Míg volt a kötelező magánnyugdíjpénztári tagság, mennyi járulékot kellett fizetni összesen?
Államigazgatásban dolgoztam, valami "Ezüst ág", vagy hasonló nevű nyugdíjbiztosítónak fizettem, ugyanannyit kifizetett a cég is. Talán 8 ezer forintot, összesen 16 ezer.
Évek után átvette egy ma is közismert biztosító, mint jogutód.
Amikor nyugdíjba mentem, valaszthattam, hogy egyösszegben veszem fel a pézt, vagy havi járulékot kapok. Az egyösszeget választottam.
Végülis a kapott pénz még az általam befizetett összegeket sem fedezte. Reklamációmra annyit feleltek, hogy a korábbi biztosítómtól megkapott dokumentumok alapján ennyi jár.
@13:02
Igen én is hallottam valami ilyen verziót.
Csak azt próbálom megérteni, hogy itt tényleg annyira lehúzták ezzel az embereket, mint amennyire az ellenzéki hangulatkeltők próbálják ebbe belemagyarázni, vagy pusztán annyi történt hogy az állami nyugdíjrendszerbe olvasztották bele az egészet, és különösebb nagy kár nem érte ezzel az embereket, pusztán megváltoztatták a rendszert.
Sorozatban alakultak magánbiztosítók, melyek fele átláthatlanul dolgozott.
Ment a hiresztelés, hogy meg fog szünni az állami nyugdíjbiztosítás, ami természestesen az elmúlt tizenegynéhány év alatt sem szünt meg.
Igen. Vannak alacsony nyugdíjak és az elmúl évek inflációja jelentősen csökkentette azok értékét is.
Alascsony nyugdíjak: alacsony bérek után befizetett alacsony nyugdíjjárulék miatt, illetve nem egy több milliós jövedelemmel rendelkező csak minimál járulékot fizetett be, s 65 éves korukután "meglepődtek".
2006-tól M.o. államcsőd közeli helyzetbe került néhány más országgal együtt (Görögország, Portugália, stb.). Erre csak rátett a 2008-as világgazdasági válság.
Az akkori kormány ezt újabb hatalmas hitelekkel próbálta kezelni.
2010 után az új kormány ezt a helyzetet egyéb módokon igyekezett kezelni, ennek esett áldozatául a manyup.
Néhány pénztár jól gazdálkodott, ezek ügyfelei elégedettlenek voltak az intézkedéssel.
A kevésbé "jól gazdálkodók", illetve az "ügyeskedők" különböző módszerekkel kivonták a pénzt a biztosítóból, ezeknél az ügyfelek 10-20-30 év múlva jönnek rá, hogy elbukták a pénzüket, becsődölt a "vállalkozás".
Lásd: 2-es hozzászóló.
Értem, én is valami ilyet sejtettem.
Csak az állampapírok agresszív marketingelése óta elég hangosak lettek az ilyen károgók hogy "ellopták a magánnyugdíj pénztárba fizetett pénzeket, majd az állampapírokba tett pénzeket is ellopják".
De gondoltam hogy azért a történet nem ennyire fekete vagy fehér.
Illetve nyilván a nyugdíjrendszert hasonlítani az állampapír intézményéhez meglehetősen nonszensz.
Mindig megy a kárrogás.
"Túl nagy" jövedelemet nem biztosítanak az állampapírok, jelenleg szerintem a kamatok az inflációt sem haladják meg.
A mostani kormány célja az, hogy ne külső hitelekkel fedezze az államháztartási hiányt, ezért meg az állampapírok "agresszív markentingelése".
Egy államcsőd esetében minden elképzelhető, de 2006 óta a közelében sem voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!