Miert jo egy orvosnak ha magyar gyartmanyu termeket ir fel a paciensnek? Van gazdasagi/politikai hattere?
Szinte csak frontint, ripedont, velaxin, yarocen, betaloc, metoprolol z hexal, lamolep es meg a lista boven mehet tovabb
Ezt vettem eszre, hogy az elmult idoszakban a dokik csak magyar gyartmanyu szarokat irnak fel. Pl lamolep 30 db tamogatassal magyar gyartmany. Lamictal holland termek 42 db par honap alatt kivalt 1 egesz honapot raadasul es ugyanannyi tamogatas ugyanannyiba kerul, de nem, lamolep lamolep es lamolep.
Ebben mi a hasznuk?
- Egy szegenyes orszagban ami HUF-al rendelkezik, a hatoanyagot is csak Allah tudja honnan szerzik be de biztos nem a legjobb minoseget
- Minosegellenorzes csak papiron
- Legyartasi folyamat mocskos
- Sterilitasrol szo sincs meg gyakorlatban sem
- Az eloallitok farmakologiai-gyartasi kompetenciaja meg titokzatosan nem tudhato
Es ez az utobbi par evben kezdodott, eddig nyomat a xanaxot meg xanax igy xanax ugy, most meg mar frontin peldaul.
Es az en dokimon is eszrevettem, hogy csak kizarolag magyar termekeket ir fel es nekem kell kernem a kedvezobb gyogyszereket amire a valasza "ilyenrol nem is tudtam" - elotte egy rendszer amibe beirja a hatoanyagot is kiadja az osszes termeket.
Ez nekik valahogy megeri, kapnak valamit vagy valami? Narancs a kedvenc szinuk?
8, 9
Erről nem egyszer hallottam, de nem akartam annyira elhinni. Ez tényleg így működik?
Mert dokelló is Mátrafürdre ment amikor hívtam éppen csak nem tudtam hogy szabin van.
"- Egy szegenyes orszagban ami HUF-al rendelkezik, a hatoanyagot is csak Allah tudja honnan szerzik be de biztos nem a legjobb minoseget
- Minosegellenorzes csak papiron
- Legyartasi folyamat mocskos
- Sterilitasrol szo sincs meg gyakorlatban sem"
Ennyi ostobaságot hogyan lehet leírni? Pont a Lamolepet a Richter gyártja, ami nem egy garázscég, hanem egy óriási gyógyszergyártó, rengeteg külföldi leányvállalattal.
14
Pont ez a baj, hogy itthon gyártják. Kint jobban élnek (hanyatlanak bocsánat), jobb minőségű nyersanyaggal dolgoznak. Pl Amerika.
Itthon? Nézd meg az elmúlt 1 év EUR-HUF árfolyamot.
16
Igen, ugyanaz a hatóanyag. A magyarban van 30 db, a külföldiben 42 db. És ugyanaz a gyógyszer csak más a gyártó.
16
Szerintem le tudják, a többivel van baj. A kivitelezéssel és felszereltséggel, import minőséggel meg ilyenek. Ezért panaszkodnak pl a frontinra ha átmész a mentális egészség kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!