Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Mi Hazànkosok mièrt gyűlölkö...

A Mi Hazànkosok mièrt gyűlölködnek folyamatosan?

Figyelt kérdés

2023. júl. 13. 12:45
1 2 3
 11/21 progizo ***** válasza:
65%

#7.: "A "megoldások" pedig bizonyítottan nem működnek."

Ki bizonyította be, hogyan és mikor?

Csak azért kérdezem, mert még nem is volt lehetősége a MHM-nak, hogy a programpontjait a gyakorlatba átültesse.

2023. júl. 13. 13:45
 12/21 anonim ***** válasza:
37%

Iskolai szegregáció is már előrelépés lenne.

Vannak olyan iskolák ahol már 1-2 problémás gyerek képes az egész osztály tanítását hátráltatni és teljesen tönkretenni.

Ezt nem szabadna megengedni...

2023. júl. 13. 13:46
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem teljesen igaz, sőt inkább csúsztatásnak érzem.

A cigányságnak azon része problémás, ahol életvitelszerűen nem illeszkedtek be a magyar társadalomba és munka nélkül próbálnak fennmaradni bűnözéssel és segéllyel.

Meg lehet nézni, hogy a szegényebb magyar réteg más kulturát képvisel. Más a mentalitás, az élethez való hozzállás stb.

A Mi Hazánk bizonyos megoldásai ásotthalomnál lettek tesztelve és működtek.

Józan paraszti ésszel gondolkozva kellene ezeket megoldani, nem úgy hogy valami kutatás kihoz egy teljesen fals eredményt.

Az iksolai szegregáció nem ront, hanem javít a helyzeten. Aki másképp vélekedik az még nem látott olyan osztályt, ahol 1-2 problémás gyerek milyen felfordulást tud okozni.

2023. júl. 13. 13:57
 14/21 anonim ***** válasza:
24%

"Ki bizonyította be, hogyan és mikor?"

A kisebbségek kérdése, társadalom működése, felépítese egy baromi régi kérdéskör. Vannak már 100 évvel ezelőtti kutatások.

És pont azért, mert nem egy mai problémáról van szó. Ahhoz pedig, hogy effektív megoldás szülessen a kérdése, így kutatták.

Ez ilyen egyszerű. A Földről sem tegnap derült ki, hogy nem lapos.

"Csak azért kérdezem, mert még nem is volt lehetősége a MHM-nak, hogy a programpontjait a gyakorlatba átültesse"

Hogyha az az elméletemen, hogy ha leugrasz egy 20 emeletes magas házról, akkor meghalsz, azt tesztelnem veled valós körülmények között, hogy el tudjam képzelni a végkimenetelt.

Egyébként - most nyilván függ, hogy melyik kutatásról beszélünk - úgy tesztelik, hogy mondjuk kicsiben 1-2 osztályban kipróbálják és megnézik az eredményt.

A mihazánk javaslatai, legalábbis amiket a program tartalmaz, azok a bizonyítottan rontanak a helyzeten kategória.

"Iskolai szegregáció is már előrelépés lenne."

Persze, hogy ronts a helyzeten.

Egy iskola szegregáció azért nem megoldás, mert nem az iskolában élik le az életüket ezek az emberek.

Ez egyébként pont egy olyan dolog, amit már 60 évvel ezelőtt is tudtak, hogy nem működik, mert ki lett próbálva.

"Vannak olyan iskolák ahol már 1-2 problémás gyerek képes az egész osztály tanítását hátráltatni és teljesen tönkretenni."

És utána kikerülnek a társadalomba, amikor már annyi kötődésük sincs az osztály többi részéhez, mint előtte.

Ez egyébként nem csak kisebbség esetében, de pl. gazdag-szegény kapcsolatán is ront. Ez szintén egy kutatás volt. Ha a gazdag gyerek szegényekkel együtt jár suliba, akkor felnőttként is emberszámba fogja őket venni és amikor gyárvezető lesz pl., akkor sem fogja kihasználni őket.

"Ezt nem szabadna megengedni..."

Tehát rontanál a helyzeten. Erről beszélek, hogy ezt nem szabad.

Mert akkor aztán tényleg anarchia lenne itt.

"Ez nem teljesen igaz, sőt inkább csúsztatásnak érzem."

Irreleváns minek érzed, tényeket írtam.

"A cigányságnak azon része problémás, ahol életvitelszerűen nem illeszkedtek be a magyar társadalomba"

Ami anyagi okokból ered, mivel számtalan településen megfigyelhető - még én is tudok ilyet személyesen -, hogy a magyar szegény réteg, akár csak egy része, ezt a viselkedési formát vette át.

