Olvasom, hogy 2010-ben még a Fidesz szavazótábora volt a leginkább oroszellenes, ma meg ők (+mihazánkosok) a leginkább oroszpártiak. Oroszország változott ennyit 2010 óta, vagy a Fideszes agyak programozhatók át ilyen könnyen?
2:
De, tényleg erdekel a lélektana.
Szóval nem Oroszország lett “jobb” 2010 óta, hanem az USA lett utálatosabb?
Jó hát, a megafonosok közül köztudott, hogy nem egy meleg.
Mondjuk a fideszes ismerőseim erre azt mondják, hogy “lehet, de legalább titkolják, nem kérkednek vele!”
A rendszer vesztesei lettünk, nem csak Magyarország, egész Balkán kiürül, vannak kétségbeesett, szélsőséges próbálkozások, de talán mindenki érzi, hogy semmi esély nincs a felzárkózásra. Rendszerváltás után erre számítottunk? Nem. Csalódás miatt pedig kell egy bűnbak, Oroszország pedig nem tud az lenni, hisz ők előre szóltak, hogy a Nyugati világ minket nem fog befogadni, s csak utolsó szolga senkik leszünk. Ebből pedig sokan sokféle következtetést vonnak le. Szerintem a csalódás nagyonis valós, hisz nem 200 000 forintos gyármunkáról álmodtak szerintem '56-ban sem, de ez van Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban stb... Árnyalatnyi különbségek vannak csak.
S ha a csalódás valós, akkor érthető magával a rendszerrel, a kapitalizmussal való szembefordulás is, amit leginkább az USA diktál.
9:
Értem. De Oroszországban nem kapitalizmus van? Feudális jegyekkel persze, de mégiscsak kapitalizmus nem? Talán még vadabb is, mint nyugaton. Ez nem zavaró körülmény abban, hogy Oroszország legyen az antikapitalista ikon?
Továbbá: az orosz modell magasabb gyári fizetést kínál, mint a K-EU-i?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!