A fidesz szavazókat nem zavarja a korrupció?
38
Mindenkit alapból átléptettek, aki maradni akart annak kérvényezni kellett. De ott volt a kormány részéről a fenyegetés, hogy aki marad az ne számítson állami nyugdíjra. És egyébként azt ígérték, hogy mindenki állami számlán visszakapja.
Az ilyen "haverom is így járt" meg hasonló alátámasztó lózungokat nem kommentálom.
13 évig működött a rendszer.
Tudod akik nyugdíj előtt elpatkolnak, azok családja az állami befizetésből semmit nem kap. Infláció feletti hozamot fizettek, szóval még az Orbán dielettáns politikája miatti infláció mellett sem romlott az értéke. Vagyis szép hozam lett volna, ha nem zabálja fel az infláció. Vagy másképp, a befizetéseinek értéke mind megmaradt 23 éven keresztül mai értéken.
És igen, ami többek között a magánnyugdíj vagyonnal történt, az nyugaton elképzelhetetlen.
39
Senki nem mondta, hogy a fidesz gyártotta. De ők bizniszeltek vele. Arányaiban annyit, mint az esküvői példában. 40-es válaszban elintézed annyival, hogy rossz közbeszerzés, ami nem lopás.
Letelepedési kötvény 160mrd (adófizetőknek 30mrd veszteség)
20ezer pénzes külföldit engedtek pénzért az EU-ba + családjukat. Az ún. migránsok között bűnözők, terrorista szervezethez köthető személyek is. Erre is van válasz? Az a helyzet még csak a felszínt kapargatjuk, mondok én neked 100-at is ami egyáltalán kiderült, de egy vaknak hiàba magyarázom, hogy milyen szép a naplemente. Ha nem születéstől fogva vak, emlékezhet rá (ha ő is akar), egyébként lehetetlen.
Tudja valaki hova lett ez a fideszes, aki itt tátott szájjal rohant be a faszerdőbe?
Sorolnám én neki a lopásokat, de elakadtunk itt már az elején :DDD
41
"Az ilyen "haverom is így járt" meg hasonló alátámasztó lózungokat nem kommentálom."
Nem is kell. Elég ha én tudom, hiszen közvetlen munkatársam, és láttam a papírját. Felháborító volt. És nem csak ő járt így, erről sok cikk íródott.
"És igen, ami többek között a magánnyugdíj vagyonnal történt, az nyugaton elképzelhetetlen."
Éppen most kezd elég elképzelhető lenni a franciáknál és már a hollandoknál is. Biztosan véletlen.
"Senki nem mondta, hogy a fidesz gyártotta. De ők bizniszeltek vele."
Azt írták, hogy fideszes haveroktól vettek lélegeztető gépeket.
44
Mi abban a felháborító, hogy 21 vagy mennyi évet írtál, a befizetések infláción felül kamatoztak? Nem érted szerintem ez mit jelent. Ha befizetett 21 éve mondjuk egy összegben 900ezret, 21 év alatt legyen az infláció mondjuk 50%, akkor ha kapott a cimbid 9ezret, az azt jelenti, hogy az orbán elvitt tőle 900+450 ezret, ő azon felül kapott 9ezret, mert az volt az infláción felüli rész. Ez a felháborító.
Ja és jó ha az ember tisztában van vele, hogy egy 2008-as banki pénzügyi világválság után is megmaradt az emberek befizetett nyugdíjvagyona, sőt ahogy írod, még infláción FELÜL is kamatozott. Volt akinek jobban volt akinek kevésbé, ez attól függ, ki milyen kockázatú befektetést engedett a biztosíójának.
Egyébként törvény írta elő, hogy a befizetések 50%-a állampapírban kellett hogy legyen, szóval ha valakinek volt 100ezer magánnyugdíj megtakarítása, abból 50% az államnál volt és a biztosító azt a részt nem tudta a piacon forgatni.
"Éppen most kezd elég elképzelhető lenni a franciáknál és már a hollandoknál is. Biztosan véletlen."
Persze, meg másfél éve a háború alatt az ukránok minden nap szétestek, óriási bajban voltak stb. Meg Cseh Kata elcsalt 4 mrd-ot, de azzal sincs semmi azóta se nagyon érdekes. Ezek a narancskommunisták azt csinálják, amit az elődeik pár évtizede. Megvádolják az ellenfeleiket, lejáratják. Egyedül a koncepciós perek maradnak el, mert azt egy mai EU-ban még ők sem tudják kivitelezni.