"Meg lehet nézni, hogy a szegényebb magyar réteg más kulturát képvisel"

Simán nem igaz, személyesen ismerek olyat, aki ehhez a kultúrkörhöz tartozik.

"A Mi Hazánk bizonyos megoldásai ásotthalomnál lettek tesztelve és működtek."

Ez nem ad választ a kérdésre, mint mondtam én konkrét példát kértem.

"Józan paraszti ésszel gondolkozva kellene ezeket megoldani, nem úgy hogy valami kutatás kihoz egy teljesen fals eredményt."

Józan paraszti ésszel lett lapos a Föld.

Józan paraszti ésszel lettek elégetve emberek boszorkányságért.

Nem, aki józan paraszti észre hivatkozik a mai világban, az értelmi fogyatékos.

"Az iksolai szegregáció nem ront, hanem javít a helyzeten. Aki másképp vélekedik az még nem látott olyan osztályt, ahol 1-2 problémás gyerek milyen felfordulást tud okozni."

Ront a helyzeten, mivel nem az osztályban élik le az életüket, hanem kimennek a társadalomba, ahol a társadalom többi részével együtt kell élniük.

Az oktatásnak pont az a feladata, hogy ezeket megalapozza.

Erre egyébként kicsiben számos megoldás létezik már ma is Magyarországon, ahol tökéletesen működik civil adományokból a felzárkóztatás. Ezek azok a szervezetek egyébként, akik a tudományos munkákat alapul vették és különböző módszertanokat használva TÉNYLEG felzárkóztatnak embereket.

Ha lenne megfelelő támogatás emögött, akkor néhány évtized alatt teljesen fel lehetne zárkóztatni ezt a réteget.

2023. júl. 13. 14:13
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

Amiket leírtál annak nagy rész butaság.

A legtöbb tudományosan megalapozott kutatás szerint a liberális nevelés a legjobb. De a valóságban meg kiderült hogy kudarc az egész.

Nem kell mindent elhinni.

Elméletbe sokminden jól hangzik, de a gyakorlat mást mutat.

Az iskolai szegregáció során, már lenne egy felzárkóztató osztály, ahol a problémásabb gyerekek lennének kezelve.

Az hogy kijelentjük, hogy ez nem megoldás, és nem teszünk semmit, az a legrosszabb megoldás.

Meg a szegényebb magyar területeken én nem látok gettós körülményeket megélhetési bűnözéssel. Akkor hogy is van ez???

2023. júl. 13. 14:26
 16/21 anonim ***** válasza:
71%

"Amiket leírtál annak nagy rész butaság."

Csak akkor ha valaki nem tud olvasni.

"A legtöbb tudományosan megalapozott kutatás szerint a liberális nevelés a legjobb. De a valóságban meg kiderült hogy kudarc az egész."

Huhh, hát valaki nem ismeri a kutatásokat. :)

Egyébként, most a kedvedért elfogadom, hogy a kutatásokból ez jött ki. Akkor igazuk volt. Ahol ez ténylegesen megvalósult pl. Finnországban ott messze legboldogabbak az emberek és kifejezetten jó PISA eredmények születtek.

De ennél tudunk tovább menni. Nálunk, amikor legutoljára egy liberálisabb oktatás felé mozdult el a politika, akkor volt az utolsó alkalom, amikor hibahatáron felül javult a PISA eredményünk. Ez a Magyar Bálint féle reform eredménye volt.

Vagyis a valóság is rád cáfolt.

"Elméletbe sokminden jól hangzik, de a gyakorlat mást mutat."

Csak a gyakorlat sem mutatott mást. :)

"Az iskolai szegregáció során, már lenne egy felzárkóztató osztály, ahol a problémásabb gyerekek lennének kezelve."

Csak a logikád szerint nem működne, mivel ezek a diákok lehúzzák egymást.

EZ a te logikád.

Ha pedig nem húzzák le egymást és működne a felzárkóztatás, akkor integrált osztályokban is működne.

Vagy egyik vagy másik megoldás teljesül, nem lehet mindkettő igaz, mert ezek ellentmondanak egymásnak.

"Az hogy kijelentjük, hogy ez nem megoldás, és nem teszünk semmit, az a legrosszabb megoldás."

Egyrészt, nem. Ha kijelentjük, hogy ez rosszabb, mitn van, akkor jobb nem tenni semmit.

