Magyarországon jelenleg miért nehéz megfelelő munkaerőt találni?
Ahogy èn látom azért, mert ritka, hogy az adott munkára vesznek fel és csak azt kell végezni. Talán csak a multik tartják ezt be.
A legtöbb esetben a cég spórolni akar a dolgozókon és 3 ember munkáját rálőcsölni 1re. Vagyis a dolgozó 1 fizuért 3 munkát végezzen.
Mit értesz megfelelő munkaerő alatt?
-Olyat aki nem panaszkodik,ha egy hónapban 3 hétvégét dolgozik?
-Vagy olyat aki akarata ellenére megfenyegetve vesznek rá a túlórára?
-vagy olyat akinek nincs családja?
A munkavállaló is egy emberi lény
-Túlórázni kellene amíg ez meg az be nem lesz fejezve..
-Nem lehet 4 után mennem kell a gyerekért
-Nem szeretsz itt dolgozni?
Százan állnak a kapuban a helyedre várva...
-Csak vigyázzatok rátok ne törjék a kaput
Konkrétan ez így ez a párbeszéd, elhangzott köztem és a főnököm között.
De ismerős ez 12...
2020 covid.
A májusi ovi bezárásra már elfogyott a feleségem éves szabija, így mondtam a melóhelyen 1 hét szabira kell mennem, mert bezárt az ovi...otthon kell maradnom a gyerekkel.
Persze x megértjük a jelen helyzetben.
Visszamentem 1 hét múlva.
Legyszives gyere fel az irodába.
Melyiket választod? Azonnali hatályú felmondás, vagy közös megegyezésű?
12# vagyok
13#
Persze,hogy ismerős ez.
Ilyen hitvány tróger munkahelyekből és lelketlen ostoba vezetőkből dunát lehetne rekeszteni.
Most egy multinál dolgozok
( legkésőbb januárban ki kell mennem külföldre dolgozni ilyen árak mellett)
Szóval ki neveztek fölénk tavaly részlegvezetőnek egy régota itt dolgozott.
Egyetlen jó vonása hogy végtelenül lojális a céghez.
Nagyon egyszerű melós ember,de szerintem 8 általanosnál nem lehet nagyobb végzettsége.
Emlékszem január végén kaptunk 10.000 forint fizetésemelést.
Ott áradozott,hogy micsoda rendes munkahely ez,hogy.megbecsülik a dolgozót stb.
Aztán mondtuk neki,hogy hát igen,de az infláció több mint 25%volt.
Erre csak annyit kérdezett,hogy mi az az infláció?
Úgy röhögtünk rajta ott és akkor a többi kollégával,hogy még a könnyünk is kifolyt.
És ő a főnökünk ő osztja be a munkaidődet,ő adja a feladatokat.
De pont ezért probléma, hogy nincsen érdekvédelem, nincsen szakszervezet Magyarorszagon és egy családos embert rajta kívül álló okok miatt simán az utcára tesznek a 2020as felvételi létszámstopp közepén.
Közben meg a kormány válasza annyi volt a 700ezer covid állásvesztőnek
-Keress munkát nem segítünk és bekaphatod!
Igazad van
A magyar kormány azoknak a beteg embereknek is ezt mondja akik sajnos nem képesek megfizetni a magánklinikákat.
És kénytelenek az ingyenes TB által finanszírozott, kórházi ellátást, magyar Tajgetoszt igénybe venni.
Azoknak a betegeknek is azt mondja a kormány,hogy "bekaphatod".
Túlzásba viszik a válogatást a munkáltatók, - nem a képességek a lényegesek számukra, hanem minden egyéb más "szempont". Tudok olyan helyet, ahová maga a Jézus is jelentkezhet - fehér lepelben, - azt is elhajtanák a halál f@szába, mert nincs ember, aki megfelelne nekik!
És nemhogy lejjebb adnának az "igényeikből", inkább vegetálnak, miközben kinyírják azokat is, akik még nem menekültek el onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!