Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van Fideszes ismerősöd aki...

Van Fideszes ismerősöd aki vért izzadva még most is amellett érvel, hogy az EU-bajnok magyar inflációért “külső erők” felelősek?

Figyelt kérdés

2023. júl. 15. 15:41
A kérdező szavazást indított:
Jaj persze h van. Nem tudom eldönteni h sajnáljam vagy röhögjek rajta
Szerencsere nincs már ilyen
Én magam is ilyen vagyok, és mi tudjuk jól, lipsi!
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
nem vagyok fideszes, de az infláció okát határon kívűl és belül is egyaránt kell keresni.
2023. júl. 15. 16:00
 2/9 A kérdező kommentje:

1:

De azért főleg kívül nem?

2023. júl. 15. 16:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Kiegészítés a kérdéshez:

A “fideszesen” értelemszerűen a szatellitpártok is értendők: KDNP, Gattyànpárt, Gődénypárt, Torockai-Drábikpárt, stb.

2023. júl. 15. 16:09
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Ez esetben a saját magát kinyíró ellenzéki összefogást is bele kell érteni, mert nekik köszönheti a legtöbbet a Fidesz.
2023. júl. 15. 16:11
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
A COVID és háború előtt nem volt semmiféle extra infláció, nyilvánvaló, hogy ezek állnak a háttérben, de jövőre már 4-6% várható csak. Minimális logikával belátható, hogy nem a Fidesz okoz extra magas inflációt, hiszen jövőre is Fidesz lesz, meg 2021 előtt is Fidesz volt.
2023. júl. 15. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

A magyar 20% fölötti inflációnak van külső meg belső oka, ez így van, csak mondjuk a külső ok, ha az európai átlagot nézem, akkor 8-9% a többi 10-12% meg belső...

Infláció okai többek között: covid nyitás okozta költekezés, az ellátási láncok megszakadása, az orosz-ukrán háború okozta pánik, majd utána az energia válság, belső szempontok a legnagyobb a 2022-es választás előtti pénz szórás pl. szja visszatérítés, kormány különadói, akkor az infláció közepette élelmiszer adók megemelése pl. a chipsadó, jövedéki adók emelése, (mert mikor máskor kell azokat is emelni, mint az infláció kellős közepén...full logikus lépés volt...), stoppos termékek hossszú ideig fenntartása, a magyar vállalatok profit éhsége, túl árazták a termékeiket, lásd. a tej, péküzemek 2-3x profit helyett 8-13x profitot értek el.

Ezek közül a legnagyobb 2 ok, amiért Magyarország lett Európa legnagyobb inflációs országa, a választás előtti pénz szórás és a magyar vállalatok cégk, multik, mikro gazdálkodók ész nélküli áremeléseik, mindenre is hivatkozva természetesen.

Ha valakit hibáztatni kell a mai helyzetért, első sorban a magyar cégek vállalkozásokat kell, utána a magyar kormányt, hogy nem lépett fel ellenük, és kvázi hagyta őket válság időben nyerészkedni.

2023. júl. 15. 16:20
 7/9 A kérdező kommentje:

5:

Ez mondjuk frappáns!

Biztos Úr! Minimális logikával belátható, hogy tegnap nem én pofoztam fel a szomszédot, hiszen ma is én vagyok a szomszédja, meg tegnapelőtt is én voltam a szomszédja, és se akkor, se ma nincs felpofozva a szomszed! Ergo tegnap sem pofozhattam fel én! Valaki másnak kellett lennie!

2023. júl. 15. 16:25
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Mivel mi ebből semmit sem érzékelünk, mert akkora nagy pénzeket ad nekünk Viktorta, így hótmindegy, hogy ki a felelőős, de csakis a SorosmigránsPrüsszel-vonal lehet a hibás.
2023. júl. 15. 18:01
 9/9 anonim ***** válasza:
család kilencvenöt százaléka, a jóistenen kívül senkiben sem bíznak
2023. júl. 15. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!