Másrészt, mégegyszer, létezik már működő program kicsiben, csak nincs mögötte pénz. Ha lenne mögötte pénz, akkor lehetne globálisan is kezdeni vele valamit.

"Meg a szegényebb magyar területeken én nem látok gettós körülményeket megélhetési bűnözéssel. Akkor hogy is van ez???"

Ez érvelési hiba. Ez jól mutatja, hogy miért ostoba, aki józan paraszti észre hivatkozik.

Bemutatom, hogy miért problémás ez a logika. Ez azzal egyenlő, hogy én azt mondom, hogy "nekem csak jobbkezes ismerőseim vannak, ezért mindenki jobb kezes a bolygón".

Remélem ezek után nem kell magyaráznom tovább.

2023. júl. 13. 14:46
 17/21 anonim ***** válasza:
28%

Ott hibádzik a logikád, hogy ellentmondásban van a szegregált oktatás, hogy ugyanolyan oktatást veszel alapul.

A problémásabb gyerekek más jellegű oktatást igényelnek, sokkal inkább speciálisabb és ez eredményezheti azt hogy sikerül felzárkóztatni őket.

A többi gyerek akik nem igényelnek speciális képzést, gyorsabban tudnak haladni és sokkal magasabb szintre tudnak eljutni, mint ha visszahúznák őket a problémás gyerekek.

Nem a saját környezetemet vettem alapul, mikor azt mondtam hogy a szegényebb magyar területeken nem látok ilyen problémát.

Ez az igazság, ha elfogadod ha nem.

Tájékozódni kell, járni az Országot, beszélgetni az emberekkel, és megérted hogy miért mondom. Nem mondom, hogy nincsnek kivételek, de a társadalomba ez köztudott tény. Nincsenek számon tartva hogy mennyi bűnözés van a cigányság és magyarság részéről, de az is köztudott tény hogy a cigányok követik el a legtöbbet.

Lehet azt mondani hogy rasszista vagy, meg csak a saját közegedbe bűnöznek a legtöbbet a cigányok, és olyan helyen vagyok ahol pont fordítva van stb, csak összességében nem lesz igaz.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy a társadalom hangaját kell meghallani, és megérted hogy mit miért mondtam.

Erről senki nem fog neked kutatást adni, meg felmérések eredményeit. Itt kell élni aktívan részt venni a magyar közösségekben, és átlátod.

Amúgy sok olyan embert ismerek, akik így próbálják nézni a dolgokat és nem veszik alapul a valóságot.

Volt egy kollégám aki a végtelenségig védte a cigányokat, de mikor döntést kellett hoznia, hogy olcsón meg tudna venni egy szép házat, viszont a cigányság ott lenne a közelbe, akkor már olyan döntést hozott, hogy ő nem akar a közelükbe lenni. És mikor számon kértem, hogy miért nem, annyira szürreális volt hogy hallgatott...csak hallgatott. Nem tudta elfogadni hogy ütközött az elmélete a saját reális helyzetével. Képtelen volt kimondani, hogy miért nem akart odaköltözni a cigányság mellé.

2023. júl. 13. 15:07
 18/21 anonim ***** válasza:
40%

Te komolyan azt hiszed, hogy nem egy országban élnek ezek az emberek? Mert akkor működhet, egyébként nem.

"A problémásabb gyerekek más jellegű oktatást igényelnek, sokkal inkább speciálisabb és ez eredményezheti azt hogy sikerül felzárkóztatni őket."

Mégegyszer, ha az oktatásban lehúzzák egymást, akkor bármilyen az oktatás maga, mivel egymást is lehúzzák, így nem. Ez az alaptétele a mihazánknak és neked is.

Ha lehetséges olyan oktatási módszert kidolgozni, akkor ezt integrált oktatásban is lehet.

"A többi gyerek akik nem igényelnek speciális képzést, gyorsabban tudnak haladni és sokkal magasabb szintre tudnak eljutni"

IGen, ha más országban vannak és oktatás előtt, után, délután, amikor fociznak nem találkoznak egymással.

Azzal, hogy szegregálod a gyerekeket klikkek alakulnak ki, akik egymással szemben reálisan hostile viszonyt alakítanak ki.

ÉS nem fog jól tanulni a gyerek, akik suli után megvernek, mert te szegregáció vezettél be, amikor egyébként haverok is lehetnének.

Amúgy a rasszizmus pont így alakul ki, illetve mélyül el. A szegregáció erre jó. Ajánlom a témában a The Wave című 2008-as filmet, ahol még rasszok sem kellenek a radikalizációhoz.

