Mi az ami annyira rossz volt Gyurcsány alatt?
Nekem jobb volt, 2010-ig. Nyugodtabban éltem. A feladataim persze, akkor is megvoltak. A konfliktusaim is. A nehézségeim is.
De valahogy... olyan ritmikusabb volt az élet, nem ilyen kiszámíthatatlan, mint 2011 óta.
300 forintos vizizdíj bla bla.
Csak a tyúk eszükkel annak se olvastak utána, hogy a legtöbb nyugati országban van vizitdíj és ezt nem Gyurcsány találta ki.
3 Most 33,5% az szja, 27% az áfa, kiskereskedelmi különadókkal már 30%. Jövőre jön az üzemanyag jövedéki adóemelés...
Ott húznak le ahol tudnak.
De hogy a kérdésre válaszoljak, az volt a rossz amit a nyomorult elmondott magától. Nem csináltak az ég világon semmit. Nem kormányoztak, látszatra sem. Gyurcsány kezdte el felépíteni ezt a rendszert, amit az Orbán átvett.
Sokkal kevesebbre volt elég az emberek bére. A munkanélküliség magasabb volt, a foglalkoztatottság jóval kevesebb, és az utóbbi kb. semmit nem nőtt. A gazdaságunk jóval kisebb mértékben nőtt, mint a szomszédainké (Orbán alatt ez átlagos). Az infláció is magasabb volt. Ugyan Orbán évében volt a legmagasabb (2022), de Gyurcsány 5 éve alatt gyorsabban romlott a pénzünk, mint Orbán 13 éve alatt.
Meglepő, de még az euróhoz képest is nagyobb ütemben gyengült a forint, mint Orbán éveiben.
6
Nekem mindenem sokkal többre volt elég akkoriban, mint most.
Ma bemegyek akárhová és napról-napra leesik az állam az árcéduláktól.
Mirákulum!
De nem csak te létezel. Átlagban többre volt elég az emberek bére attól még, hogy vannak kivételek, mint te.
7 vagyok. 2010 körül százakárhányezerből vígan megvoltam.
Balcsira is jutott. Akkor egy kempinges autóban-alvós éjszaka ezervalamennyiből kijött. Nem volt gond napokig ott lébecolni.
Manapság ennek HÉT-NYOLCSZOROSA! Nem is járok már... De majd egyszer nekiveselkedek újra és eljutok! Addig is az emlékeimből élek és nézegetem az ágyban a autóstérképet. Gondolatban újra járok mindent és voilá!
Csakugyan elnyugszom-megnyugszom. Minden elengedhető előbb-utóbb.
Nem baj elvtársak, csak egészség legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!