Mit gondolsz arról, hogy Orbán nyilatkozata szerint Ukrajna többé nem szuverén ország?
"Magyarország nagyon nagy árat fizetett érte, ugyanis az uniós csatlakozással egyidejűleg a piacunkat adtuk érte."
Miért adtuk volna a piacunkat érte? Hogy érted hogy a piacunkat adtuk érte? Arra gondolsz, hogy az EU-s csatlakozás óta nem tízmilliós, hanem közel ötszázmilliós piacra termelhetünk vámmentesen? Ez miért baj?
"Józan paraszti ésszel meg lehet érteni: a régi, nyugati EU nem azért vette be a közép- és kelet európai országokat, mert jót akart tenni velünk. Azért vettek be, mert ez nekik előnyös volt."
Persze hogy előnyös volt nekik. Minél több ingyenpénzt pumpálnak az országba, annál inkább eltávolítják a ruszkiktól, annál kevésbé akarunk majd az oroszokkal kooperálni, legalábbis jóhiszeműen ezt gondolták. Mi meg jól beleszartunk a levesükbe, és az óriási ingyenpénzdömping ellenére is a ruszkik hátsóját nyalja a kormányunk. Szégyen.
#20 "Günther Oettinger, a német európai uniós biztos erről nyilatkozott is korábban (azaz elszólta magát), hogy a németek nem nettó befizetők, hanem nettó kedvezményezettjei az ilyen politikának."
Nem volt véletlen, hogy ők - a németek képviselője - szólaltak fel amiatt, hogy nem jó út elvonni a magyarországi eu-s pénzeket, hiszen az nekik jelentene forráskiesést, ők nem tudnának üzleti lehetőséghez, bevételhez jutni és így a német államnak is csökkenne a bevétele ami az itt megtermelt, de ott adózott jövedelemből származna.
"Józan paraszti ésszel meg lehet érteni: a régi, nyugati EU nem azért vette be a közép- és kelet európai országokat, mert jót akart tenni velünk. Azért vettek be, mert ez nekik előnyös volt."
Mégis rengetegen vannak sajnos akik elhiszik, hogy a nyugati tagországok gazdasági, politikai vezetői mind ostobák és azért vettek be az EU-ba minket és a többi tagállamot, mert jótékonykodni akartak és nem azért, mert ez számukra (is) haszonnal, bevétellel, sok-sok előnnyel járt.
Elhiszik, hogy a bezzegnyugat vezetői buták és az EU bővítése nem az ő országaiknak hoz hasznot, miközben mindenben ezeket az országokat tartják amúgy kritikán felül állónak, jónak, és nekünk mindent úgy kellene csinálnunk ahogyan ők mondják.
Sajnos a józan paraszti ész ellen hat a fideszfóbia meg az orbángyűlölet.
Jajj de buta vagy!
Már többen leírtuk hogy miért baj, de látom nem vagy képes felfogni.
Ennél lentebb már nem tudok menni...
A russzofóbia meg úgy látom elérte nálad a célját.
17:
Sajnállak, ha te tényleg azt gondolod a világról, hogy minden segítség mögött, amit emberek vagy országok nyújtanak egymásnak, mindig hűvös zsarolási szándék lapul (adok, de aztán “ezért cserébe egyszer majd kérni fogunk valamit, Pelikán”). Látszik a Fideszdúlás morális eredménye az országon..
Nyilván az ember rendszerint annak segít, akinek a tettei összhangban vannak a segítségnyújtó érdekeivel és elveivel, vagy minimum szimpatizál a bajbajutott tetteivel.
Biztos, hogy általában van emellett egy befektetési szemlélet is: pl. a szülő is sok esetben ilyen megfontolásból is támogatja a gyerekeit (ha most segítek, majd meghálálja alapon).
És igen, olyan is van, amikor valaki a lekötelezés szándékával segít, azért, hogy a bajbajutotton - miután megmentette - a többszörösét profitálja rajta annak, mint amit a megmentésére költött (ld. a Nyomorultak sztoriját).
Te valamiért meg vagy győződve, hogy minden segítség mögött csakis az utóbbi megfontolás lehet, én pedig azt mondom, hogy amíg nem látok erre utaló bizonyítékot, addig felételezem, hogy a segítség nem ilyen jellegű.
De ha produkálsz bizonyítékokat arra, hogy pl. az USA a fegyverszállítmányokért cserébe aránytalan és méltánytalan ellenértéket alkudott ki magának egy titkos paktumban, akkor kész vagyok belátni, hogy az adott segítség valójában aljas vámszedés a bajbajutotton.
Ilyen bizonyíték bemutatásáig viszont alaptalannak és kényszeresnek tartom a gyanakvásodat.
Nem tudunk semmit, hogy ezek a haditechnikai felszerelések hogyan lennének elszámolva Ukrajna felé. Azt tudjuk hogy csak a patriot légvédelmi rendszer egymilliárd dollárba kerül, ebből kaptak 4-et.
Az F16-os gépekről most 18 db ami felmerült hogy megkapják, ezeknek az ára 700 millió dollár "üresen".
A légvédelmi rakéták és modern tankokat is figyelembe venni.
Ez nem humanitárius segítség, hanem a komoly dollármilliárdok árán előállított modern haditechnika.
Én nem tudom mi szerepelt ezekbe a titkos paktumokban, de szerintem ezeket BIZTOS nem jószándékúan segítség gyanánt adják, hanem üzleti érdekek vannak mögötte. Te milyen bizonyítékot tudsz arra mutatni, hogy ezeket Ukrajna "ajándék" gyanánt megkapja?
Mint írtam, a Szovjetúnió a II. vh. alatt a Lend-lease keretében mai áron kb. 180 milliárd dollár értékben kapott segítséget az USA-tól, amiből tudtommal csak a háború végére is megmaradt eszközök (maradvány)értéktét számlázták ki, de annak is csak a töredéke folyt be.
Így, a történelem távlatából látod-e már, hogy milyen tisztességtelen számítás volt e segítség mögött?
Lehet h most is ugyanaz a mögöttes deal Ukrajnával, nem?
Húúúú, nagyobb a baj, mint gondoltam!
Akkor immár biztos, hogy Orbán eladta Magyarországot Kínának!!!
Mert becsalogattuk őket úgy, hogy konténer számra adtuk nekik a pénzt?
Nem értem az összefüggést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!