Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Románia életszinvonalban...

Románia életszinvonalban lehagyta Magyarországot. Oda is elkezdődik a kivándorlás?

Figyelt kérdés

2023. jún. 22. 17:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
73%
Ha lépünk az EU-ból én keresek magamnak egy erdélyi magyar lányt, akit el tudok venni román letelepedési engedélyért, nagy biznisz lesz, just sayin'
2023. jún. 22. 17:49
 2/24 anonim ***** válasza:
19%
Nem hagyta le, egy pillanatnyi fogyasztási érték nem azonos az életsznvonallal, a megtakarítás és a vagyon a mérvadóbb.
2023. jún. 22. 17:49
 3/24 anonim ***** válasza:
78%
2, Csak Bulgária van mögöttünk, életszinvonalilag. Lehagyott minket Románia. Well done nemzethykeresztényhazafi politika.
2023. jún. 22. 17:51
 4/24 anonim ***** válasza:
18%
Plot twist: Románia életszínvonalban nem hagyta le Magyarországot.
2023. jún. 22. 17:58
 5/24 anonim ***** válasza:
81%
#4 Nem plot twist: a jobboldal továbbra is tagadja a valóságot.
2023. jún. 22. 18:05
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Oké, mondjuk nagyjából egy szinten vannak. A kis eltérés nem érdekes, változhat is, meg annyiért nem is fog senki átköltözni.

A döbbenetes az, hogy aki idősebb, az még emlékszik arra, mekkora volt a különbség az 1980-as évek végén, amikor ott megdöntötték a Caucescu-rezsimet, nálunk meg a Kádár-rendszer véget ért. Ott szinte éheztek az emberek. Olyan történetekre emlékszem, hogy átjöttek erdélyi magyarok és a 8 éves (!) gyerekük el volt ájulva, mennyi tojás van nálunk a boltban. Akkor, amikor még nem voltak bev.központok nálunk sem, és bár mindig volt áru a boltokban, nem volt olyan áru-dömping, mint ma, a fogyasztói társadalomban.

Na, ebből a különbségből jutottunk el oda, hogy most kb. egy szinten vagyunk!

2023. jún. 22. 18:06
 7/24 anonim ***** válasza:
12%

Jah, azért ott az EU-ban a legnagyobb a mélyszegénység, mert lehagyta:

[link]

2023. jún. 22. 18:07
 8/24 anonim ***** válasza:
7%

Igazold, hogy a román életszínvonal lehagyta a magyart.

2023. jún. 22. 18:12
 9/24 anonim ***** válasza:
35%

Abban végülis igazad van, hogy ez nem plot twist, hisz nincs benne semmi meglepő.

2023. jún. 22. 18:12
 10/24 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos igen. Romániából költöztem Magyarországra, de néha elgondolkodom, hogy nem biztos, hogy jól döntöttem. Igaz a falvak katasztrofális állapotban vannak ott, de a városokban magasabb az életszínvonal. Ami azért furcsa, mert nem is olyan rég ez még elképzelhetetlennek tűnt.

A románoknak szerintem sokkal jobb a diplomáciai érzékük, mint nekünk, amiből rengeteget profitálnak. Nem hadakoznak folyton mindenkivel, mint Magyarországon. Hogy itt miért kell, azt nem is nagyon értem.

2023. jún. 22. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!