Románia életszinvonalban lehagyta Magyarországot. Oda is elkezdődik a kivándorlás?
#6 2003-ban voltam osztálykiránduláson. 1000 ft volt 150.000 lei.
Éltünk mint a kiskirályok, most meg...
"Csak Bulgária van mögöttünk, életszinvonalilag."
Meg Németország.
10# Erdélyben és Kelet Magyarországon kb ugyanazt fogod látni, Erdély annyiban van előnyben hogy van egy Kolozsvár meg Temesvár, de ennyi. Aztán ott van Moldva ami szegényebb mint bármilyen magyar régió, és ez úgy Románia 1/3-át fedi le.
Bukarest nagyon fejlett, talán kicsit jobb mint Budapest, viszont Oltenia és Muntenia nem egy nagy szám, kb olyan mint Borsod.
Érdemes azt is megnézni, hogy Magyarországon a lakosság 1/4-e él Budapesten és Pest megyében (amik fejlett régiók), ezzel szemben a románok töredéke él Bukarestben, Temesváron vagy Kolozsváron, a románság még mindig eléggé falusi népesség.
Erdélyi vagyok én is de nem látom ezt a nagy jólétet errefelé. Aki teheti megy el Mo-ra, olaszba, spanyolba. Amiben a románok jobbak hogy kiállna magukért és összetartóak, viszont szerintem egy átlag román munkás lustább mint egy magyar, olyan balkánibb.
Ha életszínvonalban nem sokkal, de fejlődési potenciálban sokkal több van a Román Köztársaságban, mint Hungary-ben.
Hungary mi a fenének létezik?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!