Egyetértesz azzal, hogy a magyarországi választásokon a szavazatok az állampolgár értelmi képességeinek megfelelő értékkel rendelkezzenek?
"Nem, ez nem is lenne megvalósítható, és nem is lenne demokratikus."
Az demokratikus, ha egy buta embert krumplival rávesznek arra, hogy szavazzon egy pártra? Miközben elképzelése sincs arról, hogy kik a jelöltek, vagy hogy mi a programja az adott pártnak?
Az alacsony IQ-val megáldott emberek is képesek lehetnek eldönteni, hogy mi az érdekük.
Például, ha éppen egy mentálisan sérült, gyámságra szoruló személynek arról kell szavaznia, hogy csökkentsék-e a neki járó támogatást, akkor arra ő nemmel fog szavazni. Vagy ha már szokás szerint a feje felett előre eldöntötték a kérdést és csökkentették a neki járó támogatásokat, akkor legközelebb másokra fog szavazni.
Inkább tájékozottság és érdekek kérdése, hogy ki mennyire tud felelős döntést hozni. Illetve attól is függ, hogy a propaganda mennyire rafináltan férkőzik be az emberek fejébe, mert egy magas IQ-val rendelkező embert is meg lehet téveszteni.
Inkább a propagandát kellene felszámolni és a helyét át kellene adni a több szemszögből tálalt tájékoztatásnak és az ezekről szóló vitáknak.
Nem, ez a liberálisoknak, baloldali értelmiségnek kedvezne. Mert ők azért elvileg nem lennének hülyék, csak az élethez, irreális elméleteik vannak, pl. ha levágják a micsodádat, akkor már nő vagy, sőt le sem kell vágni hozzá. A multikulti meg működik... Bár lehet, hogy a növekvő kisebbség ellen ez egy nagyon jó eszköz lenne, és a magyarok érvényesülnének a belpesti kozmopolitákkal szemben is.
Szerintem patrióta teszt kellene, és tájékozottsági teszt. A magas IQ-jú emberek is nagyon tájékozatlanok szoktak lenni politikailag. Ha nem látja át valaki a politikát, pl. hogy Orbán nem nemzeti, hanem populista, akkor jobb, ha nem szavaz.
"Az demokratikus, ha egy buta embert krumplival rávesznek arra, hogy szavazzon egy pártra?"
Az demokratikus, hogy amúgy tanult, intelligens embereket megvesztegetéssel rávesznek, hogy szavazzanak egy adtt pártra?
Én értem a motivációdat, de ez nem megvalósítható. Az IQ és a tisztesség nagyon nem jár kéz a kézben.
Nem!
Ez a tanulatlan rétegeket kiszolgáltatotabbá tenné.
Választást lehetne nyerni olyan programokkal, amik csökkentik a jogaikat es a nekik járó jutattásokat.
Ez egy lépés lenne a kasztrendszerhez.
A demokráciában el kell fogadni ha többség nem arra a szavaz mint te és nem egy diktatorikusabb rendszerről ábrándozni.
Ezer szerint akkor most pl Hitler szavazhatna, és pár hónap múlva már sütné a valagadat a kremában, miután szívtál elég ciklonb-t...
Te, kis liberálnáci.
Nekem azzal van a bajom, hogy most a tanulatlan réteg egy olyan pártot szavaz az ország élére, ami azt a pénzt osztja szét a tanulatlan réteg között, amiért a szorgalmas, tanult ember akár egy életen át megdolgozott.
Például az élelmiszerárstop ilyen, sok családi vállalkozást tett tönkre, a KATA megszűnése szintén sok egyéni vállalkozót tett tönkre.
A szorgalmas ember életműve semmivé vált annak érdekében, hogy a tanulatlan szegény nép kapjon valami alamizsnát.
Tényként kezeled a szubjektív véleményed.
A vàlasztási eredményenek komplexebb okai vannak ennél.
Akik pedig az alternatívája lettek volna a jellenlegi kormánynak, pont így vitték a szakadék szélére az orszagot és a választási retorikajukbol se igen következett más.
Szoval 130 as iq-val se lehetet volna jól választani. Nem is voltam szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!