"Nem a saját környezetemet vettem alapul, mikor azt mondtam hogy a szegényebb magyar területeken nem látok ilyen problémát.

Ez az igazság, ha elfogadod ha nem"

Ha személyesen is ismerek legalább egyetlen egyet, akkor nem ez az igazság, vagyis de, te valamilyen kisebb, nem reprezentatív mintát vettél alapul.

Akkor megismétlem megint, több településen is, személyesen tudok ilyen embert.

"Tájékozódni kell, járni az Országot, beszélgetni az emberekkel, és megérted hogy miért mondom."

PErsze, hogy a másik szemébe hazudhass.

Most harmadjára írtam le, hogy ÉN TUDOK ILYET, de nem sikerült felfognod. Így vagy szándékosan hagyod figyelmen kívül és hazudsz, vagy nem tudsz olvasni és akkor neked is suliban lenne a helyed.

"Nem mondom, hogy nincsnek kivételek, de a társadalomba ez köztudott tény."

Ez megint érvelési hiba.

A társadalomban 600 éve köztudott tény volt, hogy a Föld lapos. Azzá vált? Akkor lapos volt?

Nem, a társadalom sztereotípiák és előítéletek vannak, amik nem változtatják a valóságot.

"Nincsenek számon tartva hogy mennyi bűnözés van a cigányság és magyarság részéről, de az is köztudott tény hogy a cigányok követik el a legtöbbet."

Amiről szintén tudni, hogy nem igaz. :DDDDD

A legdurávbb, már egyébként tanulmánnyal cáfolt ökörségeket hozod fel. :DDDDD

Ez szánalmas ezen a ponton.

"csak összességében nem lesz igaz."

Így van, a környezetedben tapasztalt miatt nem lesz igaz, de nem lesz hamis se.

Amit állítasz arról jelenleg tudni lehet, hogy tudományosan bizonyítottan nem igaz.

A legfrissebb adatok alapján a cigányság a börtönekben 40% körül mozog. Ez 20 évvel ezelőtt magasabb volt, ott is felmérés függő, de a 60%-ot is elérte egyes esetekben.

Ebben az esetben két magyarázat lehet, az elmúlt 20 év oktatása alkalmas felzárkóztatásra és ez történt, vagy a amgyarok szakadtak le a cigánysághoz.

Döntsd el melyiket választod, ha az előbbit, akkor ez a "liberális" oktatás alkalmas felzárkóztatásra.

Ha az utobbót, akkor igaz az állításom, hogy a magyar szegénység beolvad ebbe a szubkultúrába.

Vagy így, vagy úgy, de egyik állításom igaz lesz.

"Még egyszer hangsúlyozom, hogy a társadalom hangaját kell meghallani, és megérted hogy mit miért mondtam."

Ez szintén ökörség és gyakorlatilag anarchiához vezet.

Egyszerű példa, a társadalom hangja Mónika Show szintű szennyet akar a TV-ben nézni. Viszont ha nem ilyet adsz le, hanem minőségi műsort, akkor szépen arra lesz igény.

Ez szintén kutatott terület.

"Erről senki nem fog neked kutatást adni, meg felmérések eredményeit. Itt kell élni aktívan részt venni a magyar közösségekben, és átlátod."

Látom, hogy hazudsz, ezért ignoráltad, hogy valamit 3-szor is leírtam.

"Amúgy sok olyan embert ismerek, akik így próbálják nézni a dolgokat és nem veszik alapul a valóságot."

Mostmár én is tudok egy ilyet, pl. te.

"viszont a cigányság ott lenne a közelbe, akkor már olyan döntést hozott"

Én jelenleg is cigányság mellett lakom, soha semmi probléma nem volt.

Szóval azért mert te csukott szemmel járod az országot és közöd nincs a kutatásokhoz, felmérésekhez, mások mgé lehetnek olvasottak a témában.

Ez a tipikusan a "te hülye vagy, mert nekem a józan paraszti ész azt is megmondja, hogy hogy működik az atomerőmű" szintű logika.

Elég nevetséges.

2023. júl. 13. 15:35
 19/21 anonim ***** válasza:
Tán Gyurcsány jobb volt?
2023. júl. 13. 19:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Most is éppen te gyűlölködsz egy-két haveroddal. Előtte meg a keresztény fehér heteró rémisztő képződmények miatt reszketett az inatok.
2023. júl. 13. 23:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!