"Azt írták, hogy fideszes haveroktól vettek lélegeztető gépeket."
Ja, ha az esküvős példánál maradok, te tőlem veszed meg 4x áron a 10x mennyiségű adagot, akkor abból az következik, hogy én gyártottam?
Igen, volt egy fideszes cég, akit beiktattak a magyar állam és az eladó közé, tudod amelyik kivette a sok mrd-os osztalékát aztán felszívódott. De biztos lehetsz benne, hogy a kínaiaktól sem áll távól egy kis korrupció, biztos hogy csúsztattak vissza valami kis aprót azért a fidesznek, hogy sokszoros áron vettek tőlük lélegeztető gépeket. Nem nézted az M1-en? Ezt este 25:30-kor adták a hiradóban.
Hogy az esküvős példa kicsit közelebbi legyen, gondold azt, hogy a leendő apósod fizeti a számlát, aki 1,5M helyett 60M fizet. Esetleg a maradék 58,5M szerinted nektek nem jöhetett volna jól? Egy használt családi ház meg egy olcsóbb új autó is kijött volna nektek ajándékba :).
És rögtön elérkeztünk oda, ahol teljesen megszüntél létezni mint potens tényező a vitában, hallgatsz vagy beböfögsz féligazságokat vagy hazugságokat, amiket tudsz a fidesz médiából.
És mint hívő, már nem akarsz hallani több lopást amit a vallásod leple alatt követtek el. Hanem elfordulsz és mész vissza a nektek teremtett párhuzamos valóságba, ahol minden rosszért, amit 13év 2/3 után mind tapasztalunk, Brüsszels Soros USA és az Ellenzék a felelős. Ők semmiért.
44
"Mi abban a felháborító, hogy 21 vagy mennyi évet írtál, a befizetések infláción felül kamatoztak? Nem érted szerintem ez mit jelent. Ha befizetett 21 éve mondjuk egy összegben 900ezret, 21 év alatt legyen az infláció mondjuk 50%, akkor ha kapott a cimbid 9ezret, az azt jelenti, hogy az orbán elvitt tőle 900+450 ezret, ő azon felül kapott 9ezret, mert az volt az infláción felüli rész. Ez a felháborító."
Itt az volt a probléma, hogy az egyik kollégám 21 éves hozama 9000 forint volt, egy másik kollégámé pedig 140 ezer forint 14 évre. Az egyik Axás volt, a másik meg Zignalos. Érted mi a gond?
"Persze, meg másfél éve a háború alatt az ukránok minden nap szétestek, óriási bajban voltak stb. Meg Cseh Kata elcsalt 4 mrd-ot, de azzal sincs semmi azóta se nagyon érdekes. Ezek a narancskommunisták azt csinálják, amit az elődeik pár évtizede. Megvádolják az ellenfeleiket, lejáratják. Egyedül a koncepciós perek maradnak el, mert azt egy mai EU-ban még ők sem tudják kivitelezni."
Hogy jön Cseh Kata a francia és a holland példámhoz? Te nem olvasol francia híradásokat vagy hollandot? Mindkettő általában (ha nem is mindig) elérhető angol nyelven is. Cseh Kata engem nem érdekel. Mint nő is csúnya.
"Ja, ha az esküvős példánál maradok, te tőlem veszed meg 4x áron a 10x mennyiségű adagot, akkor abból az következik, hogy én gyártottam?"
Arról írtatok, hogy a fidesz gyártotta le. Még hányszor írjam le, hogy nem ők voltak a gyártó?
44
"És mint hívő, már nem akarsz hallani több lopást amit a vallásod leple alatt követtek el."
Visszaolvastam a beszélgetéseteket, és igazából a lélegeztetőgépes dologgal jöttél, mint "rengeteg lopással" amiben többször is tévedtél. Te mindig lemész személyeskedésbe amikor hülyeségeket hordasz össze?
46
"Itt az volt a probléma, hogy az egyik kollégám 21 éves hozama 9000 forint volt, egy másik kollégámé pedig 140 ezer forint 14 évre. Az egyik Axás volt, a másik meg Zignalos. Érted mi a gond?"
Ezt hívják öngólnak, amivel bizonyítod, hogy aki hamarabb kiszállt, az többet kapott, mert a másik a fidesz évei alatt elvesztette a befektetései hozamának javát. De az értékét még így sem. Mint írtam, volt többféle kockázatvállalási lehetőség honnan tudjuk melyik mit választott. A biztos kicsi vagy a bizonytalanabb nagy hozam.
