Miért van az, hogy a baloldali elfogultsággal bíró emberek jó része képtelen arányosan gondolkodni és ítélni?
"Másrészt én sokkal jobban érzem magam, ha az állam kezeli a befizetett pénzt Én pl. kifejzetettn örülök, hogy visszaléphetek az államiba."
Az állam nem kezel semmit. egyszerűen fogja a befizetéseket, kiegészíti és kifizeti. semmi kezelés nincs benne. nem az általad befizetett pénzt fogod visszakapni, hanem azt, amit akkor majd befizetnek. és ezen a svéd rendszer sem változtat, mert az is így működik, azzal a különbséggel, hogy ott nem is egészítenek ki semmit, csak és kizárólag annyit osztanak vissza, amenni adott évben befolyik. (neked, mint jobboldalinak azért szerintem illene utánanézned, hogy mivel kecsegtet pártod és kormányod)
na most akkor ki nem ért hozzá?
örüljél, verjed a segged a földhöz, csak éppen mihez fogsz kezdeni, ha mégrosszabb lesz a nyugdíjas/befizető arány, mint most? márpedig az lesz, mert azt már most lehet tudni, hogy 18-20 év múlva (maximum) mennyi befizető lesz. meg azt is, hogy mennyi nyugdíjas.
egyébként azt is, hogy 30 év múlva mi lesz a helyzet, mert a demográfia nem fog egyik pillanatról a másikra változni, de ha mégis, akkor leszünk csak igazán sz@rban, mert a szociális háló nem fog tudni lekezelni egy hirtelen népszaparulatot sem bölcsödével, sem iskolával, sem gyessel, sem gyeddel sem semmivel...
"a híres magánnyugdíjpénztáraknak az állam rendszeres szubvenciót biztosított a te pénzedből meg az enyémből. ez szűnik most meg."
nem. eddig levonták az embertől a nyugdíjjárulékot (9,5%) és ebből ment 1,5% állambácsi zsebébe, a maradék (8%) adta a magánnyugdíjpénztári befizetést. na ezt nem fizetik mostantól ki.
egyszerűen fogalmazva állambácsi zsebrerakja az én megtakaritásomat a megkérdezésem nélkül. ezt pedig lopás drága barátom.
"Itt van egy kormány, amelyik az előző kormányok által elb@szott helyzetet igyekszik nem az emberek pénztárcájából finanszírozni, de az egyszeri balosnak - az agyatlannak - ez nem jó."
Kedves Barátom!
jó lenne, ha te és a hasonszőrük lemásznák már erről az "emberek pénze" dologról
(majd) 10 millió emberből dolgozik 3 millió. ebből 1 millió köztisztviselő/közalakalmazott, 1 millió minimálbéres.
rendesen adót fizet (minimálbéres ügyebár alig, állami alkalmazott meg adókból kapja a fizetését) a maradék kb. 1 millió.
namost az 10 emberből 1 által befizetett pénzre te nem mondjad már, hogy az embereké. nem az. majd ha fizetnek ők is, akkor esetleg.
addig meg (többek között) az én adóm. és én baromira szeretném, ha végre az emberek pénztárcájából fizetnének vérge valamit és nem mindenki az én adómon élősködne...
mellékesen azért azt nem ártana, ha felismernéd, hogy kettönk közül te vagy a baloldali és nem én.
valamikor évekkel ezelött talán volt némi jobboldaliság a fideszben, de mostanra kő keményen baloldali.
ennyit az agyatlanságról...
Ez pontosan így van ! Ahogy az elöttem szóló beszélt.
Valami hihtetlen tudathasadás van ebben a mai magyar politikában. Egyértelműen a Fidesz képviseli a baloldali (népi)értékeket és az MSZP a jobboldalit.
Vegyétek már észre az egész politikai helyzet zavart abszurditását.
Elképesztő, hogy ez a 20 éve fennálló, valódi elvektől mentes politikai cirkusz milyen megosztottá, kétpólusúvá és zavartá züllesztette az országot.
Valószínűleg Fletó és Vitya jókat derül azon, hogy az egész ország apraja nagyja jókat okoskodik ezen a politikai kotyvalékon.
Tehát ne beszéljünk baloldalról és jobboldalról.
Mert ez egész egyszerűen nincs !!!
Fél-tájékozottak harca ez a másik fél-tájékozottak ellenében.
Nem más.
Agyatlanok !
