Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak, hogy még a...

Mi az oka annak, hogy még a Fidesz szavazók sem bíznak a magyar állampapírban?

Figyelt kérdés

Legújabb felmérések szerint az ellenzéki szavazók 83%-a, a bizonytalan szavazók 75%-a, de még a Fidesz szavazóknál is a többség, azaz több mint a fele, nem venne magyar állampapírt, akkor sem ha lenne rá lehetősége. A magas kamatok ellenére is inkább a matraca alatt tartaná a pénzt.

Az ellenzéki és nem-szavazókat értem. De a Fidesz szavazók több mint fele miért nem bízik a kormányban? Holott egy állampapír befektetést, annak is csak a kamatát, csak akkor lehetne elbukni ha államcsőd lenne. Ezek szerint még a Fidesz szavazók szerint is ilyen nagy az államcsőd veszély?

2023. júl. 16. 19:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
2023. júl. 16. 19:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
"Az is látható, hogy nemcsak az állampapírba fektetett összeg nő, hanem az itt megtakarítók száma is. 2023. február végén az állampapírral rendelkező ügyfelek száma Magyarországon elérte a 784326 főt, ami 18748- el több ügyfelet jelent a 2022 év végi szinthez képest."
2023. júl. 16. 19:09
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
49%
Az aki a matracban tartja meg is erdemli ha ennyi esze van. Én inkább állampapírt veszek.
2023. júl. 16. 19:10
 4/12 A kérdező kommentje:

[link]

"Még a kormánypárti szavazók sem bíznak az állampapírban

Azok a megkérdezett kormánypárti szavazók sem terveznek állampapírvásárlást, akiknek van megtakarításuk. Az ellenzéki és a bizonytalan szavazók még bizalmatlanabbak, 82, illetve 75 százalékuk nem tervezné az állampapír vásárlását, még akkor sem, ha lenne rá módja."

2023. júl. 16. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
Hülyeség, bízom a magyar állampapírban, viszont a fidesz politikája az sokszor nem tetszik.
2023. júl. 16. 19:19
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Ellenzéki vagyok, de szerintem aki inkább a párnája alatt tartja a pénzét ahelyett, hogy állampapírba vagy bármi másba fektetne, az rosszul dönt.
2023. júl. 16. 19:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"A magas kamatok ellenére is inkább a matraca alatt tartaná a pénzt."

"Ezek szerint még a Fidesz szavazók szerint is ilyen nagy az államcsőd veszély?"

Államcsőd esetén a matrac an tartott forint se ér semmit, szóval ha ez lenne az indok, h miért nem vesznek állampapírt, akkor a fidesz szavazók még ostobák is.

2023. júl. 16. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:
21%
Aki -nagyon helyesen- nem bízik a magyar állampapírban, azok vigyék kűlföldre a pénzüket. Otthon tartani, főleg forintban, hülyeség.
2023. júl. 16. 19:38
 9/12 anonim ***** válasza:
28%
Ne higgy a Népszava-Publicus féle marhaságoknak, a tényekre figyelj. Viszik, mint a cukrot.
2023. júl. 16. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Az állam nem egyenlő a fidesszel. Nekem is van bent állampapírban pénzem és nem tervezem kivenni. Ilyen kamatok mellett hülye is lennék.

Túl sok volt pár embernél az államcsődös marhaság.

2023. júl. 17. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!