Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon jelenleg miért...

Magyarországon jelenleg miért nehéz megfelelő munkaerőt találni?

Figyelt kérdés
Főleg az olyan szektorokban ahol nem kell magas végzettség viszont olyan hű de magas bért sem tudnak adni a dolgozóknak. A legtöbb aki ilyen pozíciókra jelentkezik vagy még ahhoz sem ért amihez szinte az óvodás is, vagy link, vagy a világ összes pénzét szeretné bérnek vagy a rosszabb mikor együtt a három.

2023. jún. 20. 22:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%
Mert az értelmes emberek már dolgoznak, annyi új munkahely lett 2010 óta. A selejt az, akit még újonnan be lehetne vonni.
2023. jún. 20. 22:39
 2/17 árokpart ***** válasza:
42%
Kérdező! Most már egész biztosan tervezheted a boldog nyári vakációdat a pártközpontban szinte száz százalék, hogy átmentél a holnapi záró szigorlatodon.
2023. jún. 20. 22:42
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Mert olyan siralmas béreket kínálnak, ami már a magyar ingerküszöbét is megüti. Teljesen jogosan.
2023. jún. 20. 22:44
 4/17 A kérdező kommentje:

#2 Árokpart, ismét nem értetted a kérdés lényegét: nem pártközponti vagyok hanem épp az ellentetje, de ismerőseim sem találnak épkézláb embert a cégükbe.

#3 Nyilván jó lenne ha mindenkinek lehetne, de pl egy portásnak mégsem lehet nettó félmilliót fizetni sok helyen.

2023. jún. 20. 22:48
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

Melyik szektorra gondolsz?

Amúgy valsz azért, mert aki motivált és szorgalmas annak a többsége már külföldön van.

2023. jún. 20. 22:48
 6/17 A kérdező kommentje:
#5 Hát ez is igaz.
2023. jún. 20. 22:49
 7/17 DK-s ***** válasza:
66%

Nálunk alapvető hozzáállási gond az, hogy a munkaerő kiválasztásánál az elsődleges szempont a "papír", vagyis a végzettség.

Rengeteg olyan szektor van ahol simán lehetne alkalmazni betanított melósokat is, de nekik mondjuk az érettségizett kell. Miért hiszi azt szinte mindenki, hogy a bizonyítvány tudást is takar?

Az építőipar a legjobb példa. Számtalanszor előfordul hogy kihívnak egy vállalkozót, aki szakemberek sorát vonultatja fel, és több kár lesz mint haszon. Aztán jön a "kisiparos" a betanított melósaival, és helyrehozzák a "szakemberek" elbaxott munkáját.

2023. jún. 20. 22:50
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert ahogy a mondás tartja, kis pénz, kis foci.
2023. jún. 20. 22:53
 9/17 anonim ***** válasza:
67%
Most másfél éve viszonylag jó helyen dolgozom, bár nem a szakmámban, csak érettségihez kötött, de jól elvagyok. Nagyanyám szokta is mondani, hogy becsüljem meg a munkahelyemet. Én ezt meg szoktam fordítani, szerintem a munkahely becsülje meg a normális alkalmazottjait, ha már hajlandó volt valaki a cégbe alkalmazottnak :D Nehéz jó munkahelyet is találni, de jó munkaerőt még nehezebb. A pénz sokakat motivál, ezért mennek ki külföldre, de nekem mondjuk prioritás az, hogy közel legyen a meló, és ne kelljen mondjuk utazás miatt 1 órával korábban kelnem, pláne nem kiköltözni egy idegen országba.
2023. jún. 20. 23:17
 10/17 anonim ***** válasza:
Mert az Isten-komplexusos embereknek a tökéletes sem elég jó.
2023. jún. 21. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!