Valóban, a használt narratívák egyik dimenziójában nincs bal és jobboldal mindössze gondolati modellként használjuk azonosítás végett. Másrészt ideológiai, eszmetörténeti megalapozottságát tekintve a Fidesz keményen jobboldali - a haza és a nemzet fogalmához való hozzáállása, valmint az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelése szerint -, csak a mostani helyzetben KÉNYTELEN BALOLDALI jellegű intézkedéseket hozni, ami nem a jobboldaliság, hanem KÉNYSZER. Mert nem lehet tovább lenyúzni az emberekről azt ami nincs.
Ezt hogy nem lehet felfogni ?
Hagyományos értelemben most a Fidesz cselekszik baloldaliként, de nyilván ez a dolga mert a válság és GYF-Bajnai-Megyó elkúrásai miatt már nem lehet a népet nyúzni mert nincs róluk mit lenyúzni. Ez ilyen egyszerű.
Ez nem meghasonlás, mert egy aktuális speciális helyzet diktálta megoldásokat keres. Az viszont meghasonlás, hogy a magát baloldalinak tételező MSZP rajongva harsogja, hogy a kemény profitokkal rendelekző vállalatokat ne adóztassa meg, miután minden idők legszarabb költségvetését hagyták hátra (májusig: 87 %-a a büdzsének felélve...).
Továbbra is tartom, hogy a balosok többsége képtelen arányos, befolyásmentes, ésszerű gondolkodásra, mert elég feketén-fehéren kiderült mára, hogy mi az MSZP: egy rakás sz@r, ne kerteljünk és mégsem esik le nekik a tantusz. Így gondolkodni ilyen 8 év után amelynek egyetlen hozadékaként a PPP konstrukcióban épült ultra-drága, 30 évre állami bérletre keményen szerződött autópályákat szokták obligát módon megnevezni, amelyet magánvállalkozók építettek saját költségükön, nem az államén, ahogy GYF szokta volt hazudni, nos, ilyen 8 év után így gondolkodni az emberiség elleni bűntett szerintem.
Utálom az egyszeri magyar balost. Miért ? Mert hülye. egyzserűen hülye.
Még anynit, hoyg bármelyik balos hozzászólást tételesen tudnék cáfolni mert tele vannak valótlanságokkal, féligazságokkal és orbitális baromságokkal, de annyi időm nincs, hogy mindegyiket tételesen cáfoljam.
Egyet kiemelek: aki a születésszám csökkenéséről agyal áttételesen. Nos, a családi adózás éppen a családosokatz fogja segíteni, de tudom, hogy ezt egy agyatlan balosnak hiába mondom. Hiába fog a családi adózás révén a gyermekkel rendelekező párnál több pénz maradni - ezzel is segítve a gyermekvállalást - az az egyszeri balosnak nem lesz jó, mert Orbán találta ki. Stb, stb..
Egyet mondok agyatlanok:
2002-ben a GDP aráényos államadósság 53%
2010- ben a GDP arányos államadósság: 80 %
8 év ennyit jelentett az országnak. Jövőre 2 800 000 000 000 forintnyi tartozást kell visszafizetnie az Orbán kormánynak. Tehát rájuk hull a teher amit a Magyó-GYF-BAJNAI kormányok elb@szott munkája nyomán ki kell sajtolniuk az államháztartásból.
Ha ezt a 8 évet a Fidesz viszi EGÉSZEN BIZONYOS, HOGY NEM ITT TARTANÁNK.
"Másrészt ideológiai, eszmetörténeti megalapozottságát tekintve a Fidesz keményen jobboldali - a haza és a nemzet fogalmához való hozzáállása, valmint az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelése szerint"
a haza és a nemzet fogalma a nem jobb vagy bal oldal, hanem konzervatimizmus (vs liberalizmus, ami nem tévesztendő össze a neoliberalizmussal, ami a jobbszél)
az állami szerepvállalásról alkotott elképzelése pedig legkésöbb a "szociális népszavazás"-nál eléggé egyértelmű volt. (vagy csak szavazat kellett nekik???)
"csak a mostani helyzetben KÉNYTELEN BALOLDALI jellegű intézkedéseket hozni, ami nem a jobboldaliság, hanem KÉNYSZER. Mert nem lehet tovább lenyúzni az emberekről azt ami nincs."
kértelek, hogy próbálj túllépni ezen. "A ZEMBEREK" nincsenek nyúzva. az a szűk, adófizető réteg van nyúzva folyamatosan, az az 1 millió. a többi köszöni egészen jól elvan abból a pénzből amit arról az 1 millióról nyúznak le.
