Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted ez értelmes indok a...

Szerinted ez értelmes indok a fidesz mellett?

Figyelt kérdés

Egy ismerős ezzel indokolta fideszre adott szavazatát:

"Jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan"

2023. júl. 9. 23:21
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

7,10

Szerintem ha egy nőt megtámadnak, ne védekezzen és ne is segítsen neki senki. Ez az ő kettejük dolga.

Először is, ha védekezik, megsérülhet, sőt a támadó annál erősebb ütésekkel próbálhatja megtörni ellenállását. Ha segítünk neki, akkor az egész erőszak csak elhúzódik. Úgysem nyerhet a nő, hiszen az ellenfele egy férfi, az meg tudjuk, sokkal erősebb. Had történjen meg, aminek meg kell, hagyja magát, neki is jobb, nem esik bántódása.

Egyébként is 30 éve házasok voltak, szóval itt azért nem idegenekről van szó. Szóval én a békességet pártolom!

Mindenki más erősakpárti, aki a nőnek csak árt, ha segíteni akar!

Aláírás: Józsi, a békepárti

2023. júl. 10. 01:11
 12/60 anonim ***** válasza:
4%

#01:11

Ez rossz hasonlat. Tőlünk is vettek el területeket, az a különbség, hogy az oroszok megtehetik, hogy kiállnak a határaikon túli oroszokért.

2023. júl. 10. 03:11
 13/60 anonim ***** válasza:
0%

11

Rossz példa. A mai mainstream felfogás szerint ha segítek egy nőnek, azzal csak az idejemúlt sztereotípiákat erősítem, és a férfiasságom fitogtatom. Szóval oldja meg a támadás kivédését egyedül.

2023. júl. 10. 06:13
 14/60 A kérdező kommentje:

12

Erről szólna, kiállás a határon túli oroszokért úgy, hogy több 100ezer orosz meghal? Elég nagy oroszország, esetleg át is mehetett volna ukrajnából az, akinek nem tetszett a légkör, nem?

13

Pontosan ezt írta valamelyik itteni fidesze okfejtésére valaki, hogy a melletted lévőt akár agyon is verhetik, a reakció, nem én voltam akit agyonvertek nem érdekel különben is minek állt ott.

Amit itt ketten tanusítotok, az a fajta tagadás, félremagyarázás, ami persze önmagával is ellentétes logikailag, nem nyugati értékek.

Ez az egyik, ha nem a legnagyobb bűne orbánnak, hogy ilyen gondolkodásmódot erősített fel évek óta, relativizálja, amit nem lehet.

Ez különbözteti meg a nyugatot a kelettől. Persze ez a fajta mentalitás csak addig működik, amíg nem téged érint valamely formában, akkor átvált hőzöngésbe.

Megerőszakolták a csajt? Minek vett fel miniszoknyát, megérdemelte!

Ellopták a pénzét a házából? Minek tartotta ott!

Az a vicc, hogy a nyugat a sokkal magasabb szintű szociális hálójával, empátiájával együtt is egy sokkal magasabb életszínvonalat biztosít. Persze, mindig lesznek, akik ezt kihasználják, akkor építsük le, mint nálunk?

Nem azért építettek le mindent, mert valaki visszaél vele (pl munkanélküli összegének és időtartamának csökkentése, családi pótlék 15 év alatt egy forintot nem emelkedett, viszont elértéktelenedett, stb), hanem mert a költségvetésben ott van könnyen ellopható tétel.

2023. júl. 10. 07:54
 15/60 anonim ***** válasza:
91%
Azért kemény a Fideszes logika, miszerint jobb a biztos szar mint a nem biztos xD
2023. júl. 10. 08:31
 16/60 anonim ***** válasza:
79%
#7 Mit tesz a karizmatikus vezetőnk, hogy le tudjuk hagyni bolgár édestestvéreinket?
2023. júl. 10. 09:23
 17/60 anonim ***** válasza:
79%
Tehát szavazzunk arra, aki tönkrevág mindent, mert arról legalább tudjuk, hogy szétcseszi az országot. Az úgy osztán logikus, persze szavazati joga neki is van. Elég tré dolog tud lenni ilyenkor a demokrácia, ha a nép tanulatlan és tájékozatlan.
2023. júl. 10. 10:32
 18/60 anonim ***** válasza:
0%

14

Tökre nem értetted meg a példám lényegét, Mr ellenzéki logika.

13-as voltam

2023. júl. 10. 17:57
 19/60 A kérdező kommentje:

18 Szerintem te értelmezed félre, mit jelent a női egyenjogúság, mr fidesz birka. Azt jelenti, hogy az ajtót kinyitom neki, előre engedem, viszem a nehéz táskáját. Ugyanakkor elismerem, hogy nőként nem az a dolga, hogy a férjét kiszolgálja vagy vezesse a háztartást, mosson főzzön takarítson, munka után is akár. Meg lehet osztani ezeket egymás között, megbeszélés kérdése. Elismerem, hogy semmivel nincsenek rosszabb értelmi képességei mint egy férfinak, ezért nyugodtan betöltheti ugyanazon pozíciókat, mint a férfiak, csak azért nem utasítom el, mert nőnek született.

Ugyanúgy nem azt jelenti, hogy védje meg magát az erősebbel szemben. Nyílván az általad emlegetett mainstream felfogást is félreértelmezted, mint szinte mindent, a fidesszel kapcsolatban.

2023. júl. 10. 19:52
 20/60 anonim ***** válasza:
0%

19

Marhára nem ezért írtam. Ti ellenzékiek mindent hatodik nekifutásra fogtok fel?

2023. júl. 11. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!