Mikor ébrednek fel már az elvakult fideszesek is, hogy mi történik az országban? Én nem hiszem, hogy a magyar ennyire birka és mindent eltűr !
#7 Tetszik a levezetésed és nagyjából egyet is lehet vele érteni.
Egy nagyon fontos dolgot azonban kihagytál belőle, azokat az "ellenzékieket" akik pont úgy nyilvánulnak meg mindenkivel szemben, mint itt a kérdező, meg a válaszolói többsége.
Ez tipikusan egy olyan ellenreakciót indít be az emberekben, ami már nem késztet mérlegelésre.
Ha odafordul hozzád valaki az utcán, ismeretlen vagy ismerős akár, hogy jaj, a zöldséges átverte és most milyen rossz neki, bezzeg a másik zöldséges az nem tesz ilyet, akkor te is elgondolkodsz azon, hogy legközelebb ahhoz a másikhoz menj inkább. De ha azzal kezdi, hogy te milyen ostoba bukó vagy, milyen birka, agymosott, .... mert annál a zöldségesnél vásárolsz aki MINDIG átver MINDENKIT, lop meg csal, csak romlott gyümölcsöt árul és az is lopta más kertjéből meg direkt mérgezi a zöldségeket, csak egy totál hülye nem látja ezt - akkor nyilván nem fogsz elgondolkodni azon, hogy igaza lehet-e hanem elküldöd a fenébe és csakazért is ott fogsz vásárolni, hiszen közben meg tapasztaltad, hogy téged az a másik zöldséges vert át nem egyszer.
Az ilyen "ellenzékiek" hozzák a legtöbb szavazót a fidesz-kdnp-nek, mivel nem is kell jobban dolgozniuk, elég ha az emberek meghallják ahogyan róluk, azokról az emberekről beszélnek akik nem az ellenzéki összefogásra szavaztak.
"Egy nagyon fontos dolgot azonban kihagytál belőle ..."
Értem, mit mondasz, de ezt nem kihagytam belőle, szimplán nem erre az aspetkusra akartam kitérni. Amúgy jogos, amit mondasz, de ugyanúgy kétoldalú ez is.
Tegyük fel, hogy a #7-e hozzászólásomban Ellenzéki Elemér és Kormányárti Kornél lenyomták a kis cicaharcukat. Mivel végig két teljesen külön malomban őröltek, kb kizárt, hogy valamiben megegyezzenek - még annyiban sem, hogy ebben és ebben nem értünk egyet.
Helyette Elemér azt fogja gondolni, hogy Kornél tagadta a nyilvánvalót, helyette Gyurcsányra terelte a szót és személyeskedésbe kezdett. Kornél meg azt, hogy Elemér meg sem hallotta, amit mondott, csak nyomatta tovább a sértegetést.
Ha legközelebb bármelyikük újra vitába keveredik, az előző tapasztalat már bennük lesz. Ha Elemér találkozik Károllyal, akiről kiderül, hogy Kormánypárti a vezetékneve, már eleve azt fogja róla gondolni, hogy neki a -100=100, mert Gyurcsány. Fordítva ha Kornél találkozik Ellenzéki Edével, azt fogja gondolni, hogy neki a -100 > 60, mert Orbán.
Ennek megfelelően a sokadik párbeszéd eléggé lerövidül és amint kiderül a hovatartozás, a beszélgetés onnantól kb így néz ki:
- nem tán neked is -100 = 100, te fideszbirka, droid, gyökér, retardált kretén!?
- na megint megjött a hazaáruló, libernyák, liberálfasiszta, agymosott gyökér. Találkozunk a választáson, te kis gyökér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!