Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan meglepő az, hogy...

Miért olyan meglepő az, hogy manapság az ember idővel inkább távolabb költözik a munkahelyétől?

Figyelt kérdés
Fiatalon általában mindenki beköltözik a nagyvárosba. Próbálgatja magát, keresi a jó és jobb munkahelyeket, megpróbálja élvezni az életet. Pár év alatt aztán kiderül, hogy meg tud e élni abban a városban. Sokan rájönnek, hogy nem tudnak albérletet fizetni ott, mert nem jött össze kapcsolat, is egyedül meg sok az ára. 35 évesen meg már nem feltétlenül az őszinte segítségről szól egy kapcsolat, elvárások vannak. Így az emberek többsége megsegíti magát és elköltözik vidékre, hogy onnan járjon be a vidékinél tényleg magasabb bérért.
2023. jún. 21. 05:34
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Mert akar a t.köm sem utazgatni minden nap, amikor már laktam benn is, kényelmes távra a munkahelytől. Ha te nagy tervekkel mentél fel Pestre, hogy majd albi, kapcsolat, jó munka, esetleg család és saját lakhatás, persze, hogy visszalépés ha 30+évesen ugyanúgy egyedülállóként semmid nincs és Piripócsra költözöl vissza albiba.
2023. jún. 21. 05:54
 2/9 anonim ***** válasza:
25%
Ez még mindig csak a magyaroknál fura. A magyar nem feltétlen egy mobil nép, ezért tartja furának a szitut.
2023. jún. 21. 06:36
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Az ember ma sem költözik távolabb a munkahelyétől.

Inkább a munkahelye költözik távolabb tőle.

Manapság nem szokás onnan nyugdíjba menni, ahova az ember elsőre elhelyezkedik. Sőt, 5-10 évnél többet nem is töltenek el ugyanazon a munkahelyen az emberek.

Ugyanakkor ha valaki saját lakóingatlant szerez magának, akkor azt nem csereberéli egy másik munkahely miatt.

2023. jún. 21. 06:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell butaságokat leírni.

Kérdező

Amit leírtál az mindig is egy gyakori helyzet volt. Amíg egyedülálló valaki addig kevés helyjel, kisebb lakással is beéri és a pénzét csak magára költi, könnyebben együtt tud esetleg lakni másokkal. Sokan - nem mindenki - szeretnek bent lenni a sűrűjében, a városban, mert az életüknek az a fontosabb része hogy hova tudnak menni buliba, szórakozni, a barátokkal mit csinálhatnak szabadidőben.

A lakások mindig is olcsóbbak voltak a város központjától távolodva és akinek már lakás vásárlása a szándéka az gyakran köt kompromisszumot és költözik távolabb, csak meg tudjon fizetni egy lakást/házat amit a belvárosban/városban nem tudna. Egy kisgyerekes családnak már teljesen más a fontos a környezetében.

Ez nem manapság van így, ez a realitás.

De ettől még éppen úgy mindig is volt, hogy aki megteheti az nem költözik messzebb a munkahelyétől. Az is hogy a munkahely költözik máshová, az illető meg marad. Vagy minden más.

Ami neked furcsa vagy amin meglepődsz, az nekem természetes - és fordítva is igaz lehet. A fiatalok meg most tapasztalják meg azt ami nekem már 30 éve volt meglepő vagy ismeretlen.

2023. jún. 21. 07:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem mindenki szeret napi két órákat ingázni még autóval sem, nem hogy tömegközlekedéssel, általában ezért költöznek közel.

Aki távol lakik a munkahelytől, az naponta jelentős órákat elpazarol az ingázással.

2023. jún. 21. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Én papucsba sétálok be a munkahelyemre. 13:40-kor elindulok, este 22:10-re lezuhanyozva itthon vagyok. Költözzön az akinek két anyja van🤦‍♂️😂
2023. jún. 21. 08:28
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha valaki 35 évesen csak itt tart akkor az egy igazán nyomorult élet,egyszerűbb lenne keresni egy vasúti sínt.
2023. jún. 21. 08:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem laknék a belvárostól 15 percnél messzebb, másrészt nem végeznék olyan munkát, ahol nincs nagyjából korlátlan homr office. Szóval ilyen jellegű problémám nincs.
2023. jún. 21. 08:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Én szeretek minimum 30 percet utazni a munkahelyemre, szerintem van jelentősége és annak is hogy ne mindig forgalmas utakon át vezessen az út, de nyilván nem vagyunk egyformák.
2023. jún. 21. 19:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!