Miért ennyire rossz a tanárok szerint ez a statusztorveny ? Mi az ami ennyire zavarja őket?
"A jövőben a tankerületi központ arra is utasíthatja a pedagógust, hogy a kinevezési okmányban meghatározott munkavégzési helytől eltérő, de ugyanabban a járásban található iskolában oktasson, feltéve, ha az új hely és a lakóhelye között - tömegközlekedési eszközzel - történő oda- és visszautazás ideje naponta a három órát nem haladja meg. Az utasítás legfeljebb a tanítási fél év végéig szólhat."
"Megmaradtak az eddig is használt minősítési fokozatok, a pedagógusok illetményét pedig sávosan állapították meg. E szerint a havi illetmény összege gyakornok esetén a kormány által rendeletben megállapított összeg, pedagógus I. fokozat esetén 410 000 forinttól 1 065 000 forintig, pedagógus II. esetén 430 000 forinttól 1 135 000 forintig, mesterpedagógus esetén 520 000 forinttól 1 365 000 forintig, kutatótanár esetén 640 000 forinttól 1 470 000 forintig terjedhet."
Csak nem mindegy hogy 410 e vagy majdnem 1,5M
Egy gyarvezeto nem kap másfél milliot brutálisan sok .
Annyi pénzért reális hogy atvezenyelheto a tanár ezzel oldják meg a hiányt.
Így viszont nem jogos a tüntetés ez egy nagyon jó fizetesnek tunnik .
Csak kérdés mondom hogy mikor jár 400 és mikor az 1 millió?
"Egy gyarvezeto nem kap másfél milliot brutálisan sok ."
Hát amelyik gyárvezető nem kap másfél millát havonta, az inkább húzza le a rolót a gyárán :D Másfél millió forint az egyáltalán nem sok ma már. Ennek megfelelő összeget keres nyugaton egy átlagos autószerelősegéd napi 8 órai melóval, vagy napi 10 órában szinte bármilyen futószalag mellett. Vagy pl. egy kezdő pedagógus. De még Magyarországon is keresnek ennyit IT-sek, kőművesek, villanyszerelők, burkolók, stb. Ha rémlik, éppen egy óriási, elnyúlt inflációs hullám kellős közepén vagyunk, már rég nem ér annyit a másfél millió, mint mondjuk két-három évvel ezelőtt.
"Annyi pénzért reális hogy atvezenyelheto a tanár ezzel oldják meg a hiányt."
Ha az olyan sok pénz lenne, akkor nem lenne tanárhiány. Nem a tanárok bére a sok, hanem a bérek általában nagyon alacsonyak hazánkban. Európai viszonylatban az egyik, ha nem a legolcsóbbért dolgoztatják a magyar embert.
44.
Hát, ha repkednek itthon is a másfél milliók, akkor nem is megy olyan rosszul az ország, igaza lesz a genya vikinek, mégiscsak hajrá magyarok?
44# hát nemtudom 2 szülőm is diplomás nem keresnek 1 milliót közel se
Meg szerintem mások se azért ez nem Nyugat Európa!
Én egy eromuben melózok nyilvános a vezetők fizuja mett önkormányzati cég.
Igazgatononk keres 1,5 milliót
Műszaki igazgató 1,1 milliót
A többi vezető meg 700 800 e plusz prémiumok.
Én meg kapok 350 e plusz szakpotlek úgy jövök ki kb nettó is mint a bruttóm
Azért tényleg 1 milliós tanári fizetésért tanulni is érdemes tanárnak ezt mint nem Fideszes mondom.
Ja, és a másfél millió még mindig nem az átlagfizu lesz, hanem a plafon, amit elérhetsz mondjuk egyetemi kutatótanárként, 30 év tanítás után. És ez a bruttó, nem a nettó, tehát ebből majd olyan 800-900-at kézhez kapsz majd kutatótanárként, 30 évnyi tanítás után. Az átlag Juliska tancsi néni (akinek majd utazgatnia kell egyik helyről a másikra tanítani) az jó ha kap majd 800 bruttót, amiből 500-at sem fog látni nettóként. És mindezt majd 3 év múlva, amikor már kábé nem fog sokkal többet érni, mint ma a 300-350. És még ez sem biztos, hiszen a kormány az EU-s pénzektől tette függővé, amiről meg úgy tűnik, nem fogjuk megkapni.
Szóval én azért annyira nem vagyok elájulva ettől a törvénytől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!