Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miert jo egy orvosnak ha...

Miert jo egy orvosnak ha magyar gyartmanyu termeket ir fel a paciensnek? Van gazdasagi/politikai hattere?

Figyelt kérdés

Szinte csak frontint, ripedont, velaxin, yarocen, betaloc, metoprolol z hexal, lamolep es meg a lista boven mehet tovabb

Ezt vettem eszre, hogy az elmult idoszakban a dokik csak magyar gyartmanyu szarokat irnak fel. Pl lamolep 30 db tamogatassal magyar gyartmany. Lamictal holland termek 42 db par honap alatt kivalt 1 egesz honapot raadasul es ugyanannyi tamogatas ugyanannyiba kerul, de nem, lamolep lamolep es lamolep.

Ebben mi a hasznuk?

- Egy szegenyes orszagban ami HUF-al rendelkezik, a hatoanyagot is csak Allah tudja honnan szerzik be de biztos nem a legjobb minoseget

- Minosegellenorzes csak papiron

- Legyartasi folyamat mocskos

- Sterilitasrol szo sincs meg gyakorlatban sem

- Az eloallitok farmakologiai-gyartasi kompetenciaja meg titokzatosan nem tudhato

Es ez az utobbi par evben kezdodott, eddig nyomat a xanaxot meg xanax igy xanax ugy, most meg mar frontin peldaul.

Es az en dokimon is eszrevettem, hogy csak kizarolag magyar termekeket ir fel es nekem kell kernem a kedvezobb gyogyszereket amire a valasza "ilyenrol nem is tudtam" - elotte egy rendszer amibe beirja a hatoanyagot is kiadja az osszes termeket.

Ez nekik valahogy megeri, kapnak valamit vagy valami? Narancs a kedvenc szinuk?

2023. júl. 17. 19:47
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
86%
Sosem hallottál még orvoslátogatóról?
2023. júl. 17. 19:48
 2/38 anonim ***** válasza:
39%

Bónusz kérdés:

Mondták már, hogy nagyon hülye vagy? :)

2023. júl. 17. 19:49
 3/38 A kérdező kommentje:

1

Az pontosan hogy éri meg nekik, azt tudod esetleg? Mármint már hallottam, de nem tudom pontosan hogy éri ez meg nekik. Szerződés egy gyártóval vagy mi?

2023. júl. 17. 19:51
 4/38 anonim ***** válasza:
75%

"Narancs a kedvenc szinuk?"

Az orvosok, mint fideszes társaság? :D

2023. júl. 17. 19:56
 5/38 A kérdező kommentje:

4

Hát már nem tudok mire gondolni, de ez nekem nagyon gyanús...

2023. júl. 17. 19:57
 6/38 A kérdező kommentje:
Van az a mondas ami olyan, "ha nem tudod legyozni oket, akkor csatlakozz hozzajuk".
2023. júl. 17. 20:10
 7/38 anonim ***** válasza:
68%

Honnan tudod milyenek a gyártási körülmények vagy a hatóanyag vizsgálata?

3 okot tudok elképzelni hogy egy orvos miért ír fel adott gyógyszert:

1. Hatékonynak tartja

2. Kedvezőbb a betegnek mert támogatott vagy várhatóan nincs ellátási probléma

3. Orvoslátogató

2023. júl. 17. 20:17
 8/38 anonim ***** válasza:
80%

Hogyhogy hogy éri meg? Az orvoslátogatónak egyetlen dolga van. Meglátogatja az orvost és mivel kenőpénzt nem ajánlhat mert az törvénytelen, véletlenül azt találja mondani, hogy cégünk költségén vehetne részt egy két hetes szakmai tovabbképzésen a Húsvét Szigeteken, ha termékünkböl véletlenül X+1 darabot találna felírni havonta a betegeinek.

Arrafelé így mennek a dolgok. :)

2023. júl. 17. 20:20
 9/38 anonim ***** válasza:
76%

Ha még így sem lenne világos, nincs ott szó valójában semmilyen képzésről vagy konzultációról, mindössze a bránert kell áztatni két hétig a tengerben, vagy egy medencében bennszülött lányok közt. Csak ezt így nyíltan nem lehet kimondani, mert az vesztegetés lenne.

No ez az orvoslátogató feladata. :)

2023. júl. 17. 20:27
 10/38 A kérdező kommentje:

7

1. Frontin eseteben nagyon sokszor panaszkodnak hogy alig működik, hol ilyen hol olyan, inkonzisztens, xanaxra annyira nem panaszkodtak max egyre tobbet kell bevenni de az mas. Az tolerancia, nem pedig hatasmechanizmus -> innen jon az eloallitas elmeletem.

2. Lamolep hogy lenne hatékonyabb a Lamictalnál amikor EU-s egyezmény alapján a hatóanyagoknak és segédanyagoknak meg kell felelniük és ugyanúgy működnek. Meg miért raknák egyáltalán be a magyar rendszerbe? Nincs ellátási probléma sem vele. Sőt, tobb db van Lamolep 30db Lamictal holland 42 db. Mindkettő ugyanolyan támogatott, ugyanannyi Ft.

3. Ezzel egyetértek és ez a gyanúm, de kérdezem tőled is ha tudod a választ, ez hogy működik? Bácsi odamegy, "ezt meg azt meg amazt írd fel nekik broder, a többit ne, cserébe kapsz lóvét brazzers, deal vagy new deal?" Aztán egy papírral szerződéskötés vagy már elektronikusan?

2023. júl. 17. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!