Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hazai "demokratikus" ellenzé...

A hazai "demokratikus" ellenzék kommunikációjában miért van sok kommunizmusra hajazó elem?

Figyelt kérdés

2023. jún. 26. 23:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Fidesz kommunikációban szélsőjobbos (kevert faj, kamu nemzetieskedés), míg tettekben szélsőbalos komcsikat másolja.

De hát Orbán meg is mondta: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

2023. jún. 27. 09:08
 12/22 anonim ***** válasza:

Az efféle hamis érvelés miben különbözik az Origo vagy a 888 színvonalától?

A nácik keresztények voltak? Ez új! Akkor szólj, légy szíves, hogy írják át a történelemkönyveket. A történelemtudomány eddig úgy tudta, hogy a nácik mindenféle vallást üldöztek, és sok keresztény egyházi személy esett áldozatul a terrorjuknak. Már a világháború előtt kialakult a szembenállás: például Németország már 1938-ban megtiltotta, hogy a németek elutazzanak a budapesti eucharisztikus kongresszusra.

2023. jún. 27. 11:52
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem az ellenzéki pártok ideológiájának semmi köze nincs a kommunizmus hoz, többnyire liberális pártok egy-két szociáldemokratával.

Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy az ellenzékiek nem egyeznek meg az ellenzéki pártokkal, és tapasztalataim alapján az ellenzékiek többsége (főleg a fiatalok esetében)liberális.

Vagyis nem vallásellenesek, hanem a szekularizáció hívei,nem osztályalapon gondolkodnak, a szociálisan érzékeny része inkább a hátrányos helyzetet nézi.

Országon belül nagyobb decentralizációt szeretnének,

Az EU val kapcsolatban még szerintem csak egy dologban van konszenzus, az pedig az, hogy fröcsögés és műszabadságharc helyett érdemi vitára van szüksége az EU val kapcsolatban.

Szerintem amúgy a határontúli magyarok kérdését a határok eltörlése vagy az európai értékek betartatása segítené és nem az érintett országok hergelése.

Az anifanak pedig szerintem semmi köze az ellenzékiekhez, és pár febuzdult külföldi szélsőséges verekedett, de az országban szerintem sokkal inkább meghatározó a szélsőjobb és az ahhoz tartozó ersőszakszervezetek.

Szerintem az ellenzékiek lekommunistázása alaptalan .

2023. jún. 27. 11:55
 14/22 anonim ***** válasza:

"A nácik keresztények voltak? Ez új! Akkor szólj, légy szíves, hogy írják át a történelemkönyveket."

Nem kell semmit átírni, egyszerűen kevered a hatalmi viaskodást az egyházzal a keresztény vallás felvállalásával. Nem azért tüntettek el papokat, mert üldözték a vallást, hanem mert a papságnak mozgató ereje volt a társadalomban, totalitarianizmusban viszont nem megengedhető, hogy bárkinek is hatalma legyen a kormánypárton kívül.

A Mein Kampf első fejezeteiben Hitler azt írja, hogy Isten akaratát teljesíti. A katonák és a tisztek Istenre (is) esküdve szolgálják az országot. Minden katona övcsatján az áll, hogy Isten az ő oldalukon áll. '39-ben az németországban szinte minden templomban kitűzték a náci zászlót és imádkoztak Hitlerért születésnapja alkalmából.

Ha úgy tetszik, a náci németország ki akarta sajátítani a keresztény vallást, de nem eltörölni azt.

Aki pedig keveri a keresztény vallást a keresztény egyházzal, az eleve egy félreértésből indul ki.

2023. jún. 27. 12:24
 15/22 anonim ***** válasza:

"Vallás orrba-szájba, annak valódi értékeinek politikai kiüresítése (tudniillik a nácik is eléggé keresztények voltak)"

Ekkora hülyeséget sem olvastam még a héten.

2023. jún. 27. 12:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Egy dologgal vitatkoznék, a határon túli magyarokkal kapcsolatban tett megállapításoddal.

