Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek komolyan azt...

Fideszesek komolyan azt hiszik, hogy akik külföldre költöztek, évek óta anyagi biztonságban vannak egy haladó szellemiségű országban, azok valaha is visszavágynának ebbe az”országba?

Figyelt kérdés
Miért tennék, amikor minden tekintetben a Nyugaton levő átlag életszínvonal össze sem hasonlítható Orbánisztánnal (hisz ez utóbbi eléggé legalja a Nyugathoz képest)?
2023. jún. 10. 17:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Következő kérdés?
2023. jún. 10. 17:51
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Gondolod, hogy érdekli őket?

Öcsém és családja az állampolgárságról is lemondott. Ez szomorú, nem jókedvükből tették, de megértem őket, megvolt az okuk rá.

2023. jún. 10. 17:52
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
47%
Én is kérdezhetnèm tőled kérdező hogy te komolyan azt hiszed aki egyszer kiment sose jön haza? Marhaság ez a kérdés. Van aki kint marad jól teszi. Van aki hazavágyik ez is érthető. Honvágy. Vanaki meg ingázik napi vagy heti szinten. Mellesleg ha most lennék huszonéves és semmim nem lenne én is mennék. Aztán ki tudja én maradnék vagy hazajönnék.
2023. jún. 10. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Én nyugaton lakom már a 80-as évek vége óra. Emelett hiavtalos tolmács és nyelvtanár vagyok Németországban.Ez csak azért teszem hozzá, mert a munkámból adódóan azért elég sok emberrek találkozom, akik Németországba jönnek ki dolgozni/letepedni. Ahogy konkrétan a kérdés szól azt nehét megfogalamazni, de azért nem példanélküli, hogy valaki különböző okok miatt visszaköltözik Magyarországra. Az elmúlt évtizedekben már több ezer embert tanítottam németre Németroszágban , nem kizórálag, de azért szép számmal magyarokat, az egykori tanítványaim kb 1/3-áról tudom, hogy visszaköltözött Magyarországra. Egyébként még a 90-es években is voltak akik visszaköltöztek, pedig akkor még nagyon sok adminisztrációs procedúrát kellett csinálnod, hogy egyáltalán dolgozhass Németországban, plusz akkor még a mainál is nagyobbak voltak a különbségek Németország javára minden tekintetben. Egyébként nem mindenki 1-2 év után költözik vissza, pl nyáron találkoztam egy votl tanítványommal a Balatonon,akit még a 90-es évek vége feel tanítottam, akik pont akkor költözött vissza 20 év, úgyhogy 20 év körül volt, amikor kiköltözött és mosta 40-e éveinek az elejét tapossa. Szóval azért vannak, akik visszkaöltöznek, nem példanélküli dolog.Az, hogy mi ennek az oka, az megint nagyon sok rétű dolog, mindnekinél más.
2023. jún. 10. 18:02
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
Mivel én személyesen ismerek több ilyen embert, aki visszaköltözött, ez nem hit kérdése.
2023. jún. 10. 18:17
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Képzeld, vannak, akik visszavágynak, és vannak, akik nem. Az emberek nem egyformák. Nem is gondoltad volna, mi?
2023. jún. 10. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Kicsit delúzivak.
2023. jún. 10. 18:48
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
66%
Idióta egy kérdés az biztos
2023. jún. 10. 19:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Nekem egyik testvérem több év után visszaköltözött, a másik meg nem és nem is akar.

2 éve költözött vissza egy ismerősünk válás után, a párja, szintén magyar meg kint maradt. Egyik unokaöcsém hazaköltözött sok év kinti munka után, a testvére meg akkor kezdett el kint dolgozni.

Na, most akkor mi van?

2023. jún. 10. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Rengeteg olyan ismerősöm

/ haverom / osztálytársam volt az elmúlt 20 évben, akik kimentek külföldre. Kb. 15-20%-uk, aki visszajött, a nagy többség kint maradt. Szóval rendben, hogy vannak olyanok, akik hazajöttek, de nézzük már meg az arányokat!

2023. jún. 10. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!