Magyarországon miért nem vezeti be a kormány a sziesztát nyáron, mint Olaszországban?
Nem, nem a kérdésre adtál választ.
A kérdés az volt, hogy a KORMÁNY miért nem vezeti be a sziesztát.
Erre te leírtad, hogy TE miért nem vezetnéd be.
Innentől kezdve ez egy személyes vélemény, így szimpátia-pontozást kapsz.
Itt már régóta egyetértés, vagy egyet nem értés kifejezője a pontozás.
99 százalékban.
"Mert Én, mint ahogy gondolom a kormány is, a dolgozók esze szerint próbál meg gondolkozni"
Nem, te továbbra is a saját eszed szerint próbálsz gondolkodni.
De vannak ám olyan dolgozók is, akik nem ilyen könnyű fizikai munkát végeznek az árnyékban, mint az ablakozás.
Hanem nehéz fizikai munkát a tűző napon, mondjuk utat építenek, ácsolnak, betonoznak, stb.
És mondjuk ha ilyen helyen dolgoznál, és lennél már 50-60 éves, akkor te sem szeretnél infarktust kapni a 40 fokban 40%-os páratartalom mellett, csak mert nincs hozzá jogod, hogy a legdurvább melegben arra a 2-3 órára elvonuljál egy légkondicionált helyiségbe.
Hány éves is vagy? Valami huszonpár, ha jól rémlik.
Majd térjünk erre vissza, amikor 50-60 leszel.
Amúgy meg oda ne sz-rjak már, hogy ablakokat cipelgetsz, te tényleg azt hiszed, hogy ettől valami rettenthetetlen Rambo vagy?
A te korodban külszíni bányában dolgoztam, egész nap csákányoltam, 15 kilós bontókalapáccsal dolgoztam, több száz kilós síndarabokat emelgettem, napi 50-60 tonna követ mozgattam meg a tűző napon a legdurvább kánikulákban is.
Ennél nehezebb fizikai munkát te Magyarországon nem találsz, jöttek oda mindenféle emberek, útépítők, volt pécsi szénbányászok, stb., mindenki azt mondta, hogy ilyen nehéz fizikai munkát még életében nem csinált.
Nem egy embert láttam ott összeesni, elájulni a melegben.
Már akkor is örültem volna, hogyha legalább azt a legdurvább pár órát az ilyen nagyon súlyos kánikulákban az árnyékban lazíthattam volna, és inkább dolgoztam volna le később.
És hozzáteszem, hogy már csupán ez alatt a 20 év alatt is, ami azóta eltelt, sokkal rosszabbak lettek a hőhullámok.
Bizony teljesen indokolt volna legalább néhány munkakörben és legalább a hőségriadós napokra a kötelező szieszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!