Az ellenzékiek azt hiszik, hogy angolul meg egyéb nyugati nyelveken (pl francia, német) csak Orbán-kritikus tartalamakat lehet olvasni?
És ez mit bizonyít?
Anyósom szomszédja német és 20 éve itt él. Pedig akkor még nem Orbán kommandírozott az országban.
"miért nem csupa Orbánhoz hasonló embert választottak meg szerte Európában, miért olyanokat, amik az ellenkezőjét képviselik az orbáni autokráciának"
Sajnos több országban is választottak meg az elmúlt években Orbánnal bizonyos dolgokban hasonlóan - nem ugyanúgy - gondolkodó vezetőt (Trump, Meloni), vagy jutott meglepően közel a megválasztáshoz (Le Pen). Nem véletlenül éli bele magát ennyire a szerepébe, úgy érzi erősödödnek azok a hangok, akiket képvisel. Ha mondjuk a fenti emberek csúfosan elbuknának és mondjuk be sem jutnának a parlamentbe, Orbán sem érezné magát ennyire nyeregben.
Az egész világban fellelhető elégedetlenség, és emiatt mindig megerősödnek a szélsőségesen gondolkodók, a populizmus. Orbán ennek nem prófétája, csak egy önmaga jelentőségét túlértékelő haszonélvezője. Orbán nekem kicsit olyan az európai politikában, mint mondjuk Gődény a hazai járványkezelésben. Hiába beszél sok baromságot, nagyon sok embernek ad önigazolást, akik viszont az ő agymenését igazolják vissza.
"Sajnos több országban is választottak meg az elmúlt években Orbánnal bizonyos dolgokban hasonlóan - nem ugyanúgy - gondolkodó vezetőt "
1-2 országban mutatóban van ilyen vezető, de még ezek sem mindenben értenek egyet Orbánnal, pl. Meloni Ukrajna ügyében.
Az Eu országok elsöprő többségében nem Orbánnal egy platformon levő vezetőket választanak.
"Az Eu országok elsöprő többségében nem Orbánnal egy platformon levő vezetőket választanak."
Igen, de én nem erről beszéltem, hanem a relatív mozgások irányáról. Persze: az EU többségében Orbánnal szöges ellentétben álló vezetés van, de mondjuk 10-15 éve el nem képzeltem volna, hogy Meloni megnyeri az olasz választást, vagy egy Trump kaliberű ember lehet az USA elnöke. Ezekből hiheti azt Orbán, hogy lassan eljön az ő ideje.
Orbán nem egy türelmetlen figura, 20 évébe, és nem is egy kudarcba tellett neki Magyarországon elérni a mostani félautoriter szarságot. Szerintem ő úgy van vele, hogy a maradék 10-20 évét miért ne szánná Európa-szintű hatalomra.
Mondjuk attól mentesen meg valaki, de ő abszolút ilyesmit tervez szerintem.
19: nem csoda, tekintve, hogy a trumpisták és szélsőjobbosok kedvenc platformja:
" The cloud services business hosts Truth Social, and the video platform is popular among American right and far-right users."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!