Sem az uniós csatlakozás, sem Schengen nem oldott meg szinte semmit a magyar kisebbség ügyében. Ugyanúgy zavartalanul folyik az erőszakos asszimiláció, aminek számos, ritkábban vagy sűrűbben alkalmazott eleme van: az anyanyelvhasználat korlátozása, az uszítás, a magyar oktatás sorvasztása, a megfélemlítő fizikai erőszak, a történelemhamisítás, az állampolgárságtól való megfosztás vagy épp a késői zsidótörvényeket idéző, etnikai alapú tulajdon-kisajátítás. Ez lényegében száz éve folyamatos, függetlenül politikai rendszerektől, a Budapesten és a szomszédos országokban hatalmon lévő kormányok színezetétől.

Az alapvető jogok számonkérése a legkevésbé sem hergelés, és ha mi nem követeljük a kisebbségi magyarság jogait, helyettünk senki nem fogja megtenni, az Európa Unió sem.

Az már más kérdés, hogy az Orbán-kormány ért-e el érdemi eredményt. Véleményem szerint a helyzet igencsak felemás. Tény, hogy megújultak épületek, szerveződtek és újjászerveződtek közösségek, intézmények, de a jogok terén nem sok előrelépés történt. Sajnos határon túl is fontosabb volt a Fidesznek a klientúraépítés, mint a nemzetépítés.

2023. jún. 27. 12:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os!

Nem gondolom úgy, hogy az államnak nem kellene kiállnia a határon túli magyarok jogaiért, de szerintem addig csak ártanak a határontúli magyaroknak, míg nem beszélnek érdemben a különböző államokkal de nagymagyaroszágos sálakban mászkkálnak képpviselők,és a különböző anyagi támogatások csak az adott országon belüliferszültségeket növelik, szélsőségesek terjeszthetik emiatt,hogy a magyarok revíziót akarnak és lehet hogy serkenti az asszimilációs törekvéseket, pontosan úgy, ahogy ez itthon a Dualizmus korában történt.

Szerintem itt vagy egy magasabb szintű szervezet, vagy tényleges egyeztetés érhet el bármit is de megeshet, hogy ezt a kérdést rosszul látom,és nyitott agyok arra hogy ebben a kérdésben felülvizsgáljam az álláspontomat.

13-as voltam.

2023. jún. 27. 13:28
 18/22 Reigol válasza:

Egyrészt a közgazdaságtanban nincs ilyen fogalom, hogy extraprofit. Másrészt az állami megrendelésekből és Uniós támogatásból felhízlalt, de a piacon önerőből versenyképtelen Fidesz közeli új földesurak profitját miért is nem akarod extrán adóztatni?

Harmadrészt a Fidesznép kádáristább ( bocsánat a magyartalan kifejezésért) pártot ma Magyarországon nem találsz.

2023. jún. 28. 21:31
 19/22 anonim ***** válasza:

19

Mitől lenne a fidesz sokkal "kádáristább", mint a mai ellenzék (leszámítva a Mi Hazánkat)? A mai "magyar" ellenzék egy az egyben eurokommunista elveket tesz magáévá. Nézz utána, hogy miket takar az eurokommunizmus, aztán gondolkodj el egy kicsit.

2023. jún. 29. 09:26
 20/22 anonim ***** válasza:
18%

"Mitől lenne a fidesz sokkal "kádáristább", mint a mai ellenzék (leszámítva a Mi Hazánkat)?"

A fidesz beszélt extraprofitról, hozott 5 éves tervet, bevezette az ársapkákat stb, csupa komcsi lépés.

"A mai "magyar" ellenzék egy az egyben eurokommunista elveket tesz magáévá."

Az a baj, hogy ez nem igaz.

Ahogy hogy eurokommunistának hívjunk egy pártot ELENGEDHETETLEN, hogy az hirdesse a kommunizmusra történő átállást egy ponton. Ez egyetlen ellenzéki párt sem hirdeti. Önmagában meg az kevés, hogy szexuális kisebbségek jogainak védelme, mert az nem kommunista találmány és nem is feltétele annak.

2023. jún. 29. 09:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!