Győztek a tanárok, mostmar nyugalom lehet köztük?
Azt állítod, hogy elolvastad a Parlament által elfogadott törvényt. Persze egy sorral korábban az az állításod, hogy a tanárok nem tudták, hogy még nem is akarnak róla dönteni a Parlamentben, szóval már itt kezdenek keveredni a dolgok. A lényeg, hogy még semmilyen törvényt nem fogadott el a Parlament, így olyat nem is olvashattál. Amúgyis kétlem, hogy egy 160 oldalas törvénytervezetet elolvastál volna, de ez más kérdés.
Ugyanígy azt mondod, hogy szakmai egyeztetés folyt. Na, a szakma ennek az ellenkezőjét állítja és a szakma által problémásnak ítélt pontokban nem is történt változás. Ilyen pontok például:
Végkielégítés elvétele/csökkentése, már azoknál is, akik nem lépnek be az új rendszerbe, hanem felmondanak.
A szabad tankönyvválasztásról sem szól, maradnak az állami propagandakönyvek az oktatásban.
Ugyanígy bekerül az átvezényelhetőség, amit a munkáltató, bizonyos élethelyzeteket leszámítva bármikor elrendelhet a járáson belül.
A teljesítményértékelés is egy teljesen homályos és zavaros dolog, főleg, hogy a még a jobboldali tanárok szerint is siralmas az előírt tanterv és a tankönyvek rossz minőségűek.
A törvény meg sem említi az elektronikus eszköz fogalmát, nemhogy kitérne a modern oktatásra, szükséges eszközökre, hogy hogyan kellene az új világ követelményeinek megfelelni, ha már arról szól a törvény, hogy "megújítsa" az oktatási rendszert.
Ugyanígy nem mond semmit az idegen nyelv oktatásáról, mert hát a 21. században a magyar nyelv pont elegendő a diákoknak, semmi szükség nem lenne az idegen nyelv oktatásának megreformálására, hiszen olyan jól állunk ebben a kérdésben.
Tehát állítólag a diákokért és a tanárokért van az új törvény, de az orvosi rendszerhez hasonlóan annyit tesz, hogy növeli a munkaterheket, kőbe vési, hogy a kötelező óraszámuk 110%-áig is végezhetnek helyettesítést a tanárok, elveszi a közalkalmazotti jogviszonyukat és a munka törvénykönyve alá rendeli őket. Az oktatásról pedig nagyjából semmit nem említ, nem fejleszti a rendszert, nem reformálja meg az eszközparkot, nem beszél arról, hogyan kellene a tanárokat fejleszteni, hogy a modern oktatási technikákat megismerjék, nem említ semmit a szükséges új eszközökről, hogy interaktív táblákra, elektronikai eszközökre van szükség az iskolákban.
De ja, király, hogy te olvastad az "elfogadott törvényt" és neked teljesen megfelel.
Ez pontosan így van, ahogy írtad.
És mindezt ugye úgy kell szemlélni, hogy a törvény eredeti célja az _kellett volna hogy legyen_, hogy vonzóbbá tegye a pedagóguspályát a jövő nemzedéke számára. És, vonzóbbá tette? Szerintem az egész országban nem lehetne 5 olyan embert találni, aki szerint a státusztörvény vonzóbbá teszi a pedagóguspályát.
Ha mondjuk az én munkáltatóm olyan módosításokat vezetne be a munkaszerződésbe, mint amik a státusztörvény-tervezetben szerepelnek, én még aznap adnám be a felmondásom...
Arról ugye nem is beszélve, hogy maga a kormány vállalta azt, hogy rendezik a pedagógusbért, és nem az ágazati pótlékok és hasonlók növelésével, hanem az alapbér növelésével. Erről már márciusban meg kellett volna születnie a jogszabálynak, a mai napig nincs sehol.
Mindezt az EFOP+ keretében belül, amiben azt is vállalta a kormány, hogy: „a kormány és a parlament nem fog egyoldalúan bevezetni a pedagógusok munkaterheit növelő, a meglévő szakmai autonómiát korlátozó vagy a szakma vonzerejét csökkentő szabályokat. Ilyen intézkedésre kizárólag a legnagyobb pedagógus szakszervezetekkel folytatott érdemi társadalmi párbeszéd alapján, különösen a szerzett jogok tekintetében konszenzusra törekedve kerülhet sor”.
Nézőpont kérdése, de ha az Európai Bizottság ebbe minden további nélkül beleköthet, és mondhatja, hogy a státusztörvény ellentétben áll a kormány vállalásával, és akkor ott tartunk, hogy épp a kormány lesz, aki miatt nem fognak megérkezni a tanárok bérrendezésére szánt EU-s pénzek.
#24 Na és hol a helyünk szerinted?
Talán te akarod eldönteni majd kisebbségben, hogy mit kellene nekünk többségnek gondolnunk?
Nem fog menni. Ahogy mocskolódtok úgy lesztek ti egyre kevesebben, mi meg egyre többen. De hát minek mondjam, 13 év és 4 iszonyatosan elbukott választás sem volt ehhez elég hogy megértsd. Csináld csak nyugodtan! Legalább nem kell a fidesznek kampányra sokat költenie.
#28 Értem, szóval most már azt is letagadod hogy számszerűen többen szavaztak a fidesz-kdnp-re, mint az összes többi ellenzéki pártra együtt.
Aha. És én vagyok a hülye. Értem.
Tudod mi szánalmas, kisgyerek? Ez az átlátszó, nagyon-nagyon erőltetett trollkodásod, provokálásod.
Az alacsonyabb rendű létformák sokkal nagyobb létszámúak a magasabb rendűeknél.
Pl. csak csótányból az emberi populáció sokszorosa él a Földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!