"Hagyományos értelemben most a Fidesz cselekszik baloldaliként, de nyilván ez a dolga mert a válság és GYF-Bajnai-Megyó elkúrásai miatt már nem lehet a népet nyúzni mert nincs róluk mit lenyúzni. Ez ilyen egyszerű."
aha. Gyurcsán-Bajnai elindult reformokkal egy működő jobboldali gazdaságpolitika/államszervezés felé, ezért szegény fidesz kénytelen visszarendezni a szocializmust, pedig ő annyira szeretne jobboldali lenni... értem én...
te ezt el is hiszed?
"Az viszont meghasonlás, hogy a magát baloldalinak tételező MSZP rajongva harsogja, hogy a kemény profitokkal rendelekző vállalatokat ne adóztassa meg, miután minden idők legszarabb költségvetését hagyták hátra (májusig: 87 %-a a büdzsének felélve...)."
nem, az MSzP azt harsogja, hogy nem kellene az európai normát/átlagot jelentősen meghaladó különadókat bevezetni csak azért, hogy egy eleve sz@r rendszer életben tartsanak. mellékesen az, hogy az első negyedévben elfogy a költségvetés jelentős része, az egyrészt megszokott, másrészt nem is igaz, egyszerűen arról van szó, hogy a kiadások megvannak, azokat fizetni kell, de az adóbevételek jelentős része még nem folyt be. (tudod adózni utólag szokás, nem előre, lásd SzJA, negyedéves ÁFA stb. ráadásul míg az év első felében az ÁFA visszaigénylés a jellemző, addig a másodikban a befizetés)
"Még anynit, hoyg bármelyik balos hozzászólást tételesen tudnék cáfolni mert tele vannak valótlanságokkal, féligazságokkal és orbitális baromságokkal, de annyi időm nincs, hogy mindegyiket tételesen cáfoljam."
tudod az az érdekes, hogy mindegyikőtök tételesen tudna cáfolni mindent, a vezetőitek is, de ezt sosem teszik meg.
" aki a születésszám csökkenéséről agyal áttételesen. Nos, a családi adózás éppen a családosokatz fogja segíteni, de tudom, hogy ezt egy agyatlan balosnak hiába mondom. Hiába fog a családi adózás révén a gyermekkel rendelekező párnál több pénz maradni - ezzel is segítve a gyermekvállalást - az az egyszeri balosnak nem lesz jó, mert Orbán találta ki. Stb, stb.."
tudod, ha ha most hirtelen nyakunkba szakad egy csomó gyerek (ami egyébként nem túl valószínű), az akkor is leghamarabb 18(plussz amíg bevezetik, plussz amíg az emberek megértik, plussz amíg rászánják magukat a gyerekre, plussz a terhesség) év múlva kezd befizetővé válni, plussz ha még felsőoktatásba is kerül. (tudod, a gyerekeknek fel kell ám nőniük, nem úgy van, hogy megszületik és megy dolgozni)
a jelenlegi (állami) nyugdíjrendszernek meg nincs ennyi ideje hátra. ez viszonylag könnyen levezethető és akkor még nem is foglalkztunk azzal a plussz költséggel, amit ezen nagymennyiségű gyerek az államháztartásra ró. (gyes, gyed + az adózásból kiesett anyák, családi pótlék, bölcsöde, óvoda, iskola, utazási támogatás stb.)
te nem megcáfolsz, hanem mellébeszélsz.
amit az államadósságról írsz, az meg így ebben a formában nem is igaz, de ennek a részletezéséhez meg nekem nincs kedvem...
figy kérdező, te itt nem kérdezel, hanem észt osztasz
ekkora a szereplési vágyad? ez az oldal nem erről szól
arról nem beszélve, hogy te pofázol hazugságról, amikor annak tapsikálsz, hogy a nevesített megtakarításaid, amit egyéni számládon gyűjtöttek eddig, bekerül a közös nagy kalapba, és ki tudja utáána menynit fizettél be, emnnyit kaptál vissza? vagy évek óta nem fizetsz nyugdijat és majd arra számítasz állami nyugdijadat majd az utolsó pár év átlaga alapján számolják?
miért érzem úgy, hogy a sok hithű fidesznyik alapjában véve komcsi?
szimplán elvakult vagy és szidalmazod a válaszadokat
be is jelentem ezt a kérdést a moderátoroknak
Utolsó:
Jelentsed te bolsevik görény. Erre vagy jó másra nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!