De ezek szerint mindkettő megtakarítása az inflációt is beleszámítva értéken 100%-ban megmaradt és mindkettő kapott még kamatot is.
Csak gond van a fejekben, mert azt hiszik, ha beraknak 100.000Ft-ot a bankba 1 évre és az kamatozik 10%-ot, azaz 10.000Ft-ot, az nyereség. Akkor jön az inflációs érték amit le kéne vonni, ami mondjuk hála orbánnak 25%, valójában veszített 15.000Ft-ot. (Nagy segítség ez a magyar családoknak! :D ) Ugyanez lefordítva magánnyugdíj esetére, ha kifizet neki a biztosító 1.000Ft-ot, akkor valójában összesen 26.000Ft-ot fizetett ki, csak 25.000Ft elment az inflációra és az államnál van. De ha nem érted még mindig szerintem olvass inkább könyveket és ne irogass.
Majd a francia meg holland esetet akkor hozd fel, amikor megvalósult olyan módon vag rosszabban, mint nálunk. Az a nagybetűs NYUGAT.
"Arról írtatok, hogy a fidesz gyártotta le. Még hányszor írjam le, hogy nem ők voltak a gyártó?"
Nem írtam róla semmit, az általatok balos média talán a "Nyugati Fény" nevű ami DK-s, a 444, átlátszó, hvg stb. csak azért "balos" nektek, mert a balos balhék mellett a fideszes mutyikról is mernek írni, ami nálatok elképzelhetetlen!
Adjál már egy linket ahhoz a cikkhez, ahol a kínai lélegeztetőgép biznisznél bárki azt írta, hogy azt a fidesz gyártotta.
A fidesz is gyártatott, külön 1.000db-ot (nagy segítség ez a magyar családoknak! :D ), miután rájöttek, hogy a 16.000db beszerzés elhibázott volt, Brüsszel elhibázta ezt is. Alább a cikk, ami bizonyítja, hogy itt is kevered a szezont a fazonnal.
"Hazai lélegeztetőgép-gyártásért lelkesedett 2020 őszén Szijjártó Péter és Rétvári Bence. A külügyminisztérium 1.000 gépet vásárolt a holland-izraeli hátterű, de Vácott működő Celitrontól. A gépek akkor készültek el, amikor már halmokban álltak a százmilliárdokért Kínából vásárolt eszközök. 2021 nyaráig 484 darab Celitron-készülék hazai kórházakhoz került, de jutott belőlük Jordániába és Bosznia-Hercegovinába is. Az állami megrendelés 2020-ban milliárdos nyereséget hozott a Celitronnak, ám 2021-ben már újra veszteséges volt, és honlapján nyoma sincs a lélegeztetőgépnek.
„Elkészültek a Magyarországon gyártott, világszínvonalú lélegeztetőgépek” – 2020. szeptember 25-én az origo.hu Szijjártó Péterre hivatkozva arról számolt be, hogy „a Magyarországon gyártott lélegeztetőgép technológiai szempontból ma a legjobb a világpiacon: korhatár nélkül alkalmazható, alacsony energiafelhasználású és függetleníthető a kórházban lévő intenzív osztályokon rendelkezésre álló sűrített levegőt biztosító kiállásoktól.”
A Celitron egy magyar gyártó cég."
Tehát nem mi írtunk róla, hanem a fidesz számolt be róla sikerként, hogy gyártattak még 1.000db-ot abból, amiből már 10ezerszám állt a raktárakban :D Nagy segítség ez a magyar családoknak. :D
47
Elég szelektív a látásod.
Hármat hoztam fel de az utolsóra már nem is reagáltál, a többinél is tele vagy tévedéssel, nem én, hanem te.
Az első volt a 300 mrd lélegeztető
A második a 3000mrd magánnyugdíj vagyon
A harmadik a 160mrd letelepedési kötvény. (+30mrd veszteség az államnak)
49
A 47-es nem én vagyok.
A lélegeztetőre azt írtad, hogy fideszes haveroktól vették. Erre írtam, hogy butaság, mert itthon nem gyártanak lélegeztető gépeket. Utána írtad, hogy akkor a beszerzésekkor lophattak, de erről még cikk sem került ki sehová.
"Ezt hívják öngólnak, amivel bizonyítod, hogy aki hamarabb kiszállt, az többet kapott"
Már bocs, de egyszerre szálltak ki.
"A harmadik a 160mrd letelepedési kötvény."
Itt meg nem lopás volt, csak egy bóvli üzlet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!