismeri el szerintem a Görögök felismerték hogy, bajban vanak és segitséget kértek de nem úgy hogy, utána szembe kőptek és az oroszokhoz igyekeztek meni hogy, miben rombolják le az eu ahonan pénzt kaptak.
6/17 anonim válasza:
Szerintem pár milliót mindenkinek megérne ha a fideszkormány becsődőlne.
7/17 anonim válasza:
Ugyanaz, ami a 2009-s csődnél: jön az IMF. De erre most semmi esély. Az állam amúgy bármikor tud forint nyomtatni, sose lesz gond kifizetni egy forintos állampapírt.
8/17 anonim válasza:
Ja csak forint semmit nem fog érni mivel nincs termelés mögöte.
9/17 anonim válasza:
Semmi, most ér 370 forint egy eurót. Akkor pedig 10.000 forint lesz egy euró, tehát kitörölheted vele a segged, orbánék meg majd jól kiröhögnek.
10/17 anonim válasza:
#5 "Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit csinálok!" - Orbán Viktor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!