Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hazai "demokratikus" ellenzé...

A hazai "demokratikus" ellenzék kommunikációjában miért van sok kommunizmusra hajazó elem?

Figyelt kérdés

2023. jún. 26. 23:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

20

Az EU-nak is vannak "éves tervei", tehát kommunisták. Az EU is ársapkázik, tehát kommunisták.

"Ahogy hogy eurokommunistának hívjunk egy pártot ELENGEDHETETLEN, hogy az hirdesse a kommunizmusra történő átállást egy ponton."

Ez egyáltalán nem így van. Németországban például a zöldek általában erősen balosak, még is csak annyit hírdetnek magukról, hogy ők zöld párt, és a környezetért vannak.

"Önmagában meg az kevés, hogy szexuális kisebbségek jogainak védelme, mert az nem kommunista találmány és nem is feltétele annak."

Eurokommunistákat írtam, olvass utánuk. Nem hagyományos kommunistákat.

2023. jún. 30. 09:59
 22/22 anonim ***** válasza:

Huhh, hát te se vagy okos.

"Az EU-nak is vannak "éves tervei", tehát kommunisták. Az EU is ársapkázik, tehát kommunisták."

Az 5 éves terv funkciója nem annyi volt a kommunista elképzelés szerint soha, hogy a jövőre látható terveik vannak, mert az EU-ban csak ennyi van. Vizsgálnak tendenciákat, megnézik mi a realitás stb-stb.

A fidesz, illetve a kommunista 5 éves terv pedig nem ilyen volt.

"Ez egyáltalán nem így van. Németországban például a zöldek általában erősen balosak, még is csak annyit hírdetnek magukról, hogy ők zöld párt, és a környezetért vannak."

De, így van, és a példádból is látszik. Azt kellett írnod, hogy "ÁLTALÁBAN" balosak, vagyis vannak esetek, amikor nem és innentől már látszik ,hogy miért nem lehet kimondani azt sem, amit én mondtam.

Egyébként a két eset teljesen más. Az én állításom arról szól, hogy az eurokommunizmus definíciójának alapvető feltétele, hogy a kommunizmust a jövőben el akarja érni. Ez így van, mivel csak ekkor beszélhetünk kommunizmusról.

Viszont ezt, ha egy párt nem mondja, akkor nem tudhatod róla, mert ha van két párt, az egyik egy sima mérsékelt balos, a másik egy eurokommunista párt, akkor egy darabig ők is teljesen egyetértenek, ha egyik sem hirdette előtte az eurokommunizmust, akkor előre egyikről sem tudod, hogy az.

Nálunk pont ez a helyzet. Senki nem hirdet eurokommunizmust, így még ha titokban azok is, akkor sem mondhatjuk, mivel erről nincs információnk. Ennyi erővel titokban nácik is lehetnének, arról sem tudunk semmit.

"Eurokommunistákat írtam, olvass utánuk. Nem hagyományos kommunistákat."

Neked kéne, mert nem sikerült felfognod, amiről beszéltem.

Ahogy majdnem minden ideológia esetében, itt is vannak átfedések, a legtöbb eorukommunista jellemző, simán baloldali jellemző és semmi köze a kommunista megközelítéshez.

Akkor az emberben felmerül a kérdés, hogy mitől lesznek eurokommunisták, nos ez az a szempont, amit fentebb írtam és ezt se sikerült felfognod, olyan okos vagy, hogy a cél a kommunizmus.

Ha pedig ez nincs nyiltan felvállalva, akkor nem beszélhetünk eurokommunistákról.

Nem várom el, hogy felfogd, mert ha értelmes lennél, akkor már előbb megértetted volna, mivel ezen a ponton nekem csak meg kellett ismételnem azt, amit az általános iskolás szövegértéseddel előbb sem fogtál fel.

2023. jún. 30. 11:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!