Másnak milyen nehézségeket okoz ez az új MOL féle hulladékrendszer?
Lassan megint gyűlnek olyan dolgok amiket MÉH telepre szoktam elvinni, rossz a akksik, lemezek, Nagyobb műanyagok stb.
De ezek nagy részét már nem veszik át a közeli MÉH telepen.. Egyedül a vasra mondták hogy vesznek át, de abból se mindent....
Most ezután mi a francot fogok csinálni az ilyesféle hulladékaimmal?
Akkor most én is kezdjem el hordani az erdő szélére mint ahogy páran már elkezdték?!
Én hulladék udvarba ráadásul nem is vihetem ezeket..
Mert azt írják hogy: ""A hulladékudvar szolgáltatásaira az a magánszemély jogosult, akinek van hulladékszállítási szerződése, nincs díjhátraléka, és aki a személyazonosságát hitelt érdemlően képes igazolni.""
Nekem meg egészen biztosan nincs ilyen szerződésem..
13-as:
Hogy lesz Nekik ebből pénz? Mert Én ebből tényleg azt látom, hogy az lesz, hogy (( hogy hogy hogy.... )) rengeteg, főleg építőipari sitt, ablak, ilyenek fogják végezni az utak-erdők szélén. Azt onnan illene valakinek elpakolnia, ami meg pénzbe fog kerülni. Nem értem, hogy eddig miért nem volt jó, úgy ahogy eddig volt. Megkönnyítettük a bontott hulladék begyűjtését a hulladékudvarnak. Most meg össze-vissza szét lesznek hordva, meg kukák mellé kirakva. Ezzel saját magukat meg az átlag embert is megszopatják. Semmi értelme nincs. Ebből is látszik, hogy akik ezeket a szabályokat hozzák, valószínűleg életükben nem jártak még hulladékudvaron, meg nem élték az egyszerű, hétköznapi emberek életét.
Egyszerűen úgy baromság az egész, ahogyan van....
A magyar ember alapból eléggé szemetelő, hát most aztán még inkább az lesz...
"A hulladékudvar szolgáltatásaira az a magánszemély jogosult, akinek van hulladékszállítási szerződése," Ez nem lehet, hogy szimplán a befizetett szemétdíjascsekk, vagy mi? Mert azt eddig is kellett vinnie az Ügyfélnek, ha le akart adni hulladékot. Lakcím, személyi és egy befizetett szemétdíjascsekk.
Egészen biztosan van ilyen szerződésed, mert a kommunális hulladékot biztosan elszállítják tőled is. Arról meg a kukaholding állít ki számlát.
Tegyél egy próbát. Fogd a számlát, a befizetési csekket, a személyi igazolványodat, meg akkumulátort aztán vidd be egy hulladékudvarba.
Ha lepattansz róluk, akkor tartoztál az ördögnek ezzel az úttal, ha meg nem, akkor beszéld meg velük, hogy milyen mennyiséget fogadnak el egyszerre.
☛ 11/ A kérdező kommentjéből: „Nekem meg egészen biztosan nincs ilyen szerződésem.” (2023. júl. 10. 09:24)
Ismeretlenül is állítom, hogy van. Törvényi rendelkezés alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelezően igénybe veendő szolgáltatás; csak adott feltételekkel lehet az év egy részére mentesítést kérni. A kötelezettséget közegészségügyi érdekkel indokolják.
Biztosan ürítik nálad a kukásedényt. És ezt hulladékszállítási szerződés alapján teszik (szerződő fél adatai, fizető fél adatai, szállítási gyakoriság, egy-egy ürítés díja, a használható edény maximális űrtartalma stb.). A helyi önkormányzat állapodik meg a szállító szolgáltatóval, a lakosok azzal köthetnek szerződést, pontosabban, kötniük kell szerződést.
A hulladékudvari leadáshoz eddig is szükség volt arra, hogy ne legyen díjhátralék. Régebben vinnem kellett a legfrissebb számlát, amin ugye szerepel az egyenleg. Évek óta, személyi okmányadatom alapján lekérdezik az irodában.
┌ ☛ 10/ (2023. júl. 10. 09:07 és 14/ 2023. júl. 10. 10:14)
Nyugodj meg, továbbra is „szimplán” jó a leadáshoz „Lakcím, személyi és egy befizetett szemétdíjascsekk.” Csak amit te szemétdíjascsekknek nevezel, az hulladékszállítási díj befizetési igazolás. Nézd meg a számlát, ami alapján befizetted a díjat: „Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla”.
Nálunk két hónapja volt ablakcsere. A menyem valami közösségi oldalon késő délután ingyen, méreteket megadva, fényképpel meghirdette, egy új ablaknál lényegesen olcsóbb árért.
Fél óra sem telt el, jött hívás. A vevőjelölt könyörgött, hogy elutalhassa a pénzt, mert nem akarta, hogy más elvigye előle. Nehéz volt megnyugtatni, hogy nem adjuk oda másnak, akkor sem, ha ráígérnének az árra. Másnap reggel itt volt, 130 km távolságról jött. Egyébként, még két érdeklődő volt a hirdetés estéjéig, és kértek értesítést, ha netán nem vinné el, aki biztosra ígérte. És még haragost is szereztünk a faluban, aki napok múlva tudta meg a lehetőséget, hogy miért nem a bolt melletti hirdetőtáblán hirdettük először.
Nem kellett „20-30-35” ezret fizetni konténerért, sőt, még mi kaptunk pénzt. ┘
Zártkerti részen lakom, itt nincs központi szemétszállítás!
Az önkormányzat szokta traktorral 2 havonta egyszer elvinni be a településre, ott pedig asszem konténerbe rakják és onnan viszi el a kukásautó
Vagyis 100% hogy nekem ilyen szerződésem nincs!
Akkor te szemétszállítási díjat nem is fizetsz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!