Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2010-ben nem a liberálisok...

2010-ben nem a liberálisok voltak a hibásak azért, mert örökre elveszítették a hatalmat?

Figyelt kérdés

Mindig hallom, hogy a médiagőzhenger meg a túlhatalom a hibás a 4 évenkénti szánalmas ellenzéki bukásért.

De ha ez igaz, akkor mi történt 2010-ben? Ott is kétharmaddal nyert a Fidesz, pedig már jóval 2006 után voltunk és mindent a liberális médiagőzhenger uralt, akárcsak ma a jobboldali sajtó.

Mégis fel lett mosva a liberálisokkal.

2023. júl. 10. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#1 'A 2010-es bukás a baloldal, nem pedig a liberálisok miatt volt. Ilyen szinten nem uralt mindent a baloldali média akkor, mint amennyire most uralja a jobboldal. Nem is költöttek ennyit propagandára.'

Pont az mutatja meg, hogy milyen szinten ment akkor is a propaganda, hoyg te ezt komolyan el is hiszed, pedig totális hazugság amit leírtál.

A liberálisok közösen kormányoztak a balosokkal 2002-től kezdve. Mindenben közös a felelősségük. A szakadás 2008. áprilisában történt meg, akkor lépett ki az szdsz a kormánykoalícióból, de nem is akartak soha új választást, vagyis kormányváltást, egyetértettek abban, hogy az mszp folytassa a kormányzást.

A 2010-es bukás a gazdasági helyzet miatt volt aminek részesei voltak a liberálisok IS a korábbi 6 évnyi kormányzati részvételükkel. Ez a mese pont olyan hülyeség, mint hogy nem gyurcsány a felelős a 2010-es bukásért, mert hát akkor ő már nem volt miniszterelnök, Bajnai volt az helyette. Csak éppen a bukáshoz vivő helyzetet azt bizony gyurcsány kormányzata okozta és benne volt az szdsz is rendesen!

2010. óta csak a Népszabadság szűnt meg a jelentősebb médiaszerplők közül. Azóta viszont rengeteg online felület jelent meg, amikben a balliberálisok vannak többségben.

A nyomtatott média pedig ha akkor nem volt jobboldali kézben - mert nem volt - akkor csak úgy kerülhetett át ha azt a tulajdonosa eladta. Ahogy a Népszabadság konkrétan mszp tulajdonból került magán kézbe és az a tulaj záratta be mert nem tudta fedezni a veszteségét.

Most éppen úgy csak 1 tévéje van a jobboldalnak, 1 rádiója. A két kereskedelmi tévé csatorna meg felesben jobbos és balos, amik országosak. Nagyon durván baloldali túlsúly volt 2010 előtt.

Propagandára pedig akkor is rengeteget költöttek.

2023. júl. 10. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:
61%

#11: Nem azt mondtam én sem, hogy akkor nem volt propaganda, hanem hogy nem volt ilyen mértékű. Mondom ezt úgy, hogy '98-tól egészen 2015-ig végig fideszes voltam és rájuk szavaztam, úgyhogy nem mondhatod, hogy elfogult vagyok.

Tisztában vagyok vele, hogy az SZDSZ is hatalmon volt, de nem ők tették ki a kormány gerincét.

2023. júl. 10. 16:25
 13/16 anonim ***** válasza:

#2 "2010-ben az volt, hogy meg lett igértve, hogy Gyurcsányt lecsukják és elszámoltatják."

Soha senki nem ígért ilyet azok közül akik kormányra jutottak utána.

Azt mondták, hogy elszámoltatják őket. Megtörtént.

Arról a bíróság dönthet csak, hogy az adott ügyekben kinek van büntetőjogi felelőssége IS a politikai felelősségen kívül.

A politikai elszámoltatás a választók dolga és joga, meg is tettük - ezért nem tudtak nyerni azok azóta se akik összefogtak gyurcsányékkal.

2023. júl. 10. 20:10
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

#13: "Arról a bíróság dönthet csak, hogy az adott ügyekben kinek van büntetőjogi felelőssége IS a politikai felelősségen kívül."

Nem emlékszem rá, hogy indítványoztak volna bármilyen pert ellene. Ha nem volt mit, nem baj, csak akkor nem kellett volna ezzel hülyíteni a választókat.

2023. júl. 10. 20:38
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

#14 Az hoyg te nem emlékszel az nem véletlen, mást is "elfelejtettél" ami akkor meg korábban történt, ezért akarod gyurcsányt és társait kormányra segíteni ismét.

Ettől még voltak perek és voltak bírósági döntések is.

2010 utáni években azt számolgattuk meg lesz-e a börtönválogatott az előző kormányzathoz kapcsolható visszaélések, törvénytelenségek lecsukott embereiből.

2023. júl. 10. 20:44
 16/16 anonim ***** válasza:
#15: Van bármilyen forrásod arra, hogy Gyurcsányt beperelték volna?
2023. júl. 10. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!