Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most akkor volt-e népírtás...

Most akkor volt-e népírtás Ukrajnában vagy nem 2014-2022 között?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, egyik órán beszéltünk a háborúról, a tanár mondta Putyin csak megvédi az orosz kisebbséget ezért sajnos bombázz szét ukrán városokat. A tanár állítása szerint Zelenszkij náci kormánya tízezrével gyilkolta az orosz civileket. Hiába vitatkoztunk vele, hogy ezt semmi nem támasztja alá, tanár mondta Putyin eddig mindig igazat mondott most se hazudik.

Meg a medvebajuszt húzogatták így megkapják.

Kérdésem, most ez igaz-e Zelenszkij 20 ezee orosz civilt ölt meg 2014-2022 között?

2023. jún. 19. 07:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%

"Szóval volt egy kezdeményezés - név nélkül - egy alig olvasott portálon"

Egyrészt az, hogy név nélkül írnak cikkeket, az kormányoldalon egy állandó jelenség. Másrészt pedig a forrás lehet, hogy egy kisebb portál, de a KESMA és NER médiahálózata megsegítik egymást ilyenkor :)

"ami a soros szervezetekről szólt"

Ez volt az alapfelütése a dolognak, de ha kicsit olvasgatnál (legalábbis próbálkoznál, nem fogok minden munkát elvégezni helyetted), akkor tudnád, hogy pl. a 888 kifejezetten az egyetemi tanárokra és kutatókra állt rá, hogy befolyásolják szegény hallgatókat. De egyébként is nem mindegy? Igazából mindent és mindenkit listáztak, akit tudtak.

[link]

[link]

"ahol be lehetett küldeni jobboldaliaknak IS ha az egyetemeken durván véleményterrorral találkoztak magukkal szemben."

Ismerjük ennek a realitását. Mármint azt, hogyha kaptak is volna ilyen beküldést, mennyire nem foglalkoztak volna vele. Volt is rá példa emlékeim szerint, de most elő nem keresem neked, minek? Láthatóan a kifogáskeresést választottad.

2023. jún. 19. 11:59
 22/26 anonim ***** válasza:
44%

#21 Nem ez volt az alap felvetés, hanem az, hogy korábban ÉN listáztam az egyetemi oktatókat, professzorokat pont az ellenkezőjéért.

Nem volt listázás.

Akkoriban a médiában rendszeres volt, hogy úgy nyilatkoztak egyes ismerten jobboldali oktatókról, mintha azok ráerőltetnék a véleményüket a hallgatóikra. Ezzel szemben jött sok olyan megszólalás, hogy nekik bizony pont az ellenkező tapasztalatuk van az egyetemeken és éppen a balosok, liberálisok erőltetik rá a nézeteiket a diákokra. Nekem magamnak is volt konkrétan ilyen oktatóm pár éve, akinek az előadásán külön fel is írtam magamnak, hogy véletlenül se hozzak szóba semmiféle politikai kérdést ha nem akarok megbukni, mert annyira nyomta a maga liberális agymosását az óráján. Ahogy kaptam olyan anyagot beadandó feladathoz ami tényszerűen hazugságokkal volt tele, nekem mégis az volt feladva, hogy mondjam el miért is olyan jó ez a tanulmány. Kerültem vitába is oktatóval gyakorlaton, ahol a többiek szerint is durván akarta ránk erőltetni a liberális nézeteit az oktató, nem fogadva el, hogy más nézőpontok is létezhetnek valami megítélésében.

De ezek vélemények. Nem listázás és nem is írtam meg sem névvel, sem egyetemet megjelölve senkinek, azon kívül, hogy beszéltem róla és elmondtam éppen olyan helytelen lenne ha más irányból lenne rákényszerítve a hallgatóra az oktató világnézete.

A "szegény hallgatókat" meg nem kell befolyásolni. Pont ez a lényeg, hogy ne tegye senki - ilyen módon még az oktató sem!

Betettél linket megint olyanról ami nem a vitatott kérdésről szól. Ez megint teljesen más téma, soros ügynökei után olyan "lista" ami az akadémiai kutatásokról szólt.

Szó sem volt itt semmiféle olyanról amiről én beszéltem, de persze az nem számít.

2023. jún. 19. 12:34
 23/26 anonim ***** válasza:
52%

"#21 Nem ez volt az alap felvetés, hanem az, hogy korábban ÉN listáztam az egyetemi oktatókat, professzorokat pont az ellenkezőjéért."

Te személyesen? Aligha mondtam ilyet. Úgy viszont, hogy "ti", mint fideszesek egy csoportja, akik mindent is bevédenek a kormány oldaláról, legyen az bármekkora blődség, úgy igen. Láthatóan közéjük tartozol.

"Szó sem volt itt semmiféle olyanról amiről én beszéltem, de persze az nem számít."

Nagyon is számít, csak úgy tűnik feltételezett egyetemi végzettséged ellenére sem tudtad megérteni a kritikámat.

Azt mondod, hogy csak vélemények elhangozhatnak és hogy mindenféle propagandát lehet mondani a hallgatóknak (#15-ös válaszod alapján). Most azt mondod, hogy amúgy nem lenne szabad semmilyen oktatónak befolyásolnia semmilyen hallgatót. Felmerül a filózófiai kérdés, hogy meddig tekintünk valamit véleménynek, nem pedig befolyásolásnak, de ebbe most ne menjünk bele, láthatóan idáig te sem gondoltad végig.

A kritikám alapja az, hogy bár a #15-ös válaszodban nagyon romantizálód, hogy kormánypárti propaganda is bekerülhessen az egyetemekre a véleményszabadság égisze alatt, ennek ellenére ugyanaz a véleményszabadság nem számított, mikor a fidesz, vagy annak holdudvara elkezdte listázni a véleménykülönbség másik oldalán lévő embereket. Kettősmércére hívtam fel a figyelmet.

"Betettél linket megint olyanról ami nem a vitatott kérdésről szól."

Betettem linket olyanról, amit te kérdeztél, mert vagy tájékozatlan voltál, vagy mert játszani akartad a hülyét. Nehogy az én hibám legyen már, hogy eleget teszek a kérésednek (#18-as válaszod).

Egyébként látványos, hogy miképp próbálsz kihátrálni ebből a konfrontációból.

Először megpróbálsz megkérdőjelezni, remélvén, hogy csak blöfföltem. Nem jött össze, ott vannak a linkek.

Aztán próbálod elkenni a dolgot, hogy amiért a listázás nem exklúzíve tanárok ellen szólt, ezért nem számít, csakhogy hozok még néhány cikket, amik bizonyítják, hogy a listázottak közül kiemelten voltak kutatók és tanárok is (nem meglepő, hisz az MTA botrány idején került elő ez a listázós dolog), elmarasztaló bírói végzéssel együtt.

És most azt próbálod bemagyarázni, hogy te személyesen nem voltál érintett ebben, meg egyébként is tudsz ellenpéldát mondani az életedből, mintha egy kicsit is számítana.

2023. jún. 19. 13:00
 24/26 anonim ***** válasza:
56%
Nem. A tanárod náci
2023. jún. 21. 07:20
 25/26 anonim ***** válasza:
28%
Teljesen igaza van a tanàrodnak. #24 Inkàbb azok nàcik, akik horogkeresztekkel masíroznak (Azov,Kraken). Ezek mèg vèletlen sem oroszok.
2023. jún. 24. 00:09
 26/26 anonim ***** válasza:
20%
Most is lenne nèpírtàs, csak Putyin, nagyon helyesen közbelèpett.
2023. jún. 25. 22:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!